Elma Tenten, ya da Tenten Elma :)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,130
Kastamonu
Yaklaşık 20 gün önceydi; eşimle pazardan alış veriş yapıp eve döndük. Mayhoş elmaları çok severim. Mutfağa girer girmez, eşimin "kurtlu bunlar," diyerek gösterdiği sıkı dirence karşın 3 kilo satın aldığım sarı renkli mayhoş elmaların poşetine saldırdım. İçine elimi atıp bir tane çıkardım...

Aaaa!... O da ne?...

Elmaya bakıyorum!... İnanılır gibi değil ama o da bana bakıyor!...

tentenelma1.jpg

Kendi kendime "ben bunu tanıyorum," dedim... Hem de iyi tanıyorum ama çıkaramadım... Kimdi bu Allahım, kimdi?...

Bütün arkadaşlarımın suratını gözümün önüne getirdim ama nafile... Tam vaz geçmek üzereyken ışık yandı!... Evet, evet o!... Ta kendisi!... Tenten... Tom Braks kadar başarıyla kılık değiştirmiş. Ama beni kandıramadı...

Hemen Gimp'e koşup eksiklerini tamamladım... Buyurun:

tentenelma2.jpg

Tenten Elma, ya da Elma Tenten birkaç gün boyunca arkada gördüğünüz masamı süsledi. Sonra, eşimin "yiyecem onu, yiyecem onu," tehditlerine daha fazla dayanamadım ve ben yemek zorunda kaldım zavallıyı... Yoksa, Çizgi Diyarı'nın Tenten yeme şerefine erişmiş ilk üyesi olma şansını kaçırabilirdim.

Haaa! Sevgili Zaman Gezgini, Tenten ben onu yemeden önce Kastafiore'nin Mücevherleri'ni sordu; yanıt veremedim merhuma...
:)

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
332
Tenten'e nasıl kıyarsın :(
Bari Kastafiore'nin mücevherlerinin yerini söyleseydin de gözü açık gitmeseydi :(

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,097
37,236
İstanbul
Anlaşıldı, üstadın eline de diline de düşmemek lazım...

Eline düşerseniz kimbilir ne şekle sokar sizi? Baksanıza zavallı Tenten ne hale gelmiş.

Diline düşerseniz Kastafiore'nin Mücevherleri hatırlatmasıyla ince bir serzenişe maruz kalırsınız. İyi ki zamangezgini değilim. :)

Harikaydı, üstadım.

12 Şub 2010
15,006
545,695
Kastafiore'nin mücevherlerinin lafı mı olur, aryalarının yanında?

Tüm kristaller hurdahaş olmuş, kulakların pası ile birlikte Kaptan Hadok'un tansiyonu yükselmiştir.

Sevgili Hadon, Tenten'i ekmek peynir, hatta elma gibi yemenin zamanı gelmişti.
Merhum Herge/le/:) nin bugünü görmesini isterdim. Adam gibi adama gitti der, gözü arkada kalmazdı:D