EROSKOP Sayı : 1 (+)18
Kapak resmini özellikle koymadım.
Kapak resmini özellikle koymadım.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme:
Bahsini duymuştum fakat bu kadar özgün bir çalışma olacağı aklıma gelmemişti . Nuri Kurtcebe stilde Galip Tekin sonrası en beğendiğim yerli çizerlerden . Yıldırım Örer'de resmettiği Conan Tarzan'a karşı
hikayesinde ki çizim tekniğine geçmeden önce belli ki Serpieri'ye öykünmüş . Acaba bu seri kaç bölüm sürdü öğrenebilirmiyim ?
90'lı yıllar özgürlük yıllarıydı. Bu dergiyi görünce bunu daha net anladım. Siteye kapağı koymak bile istememişsiniz. Halbuki bu dergi bayilerde satılıyordu. Eleştirmek için söylemiyorum. Dönemin ruhu bu.
Her tür fikrin ateşli bir şekilde savunulduğu 90'lı yıllardan, her tür fikrin kokuştuğu 2000 sonrasına geldik. Özgürlük, cinsellik, sosyalizm, din... Bu kavramlar 90'larda samimiyet ile ortaya konurdu. Şimdi etiket ve maske oldular.
Küçük not: Nuri Kurtcebe'nin son 10-15 senelik performansından ben de pek memnun değilim. Ama Gırgır yılları ve 90'lı yıllar kötü değil. Zaten o dönemler mizahçı değil çizgiromancı idi. Bilimkurgu çizgi romanları da yaptığını hatırlıyorum. Hikayeleri pek hatırlamıyorum ama çizgisinin yüzü suyu hürmetine, her tür hikayeye eyvallah denilebilirdi.
nasıl okuyabilirim
Bu sayıların devamı gelecek mi?