Emil Petaja - Alfa Cellatları PdfCs

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Emil Petaja - Alfa Cellatları PdfCs
N8b0i.jpg

Adı: Alfa Cellatları (BASKAN - Bilim Kurgu Dizisi -4)
Basım: Baskan Yayınları · 1983 ·
Orijinal adı: Alpha Yes, Terra No!
Tür: Bilim-Kurgu Edebiyat Roman
N8eLC.jpg


N8rWG.jpg

N8yY1.jpg

"Kitapta bir çok ünlü insanın adı geçiyor sevgili Atatürk'ümüzün adı da var Türkçe baskıda... önce çok sevindim ama özgün baskısında olmadığını görünce üzüldüm doğal olarak... Yayınevi sahibi ya da çevirmen büyük bir işgüzarlıkla ekleyivermişler. Bize bu tür duygular yaşatmaya ne hakları var anlaşılacak gibi değil doğrusu..."

Dünya'nın uzay hamlesi onu daha da uzağa götürmüş, taşan nüfusunu barındıracak yaşanabilir gezegenler bulmaya çalışmıştı. Yeni evler bulabileceğini bildiği Alpha Centauri sisteminin sınırına gelmişti. Ne yazık ki, oraya asla ulaşamayacaktı.

Alfanlar yüzyıllardır Dünya'yı izliyorlardı, teknolojik ilerlemelerini ve ahlaki durgunluğunu görüyor. Onun sistemlerine girme girişimlerine karşı bir engel oluşturmuşlardı. Sonunda, evrenin yüzünde bir kanser olduğuna ve onun tamamen yok edilmesi gerektiğine karar verdiler!

Sadece küçük bir grup karşı çıktı ve tüm Dünya'yı kurtarmak için bir Alphan, Thovv'u gönderdiler...

"Bu korkunç düzeyde genişletilmiş beyin gücü bütün uzayı geçerek Dünya’mıza ulaşacak bütün uygarlığınızı ve sanat yapıtlarınızı silecek. Anlatılacak hiçbir şey kalmayacak.

Çok kötü olduğu için Tanrılar tarafından sonsuzluğa dek yok edilmesine karar verilen bir kral hakkında kitaplarınızı okuduğum eski bir öykü gibi olacak.

Dünya sonsuzluğa dek yok edilecek. Herşeyin üstünde donuk bir ışık. Sonra hiçbir şey.

Oren kanının dondugunu hissetti. Daha bitmemişti.

Yüksek Mahkeme’nin planının güzelliği ırkımızdan herkesin bu işe katkıda bulunmasından kaynaklanıyor. Hepimiz kendi isteğimizle cellatlarınız olduk.

Derin inancımızdan doğan bir istek. Bu işte hiç kimse hatta Yüksek Mahkeme bile kendini suçlu hissedemez."

EMİL PETAJA;
Finlandiya asıllı olan ve Montana'da dünyaya gelen sanatçı, hayatının büyük bir bölümünde bilimkurgu ve fantezinin coşkulu bir takipçisi olmuştur. (12 Nisan 1915 - 17 Ağustos 2000), kariyeri yetmiş yıla yayılan bir Amerikan bilim kurgu ve fantezi yazarıydı. Yayınlanmış 13 romanı, 150'ye yakın kısa öyküsü, sayısız şiiri ve çeşitli konularda bir avuç kitap ve makalenin yazarıydı. Petaja bilim kurgu, fantezi, korku hikayeleri, dedektif kurgu ve şiir yazmasına rağmen, çalışmalarını daha eski bir "tuhaf kurgu" geleneğinin parçası olarak görüyordu. Petaja aynı zamanda küçük bir basın yayıncısıydı. 1995 yılında Amerika Bilim Kurgu Yazarları tarafından ilk Fahri Yazar olarak seçildi.

Fin kökenli olan Petaja'nın en iyi bilinen eserleri , Fin şiir destanı Kalevala'ya dayanan bir dizi bilim kurgu romanıdır. Petaja'nın serisi ona dünyanın dört bir yanından okuyucular getirdi, bilim kurguya özel mitolojik yaklaşımı bilimsel yayınlarda tartışıldı ve ilgili antolojilere dahil edildi.

Contemporary Authors'da (Gale Research, 1984) yayınlanan bir bildiride Petaja, 'Yazma çabalarım, bu konulara olan hevesimi göstermeye yarayan Hannes Bok ve genel olarak fantezi sanatıyla ilgili olgusal materyaller dışında, esas olarak eğlendirmek olmuştur. Fin efsanevi destanı Kalevala: Kahramanlar Ülkesi hakkındaki romanlarım, bu güzel şiirsel esere ömür boyu süren bir ilgiden doğar. Kalevala'nın altı çevirisinin yanı sıra orijinal eserine de sahibim. Anne ve babamın ikisi de Finceyi bilirdi."

Emil Petaja (PET-a-ya olarak telaffuz edilir) 12 Nisan 1915'te , eyaletin batı kesiminde küçük bir kereste kasabası olan Montana , Milltown'da doğdu. John ve Hanna Petaja'nın 10 çocuğundan en küçüğüydü. Gelecekteki yazar , Montana, Bonner ve Missoula'daki okullara gitti.

Otobiyografik bir hesaba göre, Petaja'nın fantastik edebiyatla tanışması 1931'de Garip Masallar'ın "Weird Tales" bir kopyasıyla karşılaşmasıyla oldu. Dergiyi okumak hayatını değiştirdi ve ömür boyu fantezi ve bilim kurgu tutkunu oldu. Petaja bir hayran olarak başladı ve diğer ilgili kişilerle arkadaş olarak, pulp ve bilim kurgu dergileri toplayarak ve kulüpler ve dernekler kurarak türlere daldı. Bu süre zarfında Petaja, HP Lovecraft, Clark Ashton Smith, Robert E. Howard ve August Derleth gibi erken dönem aydınlatıcılarla yazışmaları hızlandırdı ve bazılarıyla arkadaş oldu... Özellikle Petaja, türlerin tarihinde fandomlarını "Bir fandom, ortak bir ilgi alanını paylaşan diğerleriyle empati ve yoldaşlık duygusu ile karakterize edilen hayranlardan oluşan bir alt kültürdür" edebiyata dönüştüren benzersiz bir grup bireyden biridir. Ayrıca, bilim kurgunun "bilimsel" olarak bilindiği zamanlardan beri hayranlarını onurlandıran bir grup olan First Fandom'un da bir üyesiydi. Petaja, 1934'ün sonlarında Lovecraft ile yazıştı ve ertesi yıl, Lovecraft'ın Doğaüstü Korkusunu Edebiyatta serileştirmeye devam edecek olan Fantaisiste'nin Aynası adlı bir hayran dergisi oluşturmak için Duane W. Rimel ile ekip kurmayı önerdi... Ancak dergi bir türlü hayata geçmedi. Petaja ve Lovecraft, 1937'deki ölümüne kadar yazışmaya devam ettiler.

Mediafire
PdfCs 1,5Mb:
Epub:

Yandex
PdfCs 1,5Mb:
Epub:
 
Son düzenleme:

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
İlk pdf linklerinde bir hata vardı bu nedenle yeni düzeltilmiş pdf link ve epub dosyası ekledim.
 
Üst