Dampyr 159 Gevaudan Canavarı (Haziran 2013)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,541
69,450
NeverLand


"1764 ile 1767 tarihleri arasında Fransa’nın orta güneyinde bulunan le Gevaudan dağlık bölgesinde insanların kurt benzeri bir yaratık tarafından öldürülmesi sonucu oluşmuş olan efsanedir. Bu yaratık arkasında birçok ceset parçası bıraktığından dolayı kurt adam (loup garou) olarak düşünülmüş ve bölgeyi büyük bir karışıklığa sürüklemiştir. Öyle ki dönemin Fransa kralı 15. Luis bu yaratığı durdurmak için bölgeye bir süvari birliği dahi göndermiştir. Bölgeye 19 haziran 1767 gecesine kadar dehşet saçan yaratık, o gece avcı Jean Chastel tarafından biri kalbine gelen 2 kurşun ile öldürülmüştür (kurşunlar gümüştür) ve yaratık parçalandığında midesinden bir çocuğun boyun kemiği çıkmıştır.
Yapılan incelemelerde yaratığın tam olarak bir kurt dış görünüşüne sahip olduğu sonucuna varılmıştır. Bunun yanında daha sonra kürk yapısı olarak benzer bir sırtlan türü de olduğu ortaya çıkartılmıştır." (Alıntı)

 

Heineken666

Yeni Üye
18 Ocak 2023
31
80
Son 5 sene içinde çıkmış olmalı sayıyı hatırlayamadım şimdi Martin amcanın da bu konuda bi macerası vardı. Tabii aynı canavardan bahseden müthiş "Kurtların Kardeşliği" filmini de unutmamalı. Sayıyı okuduktan sonra bir kere daha seyretmeli..
Seriyi devam ettirdiğiniz için çok Teşekkürler ..
 
Üst