scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,901
Eisenstaedt: Witness to Our Time
Eisenstaedt: Çağımızın Tanığı
İngilizce, 1980 (ilk baskı 1966)
350 sayfa, 109 MB, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Alman asıllı Amerikalı fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri "Alfred Eisenstaedt" kendi kulvarında 20. yüzyılın en iyilerinden biriydi. 1995 yılında 96 yaşındayken ölen bu sanatçıyı ben aslında "Life dergisi"ndeki fotoğraflarından tanıyorum. 1936'dan başlayarak Life'ın kadrolu fotoğrafçısıydı, zaten Life dergisi de o yıl çıkmaya başlamıştı. (1960'lı ve 70'li yıllar boyunca bizim eve "Life" alınırdı). Bu albümdeki birçok fotoğrafı Life dergisinden çok iyi hatırlıyorum. Ufuk açıcı ve çok çarpıcı diyebileceğim bu fotoğraflar, Life'ın büyük boyutlu ve yüksek çözünürlüklü baskısıyla bir kat daha devleşirdi adeta (Bizim fotoğraf sanatçımız "Ara Güler"in de sürekli çalıştığı dergilerden biriydi Life). Belki de fotoğrafçılığı hobilerimden biri yapan bu Life dergisinin fotoğrafları olmuştu. Eisenstaedt'ın en meşhur fotoğraflarından biri de, herkesin iyi hatırlayacağı, "2. Dünya Savaşı'nın sona erdiği gün kalabalık New York sokaklarında bir denizcinin yanından geçen bir kızı öptüğü fotoğraf"tır (aşağıda). Diğer bir ikonik fotoğrafı da, kapaktaki "paten yaparak hizmet eden garson" fotoğrafıdır. O da Ara Güler gibi çoğunlukla bir 35mm "Leica" kamera kullanırmış. Uzun meslek yaşantısı boyunca neredeyse dünyada olup biten her şeye tanıklık etmiş.
Kitabı ben taramadım. Yabancı bir siteden aldım. Orada "pdf" formatındaydı ama iyi bir pdf yapılmamıştı. İçinde kelime arama yapılamıyordu (OCR yapılmamış) üstelik sayfalar çok ağır açılıyordu (pdf yapan kişi çözünürlüğü filan iyi ayarlayamamış, sayfa boyutları da eşit değildi). Ben de dosya formatını CBR'ye çevirdim. Kapağı rötuşladım. Zaten kitap fotoğraf ağırlıklı olduğu için daha iyi oldu. Haliyle linkini de yeniden oluşturdum. Sayfa sayısı tamdır, boş sayfaları sildim.(bu hacimde ve boyutta bir albüm taramıştım bir zamanlar, yüksek kalitede taramıştım ve 1,5 GB yer kaplıyordu! video filmi gibi neredeyse!)
ÇD'nda sunduğu fotoğraflarıyla iyi bir fotoğrafçı olduğunu sürekli kanıtlayan sevgili "hadon" nezdinde tüm ÇD dostlarına, saygılarımla.
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: