Eric Malpass - Allahlık Beefy (1973)

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,257
54,219
Kendi Koltuğunda
Paylaşımı yapmanı beğendim kitabı beğenmedim. Yaratıcının adını küçük harfle yazıp kitap karekterini büyük harfle yazmış.O yüzden indirmiyorum. Ne günlere kaldık.
 
Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,311
5,455
Paylaşımı yapmanı beğendim kitabı beğenmedim. Yaratıcının adını küçük harfle yazıp kitap karekterini büyük harfle yazmış.O yüzden indirmiyorum. Ne günlere kaldık.

Oradaki 'allahlık', yaratıcının adından ziyade, bir deyimdi. Ve pozitif bir anlamı da yoktu. Öyle Allah'a yakın olan, ona layık falan gibi bir anlamda değil, aksine, hiç bir işe yaramayan, faydasız, başa bela kişilere söylenirdi, 'allahlık'. Yani bir çeşit, "Aman bırak onu, Allah'a havale et." gibi bir çıkıştan doğan.

Bir de 'ne günlere kaldık' demişsiniz ya. ;) Artık ne bu deyimin kendisi eskisi kadar yaygın (ne dilde ne yazıda) ne de bu kitap kapağındaki yeni bir kullanım. 1973'te yapılmış bir yazımdan ibaret.

İnşAllah yazanlar, gibi Allah'ı gördüğümüz her yerde büyük harfle başlamak da gerekmiyor bu arada. Kelimenin ortasında büyük harfe geçmek gibi bir yazım kuralı hiç yok zaten. :)

Yine başka örnekler vereyim. Mesela allahsızlık kelimesi de büyük harfle yazılmaz. Kesme ayrımı da yapılmaz. "Adam allahsızın teki." Maşallah da böyle yazılır. Tabi burada da yine ortada olmasından bahsediyoruz. O zaten hiç yok. Yani özetle; isim olarak kullandığımızda her halükarda büyük, ama "kaçakçıların allahı" diye bir deyimde kullandığımızda küçük.

Bu arada, bu kitapta kitabın adı bir 'cümle başı' olduğu için zaten ilk kelimenin ilk harfi her şekilde büyük olmalıydı, o da ayrı. Hatta tüm kelimelerin ilk harfleri büyük de yazılabilir, başlık olduğundan.
 
Üst