Elephantmen (Fil Adamlar) 1 of 80 çeviri

emresem

Çeviri & Balonlama
15 Ocak 2018
366
8,226
Herkese merhaba uzun soluklu bir seriyle karşınızdayım. Bunu geçen haftalarda çevirecek çizgi romanlar ararken bulmuştum. Çeviri listeme almıştım. Bu kadar sayı nasıl devam eder diye düşündüm. Bu vesileyle de biraz erteledim. Bugün çevirmeye başlamaya karar verdim. Ve ne kadar doğru bir karar aldığımı anladım. Hani ileriki sayılar nasıl bilmiyorum ama bu sayı beni büyüledi. Konusuna gelince genel konusunu yazıyorum. wikipediadan aldım.
"Günümüzden yaklaşık 200 yıl sonra, insan düşmanı ve megaloman Japon bilim adamı Dr. Kazushi Nikken başkanlığındaki MAPPO Şirketi, Kuzey Afrika'nın bir yerindeki güvenli ve çok gizli bir tesiste insan/hayvan melezleri yetiştirir. Melezler, yaban domuzu, fil, deve, zebra, gergedan, su aygırı, zürafa, sırtlan ve timsah gibi çok sayıda Afrika hayvan türünden oluşuyor. İşlem, doğumdan sonra elden çıkarılan kaçırılmış yerel kadınların rahimlerine embriyo yerleştirilmesini içeriyor. Her çocuk doğumdan sonra damgalanarak MAPPO'nun malı olarak işaretleniyor. Bu Fil Adamlar, doğumdan itibaren mükemmel duygusuz süper askerler ve acımasız katiller olmak üzere eğitiliyorlar. Kendilerini MAPPO Şirketi'nin malı olarak görmeleri ve özgür düşünce kavramını reddetmeleri için Orwellci bir zihniyetle aşılanıyorlar. Bu deneyleri keşfeden Birleşmiş Milletler, MAPPO'nun gizli üssüne saldırmak üzere bir ordu gönderiyor. Görevleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmamış olsa da, Fil Adamları kurtarma, yerel halka yönelik saldırıları araştırma ve MAPPO'nun yasadışı ordusunun gelişimini sona erdirme gibi bir kombinasyon gibi görünüyor. MAPPO, Fil Adamları BM birliklerine karşı kışkırtır ve her iki tarafta da korkunç kayıplar yaşanır. Sonuç olarak, BM Fil Adamları bastırmayı başarır ve MAPPO personeli tutuklanır. Fil Adamlar rehabilite edilir ve dış dünyada kendi hayatlarını kurmaları için serbest bırakılırlar; burada genellikle insanlardan güvensizlik ve dehşetle karşılanırlar. Fil Adamların çoğuna hükümet tarafından iş verilmiştir. Fil Adamlar için insanlarla yaşamak inanılmaz derecede zor olmuştur. Savaştıkları savaş, her iki taraftan insanların (Fil Adamlar dahil) birçok sevdiklerini kaybetmesiyle büyük sonuçlar doğurmuştur. Hayatta kalanların hepsi akıl sağlığını koruyamamıştır; hatta bazıları Fil Adamları takip eden ve sonra onları idam eden aktif avcılar haline gelmiştir. Dizi, karakterlerin hala taze olan anılarla rahatsız edildiğini, bazı insanların geçmişi unutamadıkları için delirdiklerini gösteriyor. Fil Adamların kendilerinin çatışma sırasında yaptıklarından dolayı bir miktar pişmanlık duydukları açık. Fildişi ticareti gibi suçların cinayet işlemek için iyi bir bahane olarak görüldüğü ve hatta Fil Adamların kendilerinin bile karanlık yeraltı dünyası ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgilendiği de açık. Fil Adamlarla arkadaş olan ve romantik ilişki yaşayan kadınlar yabancı olarak muamele görüyor, hoş karşılanmıyor, ancak bazıları yavruları ve doğum sırasında hayatta kalma şansları hakkında kabuslar görüyor. "

konuyu okuduğunuzda belki de çok etkilenmeyeceksiniz ama ilk sayıyı okuduğunuzda içinize dokunacağını düşünüyorum. Ben çok keyif aldım çevirirken. Umarım sizler de keyif alır ve beğenirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim.

p4Qb



 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
3,749
10,732
Uzun soluklu bir seriye el atmanız özellikle de sizin beğendiğiniz bir eser olması hasabiyle paylaşımda bulunmanız çok güzel bir duygu sevmediğiniz bir eseri paylaşmayacağınıza inanıyorum. Tüm güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bu güzel eser için de size kolaylıklar dilerim. Sevgi ve Saygılarımla.
 

emresem

Çeviri & Balonlama
15 Ocak 2018
366
8,226
Uzun soluklu bir seriye el atmanız özellikle de sizin beğendiğiniz bir eser olması hasabiyle paylaşımda bulunmanız çok güzel bir duygu sevmediğiniz bir eseri paylaşmayacağınıza inanıyorum. Tüm güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bu güzel eser için de size kolaylıklar dilerim. Sevgi ve Saygılarımla.
Çok teşekkürler. Sevdiğim bir eser olunca çevirmesi dshs çok keyif veriyor. Diğer türlü aşırı sıkıcı oluyor.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,016
13,726
Sanırım tamamlandığında bir kişinin çevirdiği ve balonladığı en uzun soluklu seri olacak. Gayretinize şapka çıkarıyor ve dört gözle diğer sayıları da bekliyor olacağım. Şimdiden kucak dolusu teşekkür ederim.
 
Üst