Dante Alighieri

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,696
20,860
Albümler Fransız baskıları

T00 - Amour ma poussée - Dante'nin sonsuz aşkı Beatrice, ilişkilerinin öyküsünü anlatıyor.

u0eo1f54x3lfi1c7g.jpg

T01 - Le premier de mes amis -
Dante'nin ünlü "Guido Seni İstiyorum Lapo ve Ben" sonesinde bahsettiği Guido Cavalcanti ve Lapo Gianni ile olan eziyetli dostluğu anlatıyor.

ftkmv5s6bz1z6w07g.jpg

T02 - La fangeuse foule​
- Marco Cei tarafından yazılan ve Genny Ferrari tarafından çizilen bu ikinci ciltte Dante, artık aralarındaki anlaşmazlığın onarılamaz hale geldiği arkadaşı Guido'nun desteği olmadan, Floransa'nın siyasi yaşamına dahil oluyor.

5iym6gxm27u9yqv7g.jpg

T03 - La selve obscure​
- Bu üçlemenin son eseri, Floransa'dan sürgün edilen Dante'nin Scarpetta degli Ordelaffi ile birlikte Forli'ye sığınmasını anlatır.

m2x3ywu1lv15y4v7g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,271
7,459
Dante özellikle '' İnsanlık Komedyası '' eseriyle, farklı sanat dallarına, yüzyıllar boyu esin kaynağı oldu. Onun resim dünyasındaki etkilerini ; Dore, Blake, Botticelli ya da Dali gibi usta sanatçılarla gördük. Ama, çizgi romanlar alanı da bu etkiden nasibini aldı. İlk akla gelen bilinen örnekler olarak; Dİsney dünyasından ünlü Topolino , Martin Mystere ya da Nathan Never maceralarına konuk olmasından başka, sanatçı Go Nagai ile manga, Philippe Druillet'den '' Loan Sloane '' ile Fransız çizgi romanı veya Michael Meier 'den '' Das Inferno '' ile Alman çizgi romanı olarak karşımızda oldu. Sn. @Osidi'nin paylaştığı Dante konusunu işleyen diğer kitaplarla birlikte, usta sanatçı Moebius'un aynı konudaki çizimlerini görmek, benim için oldukça önemliydi.

Teşekkürler Sn. @Osidi