Forumdaki Ken Parker (Alaska) severler

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
843
images.jpg ken-parker_111360.jpg

Ken Parker'la yıllar öncesinde Alaska adı ile yayınlandığı dönemde tanışmış, bir kahraman olamayacak kadar gerçek, atının terkisinde kitaplar taşıyan bu aydın kovboyu çok sevmiştim. Ken Parker her şeyden önce abartılı bir kahraman değildir, normaldir yani, normal sıradan, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz biri gibidir. Ucuz kahramanlıklar peşinde değildir. Selvi Boylum Al Yazmalım'daki Ahmet Mekin'dir, Muhsin Bey'deki Şener Şen'dir ya da Aile Şerefi'ndeki Münir Özkul'dur.
Kısacası adam olmak nedir diye sorsanız hiç tereddüt etmeden Ken Parker gibi olmak diyebilirim.

Yuma Yolu adlı macerasında şöyle diyordu;
"Sen yanlış meslek seçmişsin, Durango! Gerçek soyguncular, bankaları kuranlardır. Elde silahla parayı çalanlar değil!"

095.jpg

ben bir Ken Parker severim, peki ya siz?

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,484
hiçbiryerde :)
ben de daha gençliğe yeni adım atan bir çocukken,
bir farkı olduğunu anlamıştım ken parker'in.
çizgi roman okumaya ara verdiğim yıllarda bile
arada ihtiyaç hissedip okumuşumdur onu...

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
Ken Parker.

Ben Ken Parker'i oldukça geç keşfettim.Çok olağanüstü bir western.Rodeo ve Parantez Yayınları'nın
bütün arşiv sayılarını da edindim.Kitaplığımda Teks'lerin hemen yanıbaşında duruyorlar.Rodeo Yayıncılığa da uzun zamandır Ken Parker
yayınlamadığı için sitem ediyorum!

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
594
3,771
istanbul
Ben de alaska olarak tanıdım Ken Parkeri ve evet gerek sinematografik çizimleri olsun gerek kişisel naifliği ve insacıllığı olsun Ken Parker candır, tek geçilmeye en yakındır, okunmalıdır.

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,955
77,365
Sevgili Kparker.Benim ken parker için yazacak fazla bir şeyim yok,lakin 59 macerasının 18 tanesini sitede paylaşıma açtım her ne kadar listelemede 16 görünsede paylaştığım şimdilik 18 macerası mevcut.
Oysa uzunca zaman yerli ve yabancı kapakları üzerine çalışmalar yaptım 59 macerasının tamamını tarayıp arşivime ekledim.Sevenleri çok olmasına rağmen ilgi pek o denli değildi.

http://www.cizgidiyari.com/forum/ken-parker/63480-ken-parker-orjinal-sirali-listesi.html

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
843
Sevgili Kparker.Benim ken parker için yazacak fazla bir şeyim yok,lakin 59 macerasının 18 tanesini sitede paylaşıma açtım her ne kadar listelemede 16 görünsede paylaştığım şimdilik 18 macerası mevcut.
Oysa uzunca zaman yerli ve yabancı kapakları üzerine çalışmalar yaptım 59 macerasının tamamını tarayıp arşivime ekledim.Sevenleri çok olmasına rağmen ilgi pek o denli değildi.

http://www.cizgidiyari.com/forum/ken-parker/63480-ken-parker-orjinal-sirali-listesi.html

sayın vefalı,
tüm paylaşımlarınız benim için çok değerli. başta sayın bakunin olmak üzere tüm yönetici arkadaşlar yanında, özellikle siz ve sayın profesör'ün benim için ayrı bir saygın yeri var. tüm emekleriniz, paylaşımlarınız için bir kez daha çok çok teşekkür ediyorum. paylaşımlarınızın sıkı bir takipçisiyim. ken parker'a ilginin az olması üzücü ama şaşırtıcı da değil maalesef. ken parker'ı sevebilmek öncelikle onu biraz da anlamayı gerektiriyor. ken parker gibi bir kahramanı anlamak için de naçizane görüşüm bir birikim sahibi olmak gerekiyor. bir yazarın güzel bir sözü vardı. "insanlar yaşadıklarını okudukları kadar anlar, okuduklarını da yaşadıkları kadar".

lütfen paylaşımlarınıza devam edin. elinize sağlık, sağ olun, var olun.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,371
3,564
Midgard
Bir comicsci olarak en sevdiğim 3 western karakteri arasında en başa yazarım Ken Parker'ı. Bilgisayardan siyah-beyaz çizgi roman okuma işkencesinden dolayı sadece Aksoy Yayınları'nın çıkardığı 4 macerasını okumuştum. İlk başlarda sıkıcı bir karakter gibi duruyordu ama o kadar güzel, o kadar hayatın içinden hikayeler anlatıyordu ki hayran kalmamak elde değildi. Diğer maceralarını belki ilerde okurum ama bilgisayarın ekranında siyah-beyaz okumak cidden aldığınız tadı kat kat azaltıyor.

gizliozne

Yeni Üye
21 Haz 2010
125
46
Ken Parker gerçek bir Western'dir...
Batan güneşe karşı atını süren Jon Wayne dir...
Gerek senaryosu gerekse çizgileri her zaman üst liglerde yer almıştır. Severiz kendilerini..