DC vs Marvel

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Arkadaşlar sormak istiyorum sizinde bir görüşünüzü alıyım diye:

DC mi daha iyi yoksa marvel mi ?

Ben dc e ayrı ısındım ama marvel işin kralı gibi birşey,tabiki dc diyen olursa da kendilerine göre belli sebepleri vardır :)

Nyo

Kıdemli Üye
18 Eyl 2010
104
72
Kesinlike Dc, her zaman. Marvel fazla renkli ve neşeli geliyor bana. Kasvetli, gotik havasıyla Dc her zaman önde.

Kurgularının da daha sert ve daha zekice olduğunu düşünmüşümdür hep.

Üstelik Joker gibi bir karakter yaratmışlar? Sinema ve tiyatro Dünya'sına önemli bir ilham kaynağı vermişler. Joker, bir karakterden öte benim için.

Dc, hezimete uğratır diyorum ve buradan gidiyorum.

Geri döneceğim ama.

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Kesinlike Dc, her zaman. Marvel fazla renkli ve neşeli geliyor bana. Kasvetli, gotik havasıyla Dc her zaman önde.

Kurgularının da daha sert ve daha zekice olduğunu düşünmüşümdür hep.

Üstelik Joker gibi bir karakter yaratmışlar? Sinema ve tiyatro Dünya'sına önemli bir ilham kaynağı vermişler. Joker, bir karakterden öte benim için.

Dc, hezimete uğratır diyorum ve buradan gidiyorum.

Geri döneceğim ama.

Yaratmak Allah'a masustur :D ehe şaka bir yana Joker'i de ben çok severim,ama dediğim gibi marvel'i daha çok seviyorum :) Dc de sizin fikriniz...

Nyo

Kıdemli Üye
18 Eyl 2010
104
72
Yaratmak Allah'a masustur :D ehe şaka bir yana Joker'i de ben çok severim,ama dediğim gibi marvel'i daha çok seviyorum :) Dc de sizin fikriniz...

Tabii aslında karşılaştırmaktan ziyade keyif almak lazım ikisinden de. İkisi de derin hayalgücü gerektiren eserlere, yazarlara, çizerlere sahip.

ama Dc daha iyi sanki :)

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
Arkadaşlar sormak istiyorum sizinde bir görüşünüzü alıyım diye:

DC mi daha iyi yoksa marvel mi ?

Ben dc e ayrı ısındım ama marvel işin kralı gibi birşey,tabiki dc diyen olursa da kendilerine göre belli sebepleri vardır :)
jolan kardeşim, sorun biraz eksik.

Dc mi Marvel`mı daha iyi diye sormak yerine siz hangisini, hangi sebeplerle tercih ediyorsunuz diye sorman daha makul olurdu. Zira daha iyi derken hangi açıdan daha iyi? Örneğin DC sektörün lokomotif firmasıdır ve süper kahraman tanımını Dünya`ya tanıtan firmadır. Marvel, DC`ye göre çok daha yenidir ancak farklı platformlara (sinema, bil. oyunu vs...) daha etkili girmeyi başarmıştır. Bu yüzden hangisi daha iyi diye sormak eksik olmuş.

Buna istinaden siz hangisini tercih ediyorsunuz diye sorarsan, net bir ayrım yapmıyorum ama kendimce sıralayayım.

DC
* Kahramanları daha bir kahramandır, çok zor ahlaki ikilemlerden doğru yada yanlış bir şekilde çıkarlar (dikkat daima doğru şekilde değil) yani net kararlar verebilirler. Marvel`da bu konsepte uyan çok fazla karakter yok, ilk aklma gelenler Cyclops, Magneto, Silver Surfer, Susan Richards...

* Kahramanları popüler kültüre yön verir. Batman ve Süperman, çizgi roman denince ilk akla gelen karakterlerdir.

* Hikayeleri ve arkaplanları daha çok oturmuştur. Çizgi roman yazar ve çizerleri için DC ve bazı projeleri, o iş sektöründe zirvede olmak demektir.

* Kötü adamlarının çoğundan, yanlarında baş düşmanları olmasa da tek başına çok sağlam hikayeler çıkar (Joker, Luthor, Sinestro ilk aklıma gelenler) bu da yine olayların daha derin olduğu sonucuna çıkar

* Ancak bazen insanı sıkacak kadar hikayenin derinine inerler

* Bazı karakterleri ne yaparlarsa yapsınlar fazla tutmaz (Wonder Woman, Aquaman gibi) zira en başından karakterin kurulumunda eksik nokta vardır yada Batman & Superman (ve hatta Green Lantern ile Flash`ların) yanında bir şekilde konsept olarak ezik kalmışlardır.

Marvel

* Kahramanlarının daha bir insancıl olması çoğu kişiye çekici gelebilir, ben ise Örümcek Adamın artık parasal sorunlarla boğuştuğunu, Iron-Man`in halen alkol gibi sorunları olmasını çok tutmuyorum. Bunları zamanla aşmaları gerekirdi. Mesela Banner`ın Hulk`tan kurtulma dürtüsünü zamanla aşması yada sorunu kontrol edebilmesi benim açımdan güzel birşeydir.

* Daha bir renklidir, daha kolay anlaşılabilen hikayelere sahiptir.

* DC`nin tek karakterlerinin aksine gruplar, Marvel politikasının merkezindedir. Avengers, Fantastic Four, X-men bunların en önemlisi olsa da daha çok fazla grup bazlı seri devam etmektedir. Bu da tek karakterden çabuk sıkılanlar için daha fazla olasılık barındırır.

* Gerçek Dünya ve şehirleri kullanır (Newyork, Washington gibi - Gotham yada Metropolis değil) ancak bu bir avantaj mıdır dez avantajmıdır tartışılır. Şahsen kurgu olan Gotham şehrinin kurulumunu Marvel`daki bütün şehirlerden fazla beğenirim.

* Görece olarak daha eğlenceli karakter sayısı fazladır (Örümcek Adam, Deadpool, Thing, Iceman ilk aklıma gelenler)

Bunları düşününce şu iyidir bu iyidir demek zor. Hatta birini diğerine de tercih etmem zor.

Diyebilirim ki her okuduğum 100 çizgi romandan 50 tanesi Marvel, 25 tanesi DC`dir. Ancak en sevdiğim seri ve sayıların %70`i DC`ye aittir.

