Doğan Kardeş 1966 Sayı 006

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,325
Doğan Kardeş Dergisi sayı 006_ 05 Aralık 1966

Yapı ve Kredi Bankası'nın kurucusu Kâzım Taşkent, İsviçre'de bir heyelan sonucu hayatını kaybeden oğlu Doğan Taşkent'in anısını yaşatmak için alışılmadık bir yol seçti: Bir çocuk dergisi yayımladı. Oğlunun adından hareketle adını Doğan Kardeş koyduğu bu dergi, Doğan Taşkent'in anısını yıllar boyu canlı tutmakla kalmadı, birkaç kuşağın çocukluklarında unutulmaz izler bıraktı.

Mine Söğüt Doğan Kardeş'in "yaşamöyküsü"nü yazabilmek için, derginin bütün sayılarını elden geçirdi, dergiye hayat verenlerin izlerini sürdü, yayımlanmış yazıları derledi. Suna Kan'dan İdil Biret'e, Coşkun Aral'dan Pınar Kür'e, Talat Sait Halman'dan Garo Mafyan'a kadar, günümüzün birçok ünlü isminin imzalarına önce Doğan Kardeş'te rastladı.

Türkiye'de hiçbir çocuk dergisi Doğan Kardeş kadar efsanevi, onun kadar unutulmaz olamadı.

Sevgili Doğan Kardeş'i okurken göreceksiniz: dergiyi çıkaranlar çocukları yetişkin yerine koymuşlar, onları ciddiye almışlar ve verdikleri sözleri tutmuşlar. Derginin birkaç kuşağın çocukluklarında böylesine derin izler bırakmış olmasının nedeni belki de budur.

Doğan Kardeş Dergisi sayı 006_ 05 Aralık 1966 cbr 14mb:

Doğan Kardeş Dergisi sayı 006_ 05 Aralık 1966 cbr 14mb:

newpdfdocument3pdf000bfb.jpg

newpdfdocument3pdf009yfy.jpg

newpdfdocument3pdf016.jpg

newpdfdocument3pdf018cmc.jpg

newpdfdocument3pdf011ftf.jpg

ZAMANGEZGİNİ

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,166
78,436
hiçbiryerde :)
gecenin bu son deminde,
gözlerim kapanırken
fazla bir şey yazamasam da,
en azından şu giriş yazısının
beni çarptığını,çocukken okuduğum
derginin hikayesinin meğer
ne derin olduğunu öğrenmemi
sağlayan zamangezgini'ne çok
teşekkür ettiğimi yazabilirim...:)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,053
9,265
Kastamonu
Bulmaca sayfasının sol alt köşesindeki problemi çözebilen var mı?

Hadi bakalım!... :)

12 Şub 2010
15,003
546,882
Bugüne kadar okuduğum en güzel Doğan Kardeş sunumu

Uçan Adam:)ın macerasının sonunu gel de merak etme

Derlemesi ne güzel olurdu:)

Ateştop'un Uranus macerası, beni çocukluğuma götürdü, ne güzeldi...

Kazım Taşkent'e ve oğlu Doğan'a Allah'tan rahmet diliyorum

Süper paylaşım ve sunumları için de zamangezgini dostuma teşekkürle birlikte sevgi ve saygılarımı sunuyorum, bugün de zamanda gezdirdi beni

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
909
4,773
İzmir
Hepimize muhteşem duygular yaşatıyorsunuz. Bu dergiyi seven bizlere ne mutlu ki sizler gibi özverili paylaşımcılar hep varsınız. Teşekkürler zamangezgini. Paylaşımlarınızın devamını dilerim. İyi günler.