Enerjik bir polar: “Il faut flinguer Ramirez” (Ramirez’i zımbalayın)

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
110
661
Senaryo ve desen: Nicolas Petrimaux
Yayınevi: Glenat
Yayın Tarihi: Mayıs 2018
Format: 144 sayfa, Büyük boy, hardcover
Bedetheque notu: 4.6/5 (230 oy)
Fiyat: 19.90€
Web sitesi:

BD tutkunlarına, özellikle de noir, polisiye türün sevenlerine son yıllarda karşılaştığım en dikkate değer BD'lerden birini tanıtmak istiyorum bugün. Birkaç yıl önce belediye kütüphanesinden ödünç alıp okumakla birlikte, albümün albenisi öyle yüksekti ki iade zamanı geldiğinde kendime de limitli edisyonu almak durumunda kalmıştım.

80’li yıllarda ABD’de geçen, Tarantinovari bir çalışma bu. Kartel tetikçileri, yarışan arabalar, güzel kızlar, uçuşan kurşunlar. Görsellik ve renkler harika. Bir şirkette elektrikli süpürge tamircisi olarak çalışan, sağır ve dilsiz Ramirez aslında Cartel patronunun en güvendiği ama yoldan çıkmış tetikçisi olabilir mi? Peşine takılan meslektaşları Ramirez’in gizli kimliğini ortaya çıkarır ve bir kedi-fare kovalaması başlar. Ancak bu fare oldukça çetin cevizdir.

Konu alışılagelmiş gibi görünse de, işleniş oldukça değişik. Aslen video oyun sektöründen gelen Nicolas Petrimaux çok dinamik çizgiler ve canlı renklendirme ile özellikle aksiyon sahnelerinde harika iş çıkarmış. Sık sık çift sayfa desenler, değişik bakış açıları kullanılarak tam bir sinematografik etki yaratılmış. Aslında bu haliyle alışılagelen BD formatının sınırlarını sanki Comics türü ile harmanlamış gibi. Zaten 144 sayfalık hacmi de normal BD sayfa sayısı olan 48 veya 64 sayfanın oldukça üstünde.

İlk albümü 2018’de çıkan bu ödüllü serinin 2.ci cildi 2020 de okurlarla buluştu. Maceranın sonlanacağı 3.albüm halen beklenmekte.

1. Albüm Tanıtım videosu

Örnek görseller
Couv_332304.jpg

2439_P13.jpg

petrimauxIlfautflinguerramirez1-12-1200x675.jpg

il-faut-flinguer-Ramirez-3-scaled.jpg

ramirez_acte1_intro_01_page_4_1.jpg

PlancheA_431382.jpg

Daha fazlası için

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
110
661
Bu arada, ben çevirmeyi uygun bulmuyorum dedim ama çevirmeyi isteyen biri olursa karşı da değilim. Son dönem renkli baskıların maliyeti düşünülürse bunların hakkettiği şekilde bizde basılması pek kolay değil. Şöyle de bir kolaylık göstereyim, Image Comics bu serinin her iki albümünü de İngilizce yayınlamış durumda.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,343
8,166
Eskiden her türden ürünün satıldığı dükkanların duvarına "Ne ararsan bulunur, derde devadan gayri" yazan levhalar asarlarmış. Değerli @balkan üstadımızda da yok yok, zengin arşivinde her tür çizgi roman mevcut, paylaşılmak için sırasını bekliyor.
Değerli @karlıova 'ya bu müthiş BD özelinde son günlerde yaptığı tüm bilgilendirici paylaşımları, değerli @balkan'a ise yukarıdaki paylaşımları için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.