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
jolan kardeşim, sorun biraz eksik.

Dc mi Marvel`mı daha iyi diye sormak yerine siz hangisini, hangi sebeplerle tercih ediyorsunuz diye sorman daha makul olurdu. Zira daha iyi derken hangi açıdan daha iyi? Örneğin DC sektörün lokomotif firmasıdır ve süper kahraman tanımını Dünya`ya tanıtan firmadır. Marvel, DC`ye göre çok daha yenidir ancak farklı platformlara (sinema, bil. oyunu vs...) daha etkili girmeyi başarmıştır. Bu yüzden hangisi daha iyi diye sormak eksik olmuş.

Buna istinaden siz hangisini tercih ediyorsunuz diye sorarsan, net bir ayrım yapmıyorum ama kendimce sıralayayım.

DC
* Kahramanları daha bir kahramandır, çok zor ahlaki ikilemlerden doğru yada yanlış bir şekilde çıkarlar (dikkat daima doğru şekilde değil) yani net kararlar verebilirler. Marvel`da bu konsepte uyan çok fazla karakter yok, ilk aklma gelenler Cyclops, Magneto, Silver Surfer, Susan Richards...

* Kahramanları popüler kültüre yön verir. Batman ve Süperman, çizgi roman denince ilk akla gelen karakterlerdir.

* Hikayeleri ve arkaplanları daha çok oturmuştur. Çizgi roman yazar ve çizerleri için DC ve bazı projeleri, o iş sektöründe zirvede olmak demektir.

* Kötü adamlarının çoğundan, yanlarında baş düşmanları olmasa da tek başına çok sağlam hikayeler çıkar (Joker, Luthor, Sinestro ilk aklıma gelenler) bu da yine olayların daha derin olduğu sonucuna çıkar

* Ancak bazen insanı sıkacak kadar hikayenin derinine inerler

* Bazı karakterleri ne yaparlarsa yapsınlar fazla tutmaz (Wonder Woman, Aquaman gibi) zira en başından karakterin kurulumunda eksik nokta vardır yada Batman & Superman (ve hatta Green Lantern ile Flash`ların) yanında bir şekilde konsept olarak ezik kalmışlardır.

Marvel

* Kahramanlarının daha bir insancıl olması çoğu kişiye çekici gelebilir, ben ise Örümcek Adamın artık parasal sorunlarla boğuştuğunu, Iron-Man`in halen alkol gibi sorunları olmasını çok tutmuyorum. Bunları zamanla aşmaları gerekirdi. Mesela Banner`ın Hulk`tan kurtulma dürtüsünü zamanla aşması yada sorunu kontrol edebilmesi benim açımdan güzel birşeydir.

* Daha bir renklidir, daha kolay anlaşılabilen hikayelere sahiptir.

* DC`nin tek karakterlerinin aksine gruplar, Marvel politikasının merkezindedir. Avengers, Fantastic Four, X-men bunların en önemlisi olsa da daha çok fazla grup bazlı seri devam etmektedir. Bu da tek karakterden çabuk sıkılanlar için daha fazla olasılık barındırır.

* Gerçek Dünya ve şehirleri kullanır (Newyork, Washington gibi - Gotham yada Metropolis değil) ancak bu bir avantaj mıdır dez avantajmıdır tartışılır. Şahsen kurgu olan Gotham şehrinin kurulumunu Marvel`daki bütün şehirlerden fazla beğenirim.

* Görece olarak daha eğlenceli karakter sayısı fazladır (Örümcek Adam, Deadpool, Thing, Iceman ilk aklıma gelenler)

Bunları düşününce şu iyidir bu iyidir demek zor. Hatta birini diğerine de tercih etmem zor.

Diyebilirim ki her okuduğum 100 çizgi romandan 50 tanesi Marvel, 25 tanesi DC`dir. Ancak en sevdiğim seri ve sayıların %70`i DC`ye aittir.

Hocam vaktinin bir bölümünü ayırıp benim hatamı ve kendi görüşünü yazdığın için teşekkür ederim,genel açıdan hangisi daha iyi diye sormuştum ben''Senin söylediklerinin hepsini bir araya toplayıp karar vermek'' gibi...

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
Uzun uzun fikir yazacaktım ama önce aşağıdaki bilgiyi paylaşayım dedim:

Bir gün birbirinden habersiz büyük iki evren birbirlerinin varlığını keşfederler. Hemen kılıçlarını çekip savaşmaya kalkışırlar. Birbirlerinin içine baktıkça bazı süper kahramanlar yer değiştirmeye ve ait olmadıkları evrenlere geçmeye başlarlar.

Anlaşıldığı üzere bu iki evren yayınevleri ve yer değiştirenler de kahramanları.

Sonra akıllarına bir fikir gelir ve derler ki "seçtiğimiz kahramanlar savaşsın, bakalım kim daha güçlü?"

DC versus Marvel işte bu şekilde başlar:
81704-18011-105431-1-dc-vs-marvel_large.jpg

Sonunda kazanan belli olacakken; DC kazanır aslında, evrenlerin birleşebileceği fikri ortaya atılır. Birleşirler. Bu sefer de ortaya "Amalgam" evreni çıkar:
DC-Versus-Marvel-4-1996-1-1024x905.jpg

amalgamd4.jpg

Wolverine -Batman
Amalgam%20-%20Dark%20Claw.jpg

Green Lantern - Iron Man
ironlantern1.jpg

Earth-9602.jpg

Daha karma kahramanlar için:

Çok sorulan bir soru için muhteşem bir seri hazırlanmış, öneririm :)

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Doğrusunu söylemek gerekirse dc nasıl kazanmış anlamadım,Wolverine adamantium kaplı :D Yaraları iyileşiyor,neredeyse ölümsüz...Ama mantıklı bir açıklaması vardır eminimki.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
jolan daha mevzuya pek hakim değilsin bol bol oku, o zaman Wolverine`in o oyundaki en önemsiz aktörlerden biri olduğunu ve ondan güçlü yüzlerce karakter olduğunu göreceksin :)

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Asıl garibi cehennem tarafından istenmediği için ölemeyen Lobo'yu Wolverine'in yenebilmesi keza Spiderman'in Superboy'u

