Dances with Wolves (1990) *Oscar*

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,307
Dances with Wolves (1990) *Oscar*

Sayın ertuğrul'a teşekkürlerimle.

Yönetmen: Kevin Costner *Oscar*
Senaryo: Michael Blake *Oscar*
Müzik: John Barry *Oscar*
Ülke: ABD, İngiltere
Tür: Macera, Dram, Western
Süre: 237 dk
Vizyon Tarihi: 01 Mart 1991 Türkiye (Kurtlarla Dans)
Dil: İngilizce, Sioux, Pawnee
Bütçe: $19 M / Hasılat: $424 M
Çekim Yeri: Interior, South Dakota, ABD
IMDb Rating: 8.0
*Oscar*1991 En İyi Film
*Oscar*1991 En İyi Görüntü Yönetmeni: Dekan Semler
*Oscar*1991 En İyi Kurgu: Neil Travis
*Oscar*1991 En İyi Ses: Russell Williams II, Jeffrey Perkins, Bill W. Benton, Gregory H. Watkins

Toplamda 7 *Oscar* ve 51 ödül daha

Sunum: 3,03 GB, 1080p, Director's Cut, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.

Kurtlarla Dans,1:

Kurtlarla Dans,2:

Kurtlarla Dans,3:

Kurtlarla Dans,4:

l-dances-with-wolves-12kk4.jpg

Filmin muazzam başarısı ve yerli Amerikalılara karşı sempatik yaklaşımı nedeniyle Sioux ulusu, Kevin Costner'ı onursal üye olarak kabul etmişti.

Kevin Costner, bufalo avı sırasında eyersiz ve dizginleri tutmadan silahını ateşlemek de dahil olmak üzere, tüm sahnede dublör kullanmadı.

Animatronik bufaloya $250.000 harcandı.

Derisi yüzülen bufalo sahnesinde kağıttan yapılmış sahte hayvanlar kullanılmış ve oldukça gerçekçi görünüyordu.
Yoldan geçen bir kişi, çekimler sırasında polisi aradı ve polisler, mürettebatı kaçak avlanma suçundan tutuklamaya hazır silahlarla geldi.
Açıklamanın ardından polisler gülerek ayrıldı.

Bufalo avı sahnesinin çekimi 8 gün sürmüştü.

l-dances-with-wolves-15365.jpg

Michael Blake, öyküyü 1980'lerin başında yazmıştı. 1986'da öyküyü romanlaştırdı.
1987'de bir çok yayıncı geri çevirdi. 1988'de bir yayıncı ile anlaşma sağlandı ve Costner hemen film haklarını satın aldı.

Filmin ilk kurgusu 330 dakikaya inerken, yarıya yakını kesilmişti.

Stüdyo, son kurgunun 140 dakika olmasını istedi. Kevin Costner'ın 3 saatlik kurgusuyla yetinmek zorunda kaldılar.
Bu izleyeceğiniz sürüm -Director's Cut- yaklaşık 4 saattir. Filmde 1 saat Lakota dili (Sioux) konuşulmaktadır.
Costner, oyuncuların Lakota dilini öğrenmesini şart koşmuştu.

Film, 2007 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından ABD Ulusal Film Arşivinde muhafaza edilmek üzere seçildi.

0099348.jpg

Yaklaşık 1,5 yıl önce, "dosya.tc" bulut sitesini keşfetmezden önce, bu filmi "dosya.co" sitesine 720p olarak yüklemiş,
şurada sunmuştum: http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/140528-dances-wolves-1990-a.html

Belki zaman aşımından, belki de artık indirilmediğinden dolayı link kırılmış.

Ben de filmin arşivimdeki 1080p sürümünü yüklemek istedim.

Saygılarımla.

*

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,308
54,574
Kendi Koltuğunda
Bende de 1,5 gblık varmış arşivimde.
Ellerine sağlık üstadım.
Tür : Macera / Dram / Western
Yönetmen : Kevin Costner
Senaryo : Michael Blake , Michael Blake (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Dean Semler
Müzik : John Barry , Peter Buffett
Yapım : 1990, ABD , 180 dk.
Oyuncular
Kevin Costner (Teğmen John Dunbar) , Mary McDonnell (Tek Yumrukla Direnen) , Graham Greene (Kicking Bird) , Rodney A. Grant (Saçında Rüzgar Esen) , Floyd Red Crow Westerman (On Ayı) , Tantoo Cardinal (Kara Atkı) , Robert Pastorelli (Timmons) , Charles Rocket (Teğmen Elgin) , Maury Chaykin (Binbaşı Fambrough)

