abolardis
Onursal Üye
- 12 Şub 2011
- 6,628
- 24,640
Geçen haftalarda ülkemizin bana göre yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Celan ŞENGÖR hoca Doğan Kardeş dergisinin hikayesini anlattı.
Konu ile ilgili olarak Youtube da paylaşım bulunduğu kanaatindeyim ancak iş yoğunluğum nedeniyle bakma şansım olmadığı için kendim anlatmak istedim.
Kazım TAŞKENT Celal Hocanın yakın akrabasıdır.
Kazım TAŞKENT oğlu Doğan'ı İsviçre'de bir ilkokula gönderir.
Küçük Doğan öğretmen ve arkadaşları ile birlikte piknikteyken meydana gelen bir heyelan sonucunda vefat eder.
Ancak cenazesine ulaşılamaz ve Kazım bey onun anısına bir anıt yaptırır İsviçre'de ki okula.
Yıllar içinde onun aziz hatırasını yaşatmak isteyen Kazım bey Doğan kardeş dergisi başta olmak üzere Hayat ve Ses yayınlarını çıkarmaya başlar.
Çocuk dergilerinin efsanesi Doğan Kardeş dergisi aslında Kazım TAŞKENT in oğlunun hatırası için yayın hayatına başlamıştır.
Doğan Kardeş dergisinin bu hikayesini öğrenince çok ama çok üzüldüm.
Her şeyin bir hikayesi var ve Küçük Doğan melek çocuk.
Konu ile ilgili olarak Youtube da paylaşım bulunduğu kanaatindeyim ancak iş yoğunluğum nedeniyle bakma şansım olmadığı için kendim anlatmak istedim.
Kazım TAŞKENT Celal Hocanın yakın akrabasıdır.
Kazım TAŞKENT oğlu Doğan'ı İsviçre'de bir ilkokula gönderir.
Küçük Doğan öğretmen ve arkadaşları ile birlikte piknikteyken meydana gelen bir heyelan sonucunda vefat eder.
Ancak cenazesine ulaşılamaz ve Kazım bey onun anısına bir anıt yaptırır İsviçre'de ki okula.
Yıllar içinde onun aziz hatırasını yaşatmak isteyen Kazım bey Doğan kardeş dergisi başta olmak üzere Hayat ve Ses yayınlarını çıkarmaya başlar.
Çocuk dergilerinin efsanesi Doğan Kardeş dergisi aslında Kazım TAŞKENT in oğlunun hatırası için yayın hayatına başlamıştır.
Doğan Kardeş dergisinin bu hikayesini öğrenince çok ama çok üzüldüm.
Her şeyin bir hikayesi var ve Küçük Doğan melek çocuk.