Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yıl 1939-1940 , düşünün diyeceğim ama inanın ben bile düşünemiyorum. Türkiyede yaşayanların fil gördüğüne bile inanmıyorum. Hayvanat bahçesi bile yoktur. Film desen , o devirde kaç sinema vardır ? Kitaplardan , gazetelerden bir kaç kişi resimden görmüştür her halde. Diğerleri efsane gibi bire bin katarak biribirine anlatmıştır. Şimdi bu durumda bu çizgi roman bir hayli ilginç bir olanak sunuyor o insanlara.
Kişi adları Türk adları ile değiştiriliyor. Düşünülmüyor o kişiler o ortamda ( Afrikanın ormanlarında vahşi hayvanların içinde ) yaşamaları olanaklı mı ? Türklerin orada ne işi var ?... Afrika denen yer ( kıta olduğunu bile bilen bir kaç kişidir , eminim ) ay kadar uzaktır Türk insanına o dönemde...
Dediğim gibi , burada tutarlı olmak gibi gazetenin bir kaygısı yok. Bu da normal. Burada önemli olan bu ilginç çizgi romanın sunduğu görsellik eşliğinde bir macera okutmak okurlara. Bu da az önemli değil , az şey değil , az ilginç değil hani ...