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Konu biraz dağılmış sanıyorum ben ana konuyu cevaplayayım.Marvel fazla baş ağrıtıcı bence.Aynı şehre yığılmış onlarca kahramana rağmen sadece Spiderman'ın şehri yıkan birine karşı savaşması mantıksız geliyor bana.Marvel'da genelde kahramanlar halkı değilde kendilerini kurtarıyorlar.Wolwerine,Daredevil,Silver Surfer,Thor harici pek sevmem Marvel'ı.Ama DC öylemi?
-Batman'i tek sevme nedenim açıkca söyleyeyim Batman değil Batman'in düşmanları;Two-Face,Penguin,Joker...
-Superman sevmediğim ender DC kahramanlarındandır ancak o olmasa belki bugün çoğu süperkahramanı okuma şansı bulamazdık :)
-Bi Avengers kalabalığındansa 5 tane Adalet Birliği üyesini tercih ederim.Saygılar :)

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
sizin görüşünüz hocam,marvelde benim görüşüm (kimse marvel demiyecek sanırım rezil oldum) :D

:)

DC Comics "masal" alt yapısını kullanan ve içimizdeki dini noktalara da dokunarak destansı-efsanevi kahramanların özelliklerini işlemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yayınevidir. Bu sebeple onun kahramanlarına "ikonik" denir çoğunlukla. Tanrısaldırlar!

Güneş tanrısı Helios - Güneşten güçlerini alan Superman
Savaş Tanrısı yerine - Batman
Silah Ustası Hepahistos'un yerine - Green Lantern
Haberci tanrı - Flash
Sarhoş tanrı Bachus - Plastik Man
Savaş Tanrıçası AThena - Wonder Woman
Deniz tanrısı Poseidon (Roma adıyla Neptün) - Aquaman
Okçu tanrı Apollo - Robin Hood çakması Green Arrow
v.s.

Bu karakterler yenilmezlerdir ve sorunları kolaylıkla çözümlerler. Dahası her zaman kazanacaklarını bilir okuyucu!
Muhteşem "Crisis on Infinity Earths" öyküsüne kadar öyle tanrısaldılar ki Superman dünyayı yörüngesinden çıkarabiliyor, Flash canı istedi mi zamanı dönüdürüyordu v.s. Bu öyküyle birlikte biraz duruldular. Uzayda öyle rahat uçuşlar olmamaya başladı, fizik kurallarıyla oynanması engellendi falan.

DC'nin bu işleyiş kısımları bana da inanılmaz bir zevk veriyor açıkçası. Masal gibi bir kalıp: Zorluk, mücadele ve kazanma. Sonra bir yenisi. Sonra bir başkası...

Marvel ise "dünyevidir" ve tanrısallıktan uzak insan merkezlidir. Aslında tiyatro ve roman karakterlerine en yakın olanlardır ve bu bakımdan da daha sanatsaldır bence. Ancak bu da bunaltıcı bir dünya sunar :)

Masalın, özetle DC'nin "tip"leri yerine "karakter"leri vardır Marvel'ın. Bunlar bizim gibi kişilerdir. Yani Batman gibi çocukken anasını babasını kaybeden bir milyarder velet gibi ortaya çıkıp bin tane ders alıp mükemmel kahramana dönüşmez Marvel kahramanları. Onlar daha hayatla mücadele halindedirler.
Mesela Daredevil mali sıkıntıda olan kör bir çocuktur başlarda. Örümcek, mali durumu kötü bir yetimdir. Bunlar hayattan insanlardır ve bizler gibidirler. Düşmanlar, kozmik bilmemnelerden önce sosyal koşullar, insan ilişkileri, aşk, içe kapanıklık, horlanma, aşağılanma gibi insani sorunlarla uğraşmaları gerekmektedir.

DC kahramanlarının zaafı "kriptonit" gibi masalsı şeylerken sözgelimi Marvel kahramanlarının zaafı güven, aşk, parasızlık, alkol gibi şeylerdir. Her biri bir tür prens veya asalet ünvanlı şanslı kişilerken DC'de (çiftçi ailenin büyük gazeteci oğlu, milyarder, prenses, kral, göklerde dolana pilot...), Marvel'ın paralı ve şanslı tek karakteri Iron Man gibidir o da alkolden muzdariptir ve yıllardır bunun acısını çekmektedir. Thor ise tanrı tek tiptir ancak babasıyla yaşadığı sıkıntılar hemen her öyküsüne yansır neredeyse. Wonder Man'in ölüm korkusu vardı yıllarca. Silver Surfer'in en büyük zaafı "sevgi" oldu hep. V.s., v.s....

Bu nedenlerden ötürü Marvel kahramanlarının her zaman kazanmayacağını biliriz. Örümcek'in sevgilisi Gwen ölür, sık sık dayak yer, birçok zaman yenilir öyküler öyle biter, parasızlığı, yengesi, sonradan eşi Mary Jane, iş, bilim... Hayat gibi yani. İnsan her zaman kazanamaz ve Marvel'da süper kahramanlar da insandır!

Benim görüşüm oduk ki DC'nin 1985 öncesi hikayelerinin tamamıyla sonrasının bir kısmı bizde çok revaçta olan İtalyan çr'si ile benzerlik taşır. Haliyle Fumetti okuma geleneği yerleşmiş olan ülkemizde DC'nin de daha çok beğenilmesi kaçınılmaz olacaktı, öyle de oluyor.

Düşünsenize, etraf ceset dolu, canavar koca bir köyü yok etmiş, yaralılar yerlerde ve Çiko ne kadar acıktığını söylüyor bu macerada herkes de gülüyor ona komikmiş gibi. Kahramanın kazanacağı her sayıda bellidir ve mücadele sırasında olanlar olması gerekriğinden olur, kahramanlar kazanınca da okur mutlu olur. Marvel'daki gibi sayılarca yas tutulmaz bu çr'lerde. Sadece arada bir konusu denk gelince hatırlanılır olaylar o kadar.

Böyleyken böyle... Daha yazılır aslında. Yazışırız artık :Ğ

DC mi Marvel mı?

Ben Superman ve Batman hariç sıkı DC okuruyum ama içlerinden seçtiğim birçok yayınıyla da Marvel okuyorum ve DC Marvel'ı döver desem de Marvel'ın tadını ayrı alıyorum, ne bulursanız okuyun sonra kendinize yakın olanı seçersiniz diyorum... :D

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
124
98
Marvel'i daha çok beğenirim. Çizgi kahramanların hayatları ve yaşadığı maceralar bana daha bir gerçekçi gelir. Onların yaşadığı zorluklar, iç hüzünleri ve düşmanlarıyla yaşadığı mücadeleler gerçek hayattan kesitler sunar. O yüzden benim için o tür maceraları olan çizgi romanlar daha bi güzeldir. Özellikle eski yılların çizgi roman maceraları gerek öyküsüyle gerek çizimleriyle benim için daha hoş ve çekicidir.

DC'de tek okuduğum ve okumayı istediğim çizgi kahraman Batman'dir.

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
281
ankara
wolverine vs lobo durumunun kökeninde şu neden yatmaktadır
eşleşmeler belirlendikten sonra bu savaşların galiplerinin kimler olacağı çr okurlarına soruldu yapılan anketler sonucunda hikayeler şekillendi. bu nedenle bazı durumlarda güç yerine popülarite öne çıktı. cehennemin bile kabul etmediği lobo yerine çr okurlarının daha çok sevdiği wolverine in kazanmasının nedeni budur.

1. Raund: Captain Marvel Vs. Thor resmi sonuç thor (bana göre thor)

2. Raund: Namor vs. Aquaman r. snç: namor (b.g berabere)

3. Raund: Flash vs. Quicksilver r. snç: flash (b.g. flash)

4. Raund: jubilee vs. Robin: r. snç: robin (b.g. robin)

5. Raund: Green Lantern vs. Silver Surfer r. snç. silver surfer (b.g. silver surfer)

6. Raund: Elektra vs. Catwoman r. snç elektra (b.g. catwoman)

7. Raund: Wolverine vs. Lobo r.snç wolverine (b. g. lobo)

8. Raund: Storm vs. Wonder Woman r. snç. storm (b. g. wonder woman)

9. Raund: Superboy vs. Spider-Man r. snç spider-man (b.g. superboy)

10. Raund: Superman vs. Hulk r. snç. superman (b.g. superman)

11. Raund: Captain America vs. Batman r. snç batman (b. g. batman)

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
Aquaman kazanmıştı evet ama dediğim ve sizlerin de dediği gibi DC karakterleri daha bir kahramandır.

İkisini de mekanik temellere dökersek karşımıza power level çıkar (bir ara power levelı açıklarım)

DC karakterlerinin power levelları yüksektir, birebir dövüşleri kazanmaları normal. Hatta Storm`un Wonder-Woman`ı yenmesi, Wolverine`in Lobo`yu yenmesinden daha abestir.

Lobo ki birebirde Superman ile defalarca dövüşmüş, çoğunda kazanmış bir tiptir. Power Level 13-14 civarıdır. Wolverine ise 12 civarıdır, temelde yenmesi çok zor. Storm 10-11 Wonder Woman ise 15`tir. Aradaki fark daha da büyük. Ama işte fan oyları vs... Marvel zaten Wolverine, Spider-man gibi ikonik karakterlerinin kaybetmesini istemezdi.

Ayrıca ben Thor-Captain Marvel`da da ayarsızlık odluğunu düşünüyorum.

Marvel, Superman`i yenebiliyor.

Superman, Hulk`u yenebiliyor.

Hulk, Thor`u yenebiliyor.

O zaman şöyle bir tablo çıkıyor :

Captain Marvel > Superman > Hulk > Thor

velhasıl bu karşılaşma da fan oyları ve şirket politikalarına kurban gidiyor.

Bütün Marvel`ın kazandığı müsabakalar arasında bir tek Silver Surfer`ın galibiyeti göze batmamıştır. :)

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
Neyse kısaca bahsedeyim nasıl olsa kimse tamamını anlamayacak ama kafada bir fikir oluşur :

Çeşitli masa üstü rpg sistemleri mevcut, süper kahramanlı olanların en bilineni Mutants&Masterminds isimli sistemdir. Burada karakterlerin power levelları, kabaca ne kadar güçlü olduklarını gösterir. Her zaman power levelı yüksek olan kazanacak demek değildir ancak oldukça belirleyicidir ve sağlam referans olarak sıklıkla kullanılır. Arada 2-3ten çok fazla fark varsa kazanması neredeyse kesindir.

İstisnalar mevcut, Batman PL12 olsa da o kadar fazla skill barındırır ki PL18 adama eşdeğer sayıda çok şey başarabilir ancak PL18 adam kadar çok güçlü olamaz gibi... Ama iyi okuyucular zaten Batman`in her ortamda ne kadar başarılı olduğunu biliyorlar vee bu istatistik kimseyi şaşırtmaz.

Örnek :

Wolverine
PL11

Abilities
Strength 4 [5], Stamina 8, Agility 5, Dexterity 3, Fighting 12, Intellect 2, Awareness 7, Presence 1

Powers
Adamantium Claws: Strength-based Damage 2, Penetrating 7 • 9 points
Adamantium Skeleton: Enhanced Strength 1; Protection 2 • 4 points
Animal Senses: Enhanced Advantages 1 (Uncanny Dodge); Senses 6 (Olfactory--Acute and Tracking 2, Danger Sense [olfactory], Extended Hearing, Low-Light Vision) • 7 points
Berserker Rage: Enhanced Advantages 1 (Diehard); Immunity 20 (Mental effects), Limited to Half Effect; Activation (move) • 10 points
Healing Factor: Immunity 2 (disease, poison); Regeneration 5 • 7 points

Advantages
All-Out Attack, Animal Empathy, Beginner’s Luck, Close Attack, Diehard, Great Endurance, Improved Critical (claws), Improved Initiative, Languages 4 (Cheyenne, Chinese, French, German, Japanese, Lakota, Russian, Spanish; base: English), Power Attack, Ranged Attack 3, Startle, Takedown 2, Tracking

Skills
Acrobatics 6 (+11), Athletics 8 (+13), Close Combat: Claws 2 (+15), Expertise: Streetwise 4 (+6), Intimidation 16 (+17), Perception 12 (+19), Ranged Combat: Guns 2 (+8), Stealth 8 (+13), Vehicles 6 (+9)

Offense
Initiative +9
Claws +15, Close, Damage 7 (Penetrating 7, Crit 19-20)
Unarmed +13, Close, Damage 5

Defense
Dodge 10, Parry 12
Toughness 10, Fortitude 11, Will 11

Power Points
Abilities 84 + Powers 37 + Advantages 19 + Skills 32 + Defenses 12 = Total 184

Complications
Nemesis: Sabretooth.
Prejudice: Mutant.
Temper: When Wolverine uses Berserker Rage, he may attack enemy and friend alike.
Weakness: Adamantium skeleton is susceptible to magnetic effects.

Real Name: James Howlett, “Logan”

Bir diğer örnek ;

Thor
PL15

Abilities
Strength 17, Stamina 14, Agility 2, Dexterity 2, Fighting 10, Intellect 1, Awareness 2, Presence 4

Powers
Asgardian Physiology: Enhanced Strength 4, Limited to Lifting (lifting Str 21; 50,000 tons), Immunity 6 (aging, cold, disease, heat, poison, starvation and thirst), Protection 2 • 12 points
Mjolnir: 77 points, Removable (–14 points) • 63 points total

Hammer Swing: Array (24 points)
• Hammer Throw: Strength-Based Ranged Damage 3, Affects Insubstantial • 24 points
○ Dimensional Gateway: Movement (Dimension Travel 2), Portal • 2 points
○ Hammer Flight: Flight 10 (2,000 MPH), Movement 1 (Space Travel 1) • 2 points
○ Hammer Shield: Protection 2, Impervious 18 • 2 points
○ Hammer Smash: Strength-based Damage 3, Affects Insubstantial • 2 pointsLife Support: Immunity 5 (high pressure, radiation, suffocation, vacuum) • 5 points
Magical Detection: Senses 1 (Magical Awareness) • 1 point
Weather Command: Array (34 points)
○ Air Control: Move Object 14, Accurate 2, Indirect 4 • 35 points
○ Lightning Strike: Ranged Damage 15, Accurate 2, Indirect 3, Activation (move action) • 2 points
○ Summon Storm: Environment 12 (cold, impede movement, visibility), Activation 2 (standard action) • 2 points

Equipment
Headquarters: Asgard • 16 points
Gargantuan; Tou 12, Features: Grounds, Gym, Holding Cells, Infirmary, Isolated (floating), Library, Living Space, Personnel, Workshop

Advantages
All-out Attack, Connected, Equipment 4, Fearless, Languages 2 (English, German; base: Norse), Power Attack, Ranged Attack 4, Ritualist, Startle, Takedown, Tracking

Skills
Expertise: Magic 8 (+9), Expertise: Military 12 (+13), Intimidation 12 (+16), Perception 4 (+6), Persuasion 8 (+12), Ranged Combat (Throwing) 4 (+10)

Offense
Initiative +2
Air Control +10, Ranged, Move Object 14
Hammer Smash +10, Close, Damage 20
Hammer Throw +10, Ranged, Damage 20
Lightning Strike +10, Ranged, Damage 15
Unarmed +10, Close, Damage 17

Defense
Dodge 10, Parry 12
Toughness 16 / +18 (Impervious)*, Fortitude 14, Will 14
*With Hammer Shield bonus.

Power Points
Abilities 104 + Powers 75 + Advantages 18 + Skills 24 + Defenses 22 = Total 243

Complications
Honor: Thor is an honorable warrior who faces opponents head-on.
Nemesis: His half-brother, Loki.
Power Loss: Often, Thor’s powers require his proximity to Mjolnir, and he can revert back to Donald Blake if separated from it.
Relationship: Thor is very close to the goddess Sif.
Responsibility: As ruler of Asgard.
Rivalry: Hercules.
Secret Identity: Donald Blake has STR 1, STA 1, AGI 0, DEX 1, FGT 2, INT 3, Treatment 12 (+15), and no defenses, with corresponding adjustments to skills. He carries Mjolnir as a wooden cane and can become Thor by striking it upon the ground.

Real Name: Thor Odinson

Eh bu örneğe göre görüyoruz ki Lobo, Wolverine değil Thor, Hulk, Surfer, Black Bolt gibi adamların dengidir :)

Lobo

Power Level: 15 (312pp)

Abilities: STR: 40 (+15), DEX: 22 (+6), CON: 40 (+15), INT: 18 (+4), WIS: 14 (+2), CHA: 10 (+0)

Skills: Demolitions 12 (+16), Disable Device 8 (+12), Drive 10 (+16), Intimidate 20, Knowledge [Life Sciences] 6 (+10), Knowledge [Streetwise] 10 (+14), Profession [Bounty Hunter] 14 (+16), Stealth 8 (+14), Survival 12 (+14)

Feats: All-Out Attack, Challenge (Mass Intimidation), Dodge Focus 6, Equipment 21, Fearless, Fearsome Presence 10, Power Attack, Ranged Pin, Startle, Tough 3, Weapon Bind

Powers:
Immunity 10 (Aging, Life Support; 10pp)
Impervious Toughness 15 (15pp)
Leaping 8 (8pp)
Regeneration 19 (Recovery Rate: Bruised 3, Injured 4, Disabled 5, Ability Damage 5; Resurrection 2; Extra: True Resurrection [+1]; Power Feats: Persistent, Regrowth; 23pp)
Super-Senses 30 (Detect Life [mental, Accurate, Acute, Extended 20, Ranged, Tracking]; Detect Weakness [Visual, Acute, Analytical, Ranged]; 30pp)
Super-Strength 10 (~3,200 tons; 20pp)
AP: Super-Speed 4 (Spin Attack; 1pp)

Equipment: Arsenal (20ep array): Bolter gun (Blast 6 [Autofire]; 18ep), Fragmentation grenades (11ep), Hook and chain (+3 Dmg [Improved Critical, Improved Disarm, Improved Trip, Mighty, Thrown 2], AP: Snare 14 [Touch Range, Chokehold, Extended Range 2, Tether]; 1ep)

:arrow: Vehicle “SpazFrag666” (Strength: 50; Speed: 20; Defense: 10; Toughness: 15; Size: Medium; Powers: Blast 8, Flight 20, Space Travel 2, Super-Senses 9 [Radio Sense “Radar” (Accurate, Extended 5, Radius, Ranged)]; 85ep)

Combat: Attack +12; Damage +6 (Bolter Gun, Autofire) / +15 (Unarmed) / +18 (Hook and Chain, 19-20 Crit); Defense +12 (+3 flat-footed); Initiative +6

Saves: Toughness +18 (+15 Impervious), Fortitude +20, Reflex +10, Will +10

Abilities 84 + Skills 25 (100 ranks) + Feats 47 + Powers 107 + Combat 36 + Saves 13 – Drawbacks 0 = 312

Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
OOo.. güzel bir tartışma konusu başlamış bende böyle tartışmalara bayılırım hemen bodoslamadan giriyorum.

Comic türü denilen amerikan çizgi romanlarına olan fanlığım üç yıla dayanır yani eskiden beri Comic fanı değilim Fumettiyi daha çok okumuşumdur şöyle bir yaptığım gözlemleri aktarayım; öncelikle şu bir gerçek Marvel karakterlerini daha iyi pazarlıyor Comic okumaya başlamadan önce Marvel kahramanlarını daha iyi tanıyordum çünkü çizgiroman dışı mecralarda dahada aktifler animasyon dizilerinde , sinema filmlerinde ve bilgisayar oyunlarında daha çok yer aldılar bu doğal olarak insanın ÇR tercihinide etkiler insan önce kendisine dahada tanıdık gelen karekteri seçer, DC'nin kafası bu konuda daha da geç açıldı Superman ve Batman dışında Justice League Unlimited dizisini izleyene kadar doğru dürüst tanıdığım kahramanı yoktu, bu tanıtım olayının ne kadar önemli olduğunu bir youtube videosun da gördüm bir fan yapımı DC vs Marvel videosunda Deadshot'u gören birisi Deadpool çakması diye yorum yapmıştı , 1950'lerde yaratılan bir karakter 90'larda yaratılan karakterin taklidi sanılıyor ki Deadpool orjinalinde Deathstroke adlı bir başka DC karakterinden esinlenerek yaratılmış ismi bile Deathstroke'a gönderme, ilginç olan şu anda Deadpool kesinlikle ikisindende daha fazla tanınıyordur.

Şimdi esas olay çizgi romanlara gelelim , Comiclerle ilgili okuduğum yazılardan gördüğüm kadarıyla Marvel çizgi romanları şimdiki durumuna dönüştürmede ön ayak olmuş , kahramanların da zaafları olması , dahada insani yönlerini ortaya sunması , kahramanlarında yenilgiyi tatması bunlar sayesinde çizgi romanlarlar dahada ilginçleşmeye ve güzelleşmeye başladı bunda Marvel'in payı çok büyük öte yandan DC ise süper kahramanlığı yaratan olmasada geliştiren, temelini oluşturan oldu çoğu kahraman hep onun kurduğu temeller üzerine inşa edildi sonra oda akıma uyup karakterlerini modernleştirdi.

Peki sen hangisini tercih ediyorsun dersen, ben DC taraftarıyım nedenlerini açıklamaya çalışayım:

Öncelikle DC ve Marvel karakterlerini kapıştırmaya çalışmayın , DC'nin kahramanları her şekilde üstündürler :D zaten iki tarafın kahramanlarının farklarını anlatırlarken hep DC tarafının tanrısal güçlere sahip olduğu , Marvel'ınsa insani oldukları söylenir yani fark ortada (Bu arada Lobo Wolverini parçalar ilk okuduğum Comic Superman'dır, ikiyemi ne gidiyordum babamla bir iş için bir yere gitmiştik ben sıkılmayım diye bir ÇR almıştı Lobo ve Superman karşılaşması onda geçiyordu Lobo'nun gücünü biliyorum :D) .DC'nin kötü adamlarıda aynı şekilde daha da kötüdür mesela Joker hiç bir amacı olmayan kaçığın teki ne para peşinde nede çıkar tek amacı anarşi yaratmak, Lex Luthor için her türlü kötülük onda başkan bile oldu yahu :D ,Doomsday önüne çıkanı yok ediyor yok şuna hükmediyim yok dünyayı ele geçireyim diye bir düşüncesi yok , Lobo ise bir iddia üzerine Süperman'i öldürmeye gitti :D. Onların savaşları daha ilginç geliyor bana.

Birde gerçekçilik meselesinden bahsediliyor da zaten okuduğumuz şeyler uçan yada gözlerinden ışın çıkan adamlar yani gerçekçilik aramanın anlamı yok , ama ciddi romanlar derseniz bunu anlarım ve bunda DC'nin üstünlüğünü açık şekilde gördüm Dark Knight Returns, Killing Joke, DC New Frontier gibi mükemmel öyküler var aynı ayarda Marvel hikayeleri varsa tavsiye edin.

Ayrıca Marvel için sorunları olan ezilmiş kahramanlar olduğu için insanlara daha yakın geldiği söyleniyor, şimdi sorun sorun da bir yere kadar sürekli aynı şey sömürülüyor , kahraman dediğin kahraman olmalı acıların çocuğu değil.

Sonuç olarak Marvel'ı okumaya çalışmama rağmen bir türlü tam olarak ısınamadım oysa DC'ye Batman ile başlayıp yavaş yavaş diğer karakterlerine geçiş yaptım en son Superman'den Death of Superman'i okudum süper bir hikayeymiş doğru düzgün bir Superman filmi yapmak istiyorsanız kullansanıza bu hikayeyi ,çıkarın Süperman'in karşısına Doomsday'i şöyle müthiş bir kapışma görelim ve hala ortada bir Justice League filmi projesi yok inanamıyorum bak Marvel'a pazarlama başarısı ortada Avengers ile yine tavan yapacak :D

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
981
İzmir
OOo.. güzel bir tartışma konusu başlamış bende böyle tartışmalara bayılırım hemen bodoslamadan giriyorum.
Hoşgeldin :)

Comic türü denilen amerikan çizgi romanlarına olan fanlığım üç yıla dayanır yani eskiden beri Comic fanı değilim Fumettiyi daha çok okumuşumdur şöyle bir yaptığım gözlemleri aktarayım; öncelikle şu bir gerçek Marvel karakterlerini daha iyi pazarlıyor Comic okumaya başlamadan önce Marvel kahramanlarını daha iyi tanıyordum çünkü çizgiroman dışı mecralarda dahada aktifler animasyon dizilerinde , sinema filmlerinde ve bilgisayar oyunlarında daha çok yer aldılar bu doğal olarak insanın ÇR tercihinide etkiler insan önce kendisine dahada tanıdık gelen karekteri seçer, DC'nin kafası bu konuda daha da geç açıldı Superman ve Batman dışında Justice League Unlimited dizisini izleyene kadar doğru dürüst tanıdığım kahramanı yoktu, bu tanıtım olayının ne kadar önemli olduğunu bir youtube videosun da gördüm bir fan yapımı DC vs Marvel videosunda Deadshot'u gören birisi Deadpool çakması diye yorum yapmıştı , 1950'lerde yaratılan bir karakter 90'larda yaratılan karakterin taklidi sanılıyor ki Deadpool orjinalinde Deathstroke adlı bir başka DC karakterinden esinlenerek yaratılmış ismi bile Deathstroke'a gönderme, ilginç olan şu anda Deadpool kesinlikle ikisindende daha fazla tanınıyordur.
Evet, ben de aynı düşüncedeyim.

Öncelikle DC ve Marvel karakterlerini kapıştırmaya çalışmayın , DC'nin kahramanları her şekilde üstündürler :D zaten iki tarafın kahramanlarının farklarını anlatırlarken hep DC tarafının tanrısal güçlere sahip olduğu , Marvel'ınsa insani oldukları söylenir yani fark ortada (Bu arada Lobo Wolverini parçalar ilk okuduğum Comic Superman'dır, ikiyemi ne gidiyordum babamla bir iş için bir yere gitmiştik ben sıkılmayım diye bir ÇR almıştı Lobo ve Superman karşılaşması onda geçiyordu Lobo'nun gücünü biliyorum :D) .DC'nin kötü adamlarıda aynı şekilde daha da kötüdür mesela Joker hiç bir amacı olmayan kaçığın teki ne para peşinde nede çıkar tek amacı anarşi yaratmak, Lex Luthor için her türlü kötülük onda başkan bile oldu yahu :D ,Doomsday önüne çıkanı yok ediyor yok şuna hükmediyim yok dünyayı ele geçireyim diye bir düşüncesi yok , Lobo ise bir iddia üzerine Süperman'i öldürmeye gitti :D. Onların savaşları daha ilginç geliyor bana.
Aynen katılıyorum, Dc karakterleri daha üstündürler. Lobo basitçe Wolverine`in iskeletini vücudundan sökecek kadar fazla gelir. Keza amaçsız tam kötüler fikri bana da ters gelmiyor. Tam iyilerin amacı "ahlaki" ise, tam kötülerin de kendince "ahlaki" amaçları olamaz mı?

Birde gerçekçilik meselesinden bahsediliyor da zaten okuduğumuz şeyler uçan yada gözlerinden ışın çıkan adamlar yani gerçekçilik aramanın anlamı yok , ama ciddi romanlar derseniz bunu anlarım ve bunda DC'nin üstünlüğünü açık şekilde gördüm Dark Knight Returns, Killing Joke, DC New Frontier gibi mükemmel öyküler var aynı ayarda Marvel hikayeleri varsa tavsiye edin.
Benzer düşünüyorum ve ilk mesajımda da yazmıştım, daha çok Marvel okurum ama beğendiğim DC hikayeleri çok daha fazladır diye.

Tavsiye istersen DC`den Kingdom Come, Justice (Alex Ross imzalılardır asla atlanmamalıdırlar. Bu sitede Kingdom Come çeviri balonlaması var) muhtemelen okumuşsundur gerçi... Marvelda o türde ve kalitede olmasalar da Messiah Complex, Second is Coming, Messiah War (birbirini izleyen serilerdir) tavsiye ederim. En azından çok detaylı bir hikayeyi işliyorlar. Keza biraz evrensel olaylar olsalar da Annihilation eventları ve Silver Surfer Requiem ilk aklıma gelenler...

Ayrıca Marvel için sorunları olan ezilmiş kahramanlar olduğu için insanlara daha yakın geldiği söyleniyor, şimdi sorun sorun da bir yere kadar sürekli aynı şey sömürülüyor , kahraman dediğin kahraman olmalı acıların çocuğu değil.
Yine katılıyorum ve yine aynısını söylemiştim.

Bir adam, bütün hayatını ve ilişkilerini hiçe sayıp sokaklarda bin bir çeşit güce sahip kötü adamla dövüşecek iradeye, cesarete ve devamlılığa sahip olacak ancak ;

bir türlü parasızlığa, alkol bağımlılığına, öfke sorununa, iletişim problemlerine vs...ye çare bulamayacak. :)

Üstelik çevresinde her konuda örnek alabileceği düzinelerce efsane olmasına rağmen. (Para konusunda Tony Stark, Reed Richards, Matt Murdock ve düzinelerce durumu iyi adam vardır, alkol gibi bir sorun için Captain America, Cyclops vs... gibi örnekler var. Her sorun için şahane örnek adamlar var)

Bu yüzden ben de Marvel`ın bu konuyu sömürdüğünü düşünüyorum. Buna rağmen sevdiğim Marvel karakteri ve hikayesi sayısı hiç de az değil o da ayrı bir konu ancak epey benzer düşünüyormuşuz.

Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
Hoşbulduk :), Ümit Abiyide gördüm zaten hemen gireyim dedim :)

Keza amaçsız tam kötüler fikri bana da ters gelmiyor. Tam iyilerin amacı "ahlaki" ise, tam kötülerin de kendince "ahlaki" amaçları olamaz mı?
Tam anlatmak istediğim buydu daha iyi açıklamışsın :)

Marvelda o türde ve kalitede olmasalar da Messiah Complex, Second is Coming, Messiah War (birbirini izleyen serilerdir) tavsiye ederim. En azından çok detaylı bir hikayeyi işliyorlar. Keza biraz evrensel olaylar olsalar da Annihilation eventları ve Silver Surfer Requiem ilk aklıma gelenler...
Göz atıcam marvel da bana birtek X-Men ilgi çekici görünüyor ama grup olarak , çok abartılmaya başladığını düşündüğüm için Wolverinden bile soğumaya başladım. Şu karmaşık Eventlara soğuk bakıyorum bir Blackest Night'a bakayım dedim geçen sene ama onun öncesi ne olaylara dayanıyor , Final Crisis, Countdown, 52, İnfinite Crisis :Z , şu krizleri toplamaktan canım çıktı daha okumaya bile başlamadım şimdilik bir event'ı daha kaldıramam :D DC eventları bitsin sonra bakarım. (Bu event olaylarınıda ayrı bir tartışmak lazım :D )

Bir adam, bütün hayatını ve ilişkilerini hiçe sayıp sokaklarda bin bir çeşit güce sahip kötü adamla dövüşecek iradeye, cesarete ve devamlılığa sahip olacak ancak ;

bir türlü parasızlığa, alkol bağımlılığına, öfke sorununa, iletişim problemlerine vs...ye çare bulamayacak. :)

Üstelik çevresinde her konuda örnek alabileceği düzinelerce efsane olmasına rağmen. (Para konusunda Tony Stark, Reed Richards, Matt Murdock ve düzinelerce durumu iyi adam vardır, alkol gibi bir sorun için Captain America, Cyclops vs... gibi örnekler var. Her sorun için şahane örnek adamlar var)

Bu yüzden ben de Marvel`ın bu konuyu sömürdüğünü düşünüyorum. Buna rağmen sevdiğim Marvel karakteri ve hikayesi sayısı hiç de az değil o da ayrı bir konu ancak epey benzer düşünüyormuşuz.

Kesinlikle her dediğine katılıyorum , ÇR'lerini okumasamda birçok Marvel kahramanını seviyorum filmlerini dört gözle bekliyorum , hakikatende benzer şekilde düşünüyoruz :D

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
İyi bir tartışma konusu oluşturdum yihaa :) Shevarash bu konuda biraz ters düşüyoruz,Senin okuduğunun çoğu marvel sevdiğin dc,benim çoğu okuduğum dc dir ama marveli daha çok severim :) cobra hoşgeldin bu arada...

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
281
ankara
Yahu spikespiegel nasıl berabere dersin bu kavgaya :O) Aquaman Namor'a "balina attı" :Ğ

dvm22.jpg

öncelikle bu hatam için özür dilerim. aquaman in balinasından tabikide haberdar idim ama bir anlığına eşref saatime denk gelmiş ve unutmuşum. vakanuvis de bu bilgiyi paylaştığı için tekrar editlememek daha faydalı geldi.

sadker

Yeni Üye
15 Eyl 2011
1
2
İlk mesajı mı bu konuda kullanmak istedim ...

Birebir kapışmadaki güç fakından bahsedilmiş... Ama dikkat edilmesi gereken bir konu var... Marvel gruplar halinde , ekip olarak bir şeylerin başırılmasına dayattıgı için çogu karekterinin zayıf yönleri olması gerekmekte...Bu nedenden Dc nin karakterlerinin daha güçlü olmaları normal... Yani Marvel süper güçlü karakterler yapmak isteseydi; mesela wolverine i çok daha zeki , çok daha hızlı , çok daha güçlü ve hatta pençeerini fırlatabilecek bir özellik daha ekleyebilirdi...

vakanuvis in uzun uzun anlattıgına göre...

:)

DC Comics "masal" alt yapısını kullanan ve içimizdeki dini noktalara da dokunarak destansı-efsanevi kahramanların özelliklerini işlemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yayınevidir. Bu sebeple onun kahramanlarına "ikonik" denir çoğunlukla. Tanrısaldırlar!

Bu karakterler yenilmezlerdir ve sorunları kolaylıkla çözümlerler. Dahası her zaman kazanacaklarını bilir okuyucu!
Muhteşem "Crisis on Infinity Earths" öyküsüne kadar öyle tanrısaldılar ki Superman dünyayı yörüngesinden çıkarabiliyor, Flash canı istedi mi zamanı dönüdürüyordu v.s. Bu öyküyle birlikte biraz duruldular. Uzayda öyle rahat uçuşlar olmamaya başladı, fizik kurallarıyla oynanması engellendi falan.

DC'nin bu işleyiş kısımları bana da inanılmaz bir zevk veriyor açıkçası. Masal gibi bir kalıp: Zorluk, mücadele ve kazanma. Sonra bir yenisi. Sonra bir başkası...

Marvel ise "dünyevidir" ve tanrısallıktan uzak insan merkezlidir. Aslında tiyatro ve roman karakterlerine en yakın olanlardır ve bu bakımdan da daha sanatsaldır bence. Ancak bu da bunaltıcı bir dünya sunar :)

Masalın, özetle DC'nin "tip"leri yerine "karakter"leri vardır Marvel'ın. Bunlar bizim gibi kişilerdir. Yani Batman gibi çocukken anasını babasını kaybeden bir milyarder velet gibi ortaya çıkıp bin tane ders alıp mükemmel kahramana dönüşmez Marvel kahramanları. Onlar daha hayatla mücadele halindedirler.
Mesela Daredevil mali sıkıntıda olan kör bir çocuktur başlarda. Örümcek, mali durumu kötü bir yetimdir. Bunlar hayattan insanlardır ve bizler gibidirler. Düşmanlar, kozmik bilmemnelerden önce sosyal koşullar, insan ilişkileri, aşk, içe kapanıklık, horlanma, aşağılanma gibi insani sorunlarla uğraşmaları gerekmektedir.

DC kahramanlarının zaafı "kriptonit" gibi masalsı şeylerken sözgelimi Marvel kahramanlarının zaafı güven, aşk, parasızlık, alkol gibi şeylerdir. Her biri bir tür prens veya asalet ünvanlı şanslı kişilerken DC'de (çiftçi ailenin büyük gazeteci oğlu, milyarder, prenses, kral, göklerde dolana pilot...), Marvel'ın paralı ve şanslı tek karakteri Iron Man gibidir o da alkolden muzdariptir ve yıllardır bunun acısını çekmektedir. Thor ise tanrı tek tiptir ancak babasıyla yaşadığı sıkıntılar hemen her öyküsüne yansır neredeyse. Wonder Man'in ölüm korkusu vardı yıllarca. Silver Surfer'in en büyük zaafı "sevgi" oldu hep. V.s., v.s....

Bu nedenlerden ötürü Marvel kahramanlarının her zaman kazanmayacağını biliriz. Örümcek'in sevgilisi Gwen ölür, sık sık dayak yer, birçok zaman yenilir öyküler öyle biter, parasızlığı, yengesi, sonradan eşi Mary Jane, iş, bilim... Hayat gibi yani. İnsan her zaman kazanamaz ve Marvel'da süper kahramanlar da insandır!

Ben Marvelciyim...

hastalcomics

Yeni Üye
14 May 2012
5
3
Dünya
Marvel aklına gelen bütün kahramanları çizmiş gibi duruyor;buda onu basitleştirir(Ama yinede okumak çok keyifli.)Ama DC bütün kahramanları üstüne düşünmüş ve daha mantıklı kahramanlar çıkmış orteya.
Benim fikrim budur.Teşekkürler...