Teğmen John Dunbar, Amerikan İç Savaşı'nda önemli yararlılıklar göstermiştir. 1865 yılında, batıdaki terkedilmiş bir sınır karakoluna atanmak istediğinde bu isteği hemen yerine getirilir. Görevi, bölgeye getirilecek askerleri beklemek olacaktır.
Dunbar, doğanın ve yalnızlığın tadını çıkarırken tanıştığı Lakota Siularıyla yakınlaşır. Zaman içinde bu barışçıl kızılderilileri daha yakından tanıyarak dostluğunu ilerletir. Onlardan biri gibi davranmaya başladığında, aslında kızılderililerin büyüttüğü bir beyaz olan Tek Yumrukla Direnen'e aşık olacak ve gelen tehlikeleri de birlikte göğüsleyecektir.
Kevin Costner'in ilk yönetmenlik denemesi olan Kurtlarla Dans, gösterildiği 1990 yılında büyük bir coşkuyla karşılanmış, gişede çok iyi bir başarı göstermiş ve 12 dalda aday olduğu Oscar'ların 7 tanesini -En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil- kazanmayı bilmişti.

maviturna

Kıdemli Üye
25 Nis 2015
197
859
Yaklaşık 10 gün önce indirmek istemiş,açılmayınca kırık link bildiriminde bulunmuştum.Sayın Agartan hemen yeni linkleri yollamış çok mutlu oldum,çok teşekkür ediyorum.Filmi izledikten sonra eğer yaşına uygunsa kızımla da izleyeceğim.Sizi bilmem ama kızımla çizgiroman okumak,film izlemek harika bir deneyim.Onu da kendim gibi çizgiromansever yaptım,darısı 5 yaşındaki oğluma

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,307
Yaklaşık 10 gün önce indirmek istemiş,açılmayınca kırık link bildiriminde bulunmuştum.Sayın Agartan hemen yeni linkleri yollamış çok mutlu oldum,çok teşekkür ediyorum.Filmi izledikten sonra eğer yaşına uygunsa kızımla da izleyeceğim.Sizi bilmem ama kızımla çizgiroman okumak,film izlemek harika bir deneyim.Onu da kendim gibi çizgiromansever yaptım,darısı 5 yaşındaki oğluma

Sayın "maviturna", arada bir kırık link bildirimlerine bakıyorum.
Ama genelde çizgiroman bildirimleri oluyor; bir de üç dört gün bakmayınca epeyce birikiyor.
Ben yalnızca film, dizi ve diskografi sunumları yapıyorum. Sunduğum filmler ise orijinal dil, Türkçe altyazılıdır.

Öyle sanıyorum ki, dosya.co sitesindeki 20 kadar filmim artık erişilmez olmuştur. Buna karşın, dosya.tc sitesinde yaklaşık 900 sunumum sağlam olarak duruyor.

Sizden ricam, olur da bir sunumumda kırık link ile karşılaşırsanız, o konu sayfasına mesaj yazmanız; böylece arızayı direkt okurum ve daha hızlı aksiyon alabilirim. (kitaplar için kırık link butonunu kullanınız)

Kurtlarla Dans, hümanist derinliği olan bir film. Vahşi doğa şartlarında beslenmek için avlanmak kaçınılmaz. Böyle sahneler dışında, çocuklara uygun olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

maviturna

Kıdemli Üye
25 Nis 2015
197
859
Sayın "maviturna", arada bir kırık link bildirimlerine bakıyorum.
Ama genelde çizgiroman bildirimleri oluyor; bir de üç dört gün bakmayınca epeyce birikiyor.
Ben yalnızca film, dizi ve diskografi sunumları yapıyorum. Sunduğum filmler ise orijinal dil, Türkçe altyazılıdır.

Öyle sanıyorum ki, dosya.co sitesindeki 20 kadar filmim artık erişilmez olmuştur. Buna karşın, dosya.tc sitesinde yaklaşık 900 sunumum sağlam olarak duruyor.

Sizden ricam, olur da bir sunumumda kırık link ile karşılaşırsanız, o konu sayfasına mesaj yazmanız; böylece arızayı direkt okurum ve daha hızlı aksiyon alabilirim. (kitaplar için kırık link butonunu kullanınız)

Kurtlarla Dans, hümanist derinliği olan bir film. Vahşi doğa şartlarında beslenmek için avlanmak kaçınılmaz. Böyle sahneler dışında, çocuklara uygun olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Alakanız için tekrar teşekkür ederim,olurda kırık linkle karşılaşırsam sayfada paylaşırım.Anladığım kadarıyla filmin senaryosu Ken Parker'ın Chemako hikayesine benziyor