DELİLER (Ya Devlet Başa,Ya Kuzgun Leşe) 60sayfa

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,323
7,832
'' B Tipi Filmler '' kategorisi, özellikle sinema severler için keyif veren izleme faaliyetiyle birlikte, kolleksiyon malzemesi olma anlamına geliyor. Önemsemeyeni olduğu gibi, çok seveni, bulduğu bu tür filmleri toplayanlar da var. Düşük bütçeli, ucuza oluşturulmuş, izlenecek asıl filmden önce gösterime giren filmler , bu grupta yer alıyor. Dostumuz Sn. @murtaza5 'in bizlere sunduğu '' Deliler '' kitabının kapağını görünce, iki konuya değinmek istedim. İlki kitabın senaryo yazarı Onur Çetincengiz. Bir röportajında ( * ) '' B tipi filmlerden ömür boyu şaşmayacağım '' diye bahseden Çetincengiz, bu tür filmlerde '' rejisör '' koltuğuna oturan sanatçımız. ( '' Altın Çocuk Kilink'e Karşı '' filmi mesela ) Çetincengiz aynı zamanda, hem çizgi roman hem de sinema üzerine youtube yayınları yapıyor.

Değinmek istediğim ikinci konu ise , kitabın adından, yani '' Deliler ''den kaynaklanıyor. Düşmana karşı Osmanlı ordularının psikolojik üstünlüğü sağlamasında önemli rolleri bulunan, vahşi görünüşlü '' deliler ''i, ilk kez bir sergide görmüştüm. İş adamımız Nejat Çuhadaroğlu'nun '' Osmanlı Dioramaları '' sergisinde, gerçek boyutlarına yakın heykeller olarak bu karakterleri gördüğümde bir hayli ürkmüştüm ! Tabii, bahsettiğim '' Deliler '' Çetincengiz'İn senaryosunda geçmiyor. İşlenen konu bambaşka. Ama, kitabın kapağında yer alan, Suat Yalaz'ın Karaoğlan macerasının başlığından da hatırlayacağımız,'' Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe '' cümlesi derin anlamlar içeriyor.

Çok teşekkürler Sn. @murtaza5 . Dostların da her fırsatta yazdığı gibi, günlük paylaşımlarınız , bizim için hep merak ve sevinç kaynağı oluyor.

( * ) : Çetincengiz ile ilgili röportajın tamamı şu linkten okunabilir;

Son düzenleme: