D’Artagnan

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,617
19,577
Fransızca
İlk sayısı İstanbul'da geçiyor, Türkçesi olsada ne anlatıyormuş bilsek keşke ...

y4ski4cfuq40e1u5g.jpg

ql0rzaeucm1jcz15g.jpg

Heineken666

Yeni Üye
18 Ocak 2023
31
80
ooooooffffff... kısa bi baktım da tam fransızlarlardan beklenecek kadar felaket ırkçı.. . ilk navarin'e yunanlıları kurtarmak için gidip bir sürü Türk öldürüyorlar...sonra nası bir zaman atlaması varsa Romanya'ya gidip Vlad'a yardım ediyorlar ve bir sürü Türk öldürüyorlar. sonra İstanbul'a geliyorlar ve.... bir sürü Türk öldürüyorlar.... sonra burunları kanamadan fransa'ya dönüyorlar....

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,617
19,577
ooooooffffff... kısa bi baktım da tam fransızlarlardan beklenecek kadar felaket ırkçı.. . ilk navarin'e yunanlıları kurtarmak için gidip bir sürü Türk öldürüyorlar...sonra nası bir zaman atlaması varsa Romanya'ya gidip Vlad'a yardım ediyorlar ve bir sürü Türk öldürüyorlar. sonra İstanbul'a geliyorlar ve.... bir sürü Türk öldürüyorlar.... sonra burunları kanamadan fransa'ya dönüyorlar....
Yazar/çizer, yayıncı, kahraman Fransız olunca kurmaca tarihi istedikleri gibi oluştururlar, farklı bir şey beklememek lazım.

Adından ve kapağından içeriği anlaşıldığı halde ne anlattıklarını merak edip Medz.Yeghern"i indirmiştim, içeriğini okuyamamakla birlikte sadece resimlere bakarak çizgi romanlarda bile tarihin nasıl tek taraflı ele alındığını ve kamuoyunun etkilendiğini görmek üzüntü verici.

didi

Yeni Üye
5 Nis 2009
40
204
eh. Bizim Kara Murat Bizans'ı, Tarkan Roma'yı, Malkoçoğlu Tuna ve ötesini, Tolga ile Karaoğlan Çin obalarını basıp yüzlerce düşman öldürüyorlar. Üstüne buraların prenseslerini kendilerine aşık edip yatağa atıyorlar. Sonra burunları kanamadan Türklerin yaşadığı topraklara burunları kanamadan dönüyorlar.

Çizgi roman dünyasında ve bir çok farklı alanda şovenizm ve milliyetçilik böyle dostum. Çıplak, fazla ilkel ve can sıkıcı. İster Fransızlar yapsın, ister Almanlar, isterse biz Türkler.

Kurgu iyiyse, çizimler güzelse, ötesini elimine etmek ve öyle okumak gerekiyor.