Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Keşke girmeseydim bugün diyara... Keşke okumasaydım bu mesajı... Keşke, görmediğimiz halde içimizdeki sevgi ağacı hiç sararmayan dostumuzun ölüm haberini almasaydım. Tarif edilemez şekilde sarsıldım. İtalyan sitelerinden takipteyim. Tüm diyarın ve Zagorseverlerin başı sağolsun.
Zagor'u Zagor yapan çizer Ferri gibisi gelmez bir daha maalesef.Benim gibi Zagor tutkunu için çok üzüntülü bir gün, eserleri ile; Zagor'u, Çiko'su, Trampy'si, Hellingen'i, Doc'u, Rochas'ı ve diğerleriyle unutulmayacaktır, toprağı bol olsun..
Fuat abinin yıllar önce tüyapta düzenlediği imza gününde tanışma fırsatı bulduğum büyük ustaya Allah'tan rahmet diliyorum...İlerlemiş yaşına rahmen o gün okuyucularla olan diyaloğunu, ilgilenmesini hala unutamam...
Her son bir başlangıçtır da aynı zamanda diye bir çocuk kitabından bahsediliyordu bu sabah dinlediğim radyo programında. Hayata böyle bakmaya çalışalım ama çoğumuzun o kadar sevdiği, kalbimizde yer etmiş bir kahraman olan Zagor'un yaratıcısını kaybetmenin acısını ben de yüreğimde hissettim. Sevenlerine, yakınlarına sabır dilerim, huzur içinde yatsın.
Çizim konusundaki ustalığıyla biz çizgi roman severleri adeta kendine aşık eden ustanın aramızdan ayrıldığına çok üzüldüm. Bir efsane daha aramızdan ayrıldı.
Oktay'ın çok üzüldüğüne eminim gerçekten. Çünkü çok sıkı bir Zagorcu olduğunu biliyorum. Değerli Kandaks'ın da öyle.
Bu habere ne yazılır.Zagor okumuş biri için çok üzücü.Çizimleriyle milyonlarca insanı bir anlığına da olsa dert ve sıkıntılarından uzaklaştırmış.Toprağı bol olsun.Çoğu yararsız insandan daha çok yararlı olmuş bu insanın ölümüne üzüldüm.
Zagor'un babası ölmüş..Toprağı bol mekanı Cennet olsun..
Bu günlerde hemen hemen hergün Türkiye'de 20 / 3o çocuğun babası olan, Asker,Polis ölüyor forumda hiç konu açılmıyor..Nasıl bu kadar duyarsız olduk anlamıyorum..Onların bir Ferri kadar değeri yokmu?..
Toprağın bol olsun usta! Ciao! Hala bizimlesin.
Çocukluğumuzda Chico Lopez Martinez Cayetano Gonzales... diye başlayarak oyun arkadaşlarımıza takıldık.
Ve dahi bayramlarda kız arkadaşlarımıza doğru kız kovalayan atmamız haricinde arkadan sessizce yaklaşıp "Ahyaaak!" diye bağırıp korkutmamızda bile esinlendiğimiz Zagor'umuz vardı sahiden...
Ama yaşama dair pek çok iyi şeyi de öğrendik resimli romanlardan. "Allah taksiratını affetsin!" cümlesi hep aklımdaydı. Bir akrabamızın vefatının ardından babam sarf ettiğim bu cümleyi duyunca beni takdir etmiş ve kimden öğrendiğimi sormuştu. Babamın bu söylemimden sonra gırgırı benimle birlikte okumaya başladığına şahit olmuştum. Çünkü o cümleyi coğrafya ders kitabımın arasında gizlice okuduğum Çelik Bilek teki bir maceradan öğrenmiştim
Ferri nin Zagor'u, ile ilkokulda tanıştım. o yıllardan bu yıllara çok sevildi. Hayallerimizi süslüyor. Yaratıcısı ile ölümsüzleşti. Toprağın bol olsun Ferri.