Daredevil (2003)

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,307
Daredevil (2003) Director's Cut [1080p]

Sayın kadirnip, doğum gününüzü kutlar,
sağlıklı, huzur ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim.

Yönetmen: Mark Steven Johnson
Senaryo: Mark Steven Johnson, Stan Lee
Müzik: Graeme Revell
Ülke: ABD
Tür: Aksiyon, Suç
Süre: 133 dk
Vizyon Tarihi: 21 Mart 2003 Türkiye (Korkusuz)
Dil:İngilizce, Yunanca, İtalyanca
Bütçe: $78 M / Hasılat: $179 M
Çekim Yeri: Los Angeles, California, ABD
Nam-ı Diğer: Daredevil: A Daring New Vision
IMDb Rating: 5.3
5 Ödül

Sunum: 1,7 GB, Director's Cut sürümü, 1080p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.

Daredevil,1:

Daredevil,2:

Matt Murdock günlük hayatta başarılı bir avukat olarak kanunları uygulamaktadır.
Geceleri ise Daredevil kişiliğine bürünerek kanunu kendi eline almakta ve kötülere karşı savaşmaktadır.
Çocukluğunda kimyasal maddelere maruz kaldığı için görme duyusunu yitirmiş, ama diğer duyuları inanılmaz bir gelişme kaydetmiştir.
Şehrin en büyük çetesinin lideri olan Kingpin, önünde en büyük engel olarak gördüğü Daredevil'i ortadan kaldırmak için
bıçak kullanmadaki ustalığı ile bilinen Bullseye'ı devreye sokar.

Bu arada yine Kingpin'in hedeflerinden biri olan atletik Elektra ile Daredevil'ın yolları kesişir.

0287978.jpg

Kör bir karakteri oynayan Ben Affleck, görmesinin çoğunu engelleyen ağır hizmet tipi kontakt lensler takması gerektiğinden neredeyse kördü.
Gerçek hayatta bir Daredevil hayranı olan Ben Affleck, o zamana dek çıkan tüm sayıları okumuştu.

YftaOo.gif

Orijinal Kingpin karakteri ilk kez Marvel Comics için yazıldığında, bir Afroamerikan olarak çizilmiş ve o zamanlardaki sansür kurulunca sansürlenmiş.(1967)
Çizgi romanlarda Kingpin beyazdır, ancak filmde karakterle aynı temel yapıya sahip bir Afroamerikan Michael Clarke Duncan tarafından oynanır.
Kingpin'i canlandıran 1,96 boyundaki Michael Clarke Duncan, 290 kilo ağırlığındaydı.
Yine de 1,92'lik Ben Affleck'ten çok daha iri görünmesi için (Yeşil Yol 1999'daki gibi) özel efektler uygulandı.
Kingpin'in fiziğine uyması için 20 kg daha alması istendi. Bunun için günde iki kez otuz dakika ağırlık kaldırır, ayrıca ne isterse yerdi.
Stüdyo, birkaç beyaz güreşçinin kötü görüntüler vermesinin ardından Duncan'ı seçmişti.

Ben Affleck, bu filmin setinde 13 yıl evli kaldığı eski karısı Jennifer Garner (Elektra) ile tanışmış oldu.

Bill Everett ile beraber 1964'de Daredevil'i yaratan Stan Lee, filmi çok trajik bulduğu için hoşlanmamıştı.

Film, adında 'şeytan' kelimesi bulunduğu için Malezya'da yasaklandı. Hellboy (2004), benzer bir yasaktan kaçınmak için Malezya'da 'Süper Sapiens' olarak yayınlanmıştı.

Filmin en zirvede olduğu bir bölümde, diyaloglar tıpkısının aynısı olarak çizgi romandan alınmış:
* spoiler: Bullseye'ın Elektra'yı öldürdüğü sahne *

Keyifli seyirler,
sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.

*

Son düzenleme: