eankara hazırladı. ÇizgiRomanlarda ARKEOLOJİ. İnceleme.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
184
2,103
eankara hazırladı. ARKEOLOJİ; ÇizgiRomanlarda, İnsanlık Tarihine Işık Tutan Bilim Dalı.
--Tarihsel süreç içinde, insanoğlunun geçmişine ilişkin incelemeler yapan bilim dalı olan Arkeolojinin, ÇizgiRoman dünyasındaki izlerine bakıyoruz.
--EC Comics'in kayıp piramitler ve antik lanetler klişelerinden Phantom ve Adele Blanc-Sec'e kadar arkeoloji uzun zamandır ÇizgiRoman yazarları ve çizerleri için bir ilham kaynağı olmuştur. İndiana Jones ve Martin Mystere gibi çok bilinen eserlerden başlayacak olursak, bir çok ÇizgiRoman çalışması bulunuyor.
--John Swogger’ın çizgi romanının linki ve Sanatçının çevrimiçi ÇizgiRomanları. Holls Croft’a ait çizgi romanını interaktif okuma linki.
--Haftaya; eankara'nın hazırladığı, Üniversite öğretim görevlisi bir Profesörün yaptığı ÇizgiRomanla, evrenimizi anlatma çabalarını izleyeceğiz.
cizgiromantik.com ile kalın

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,632
36,696
Üstat @eankara ‘dan yine dört dörtlük bir akademik çalışma. Bir çırpıda okudum. Ama tekrar, sindirerek okumak için arşivledim.

Arkeolejinin genel tanımından, çizgi romanlara ilhamına tarihsel gelişmeleriyle ve örnekleriyle detaylı bir sunum. Arkeolojiye ve de çizgi romanlara ilgi duyanlar için önemli bir başvuru çalışması olmuş.

Elinize sağlık Üstat @eankara , paylaşım için çok teşekkürler Üstat @levon.
 
Üst