eankara hazırladı. Bir kadın sanatçı LİLY RENEE

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
180
2,052
Nazi zulmünden kaçmayı başaran bir ÇizgiRoman sanatçısı: LİLY RENEE. Titiz kalemiyle eankara hazırladı.
--Bir kadın sanatçı olarak 40'larda erkekler dünyasında başarılı oldu.
--Nazi tehdidine karşı kendi yöntemleriyle savaşan güçlü kadınların hikayeleri anlatılıyordu.
--Ve günümüz kadın sanatçıları onun öyküsünü çizdi.
cizgiromantik. com ile kalın

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,247
7,156
Nazik mesajınız için teşekkür ederim Sn. @thycoon . Bu arada fırsat bulmuşken belirtmek isterim. Geçen gün Sn. @orpa 'nın paylaştığı Kazaklar eseri konusunda mesajınızı okudum, ancak çalışmalarımdan dolayı açıklayamadım. Don Kazakları yorumunuz konusunda sizinle aynı görüşteyim..
 
Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,590
36,089
Üstat @eankara çizgilerini çok beğendiğim ve ABD'nde çeşitli konularda değişik eserlere imza atmış kadın sanatçı Lily RENEE'yi tanıttığı için çok teşekkür ederim.

Üstat @eankara'nın sözünü ettiği ‘’ Lily Renée, Escape Artist ‘’ ( Lily Renee Kaçış Sanatçısı ) adlı grafik biyografi yapısındaki çizgi roman ile sanatçının değişik konulardaki eserlerinden örnekler forum üyeleri için Sanatçıyı tanımada yararlı olabilir.

Teşekkürler Üstat @eankara ve Üstat @levon.

‘’ Lily Renée, Escape Artist ‘’ ( Lily Renee Kaçış Sanatçısı )

Lily Renee, Escape Artist - From Holocaust Survivor to Comic Book Pioneer (İngilizce)








 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,347
8,088
Diyarımıza her girişimde gözlerim -otomatik olarak- dostlarımızın yeni çizgi roman paylaşımları kadar, başta değerli @eankara olmak üzere, üstatlarımızın ufuk açıcı yorumlarını arıyor. Son zamanlarda bu keyfime değerli @eankara'nın ÇizgiRomantik sitesindeki inceleme yazıları da eklendi. Artık gözlerim değerli @levon'un bu konudaki duyurularını da tarar oldu! Üstadın bu haftaki yazısı da yine bir hayli ilgi çekici. Fumetti dışında çizgi roman kültürüm ne yazık ki yetersiz olduğu için Lily Renée ismini de ilk kez duydum. Yazıda belirtildiği gibi, Lily Renée'nin yaşam öyküsü gerçekten de adeta ikinci bir Anne Frank öyküsü. Yazıyı nefes almadan bir solukta okudum ve çok etkilendim.
Değerli @eankara'ya bu harikulade inceleme yazısı, değerli @levon'a bu yazılara ulaşmamızı sağladığı ve ayrıca değerli @balkan'a da konuyla ilgi yukarıdaki paylaşımları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız dostlar, elleriniz dert görmesin...
 
Üst