Cumhuriyet Dönemi Ders Kitapları

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sevgili Çizgi Diyarı Takipçileri,

Sadece bir fikir olması açısından başlığı açtım.

Olur mu olmaz mı bilemiyorum.:9

Düşüncem şu!

Cumhuriyet tarihi boyunca okullarda okutulan ders kitapları taranıp kalıcı hale getirilse.

Atmışlı yetmişli yıllardaki ders kitapları ne kadar güzeldi.:)Sarı kağıtlara basılı güzel resimlerle süslenmiş Türkçe kitapları ne hoştu.:)İlk okul Türkçe kitaplarındaki renkli resimli parçalarla öğrenmiştik her şeyi:).Ya da sarı sayfalara basılmış matematik fen ve diğer ders kitapları.:)

Acaba;"Cumhuriyet Döneminde Okutulan Ders Kitapları" başlığı altında bu kitapları da sitemizde kazandırmak mümkün mü diye öyle bir düşündüm.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
ders kitapları sürekli güncellendiği için bunlar koleksiyoncuların ilgisini çeker sadece..kendi adıma düşüncem böyle..

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
En azından bir fikir olarak bulunsun.Belki bu konu ile ilgili çalışma yapacaklar çıkar.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,757
Kasımpaşa
Sevgili gordon
benim gibi biraz daha yaşı geçgin
olanların ilgisini çeken bir konu
aklımda kaldığı kadarı ile benim okuduğum dönemde
sarı kapaklı bir matematik kitabı vardı
70'lerin başı, ilkokul 5
kapağını karaladığım için
sevgili öğretmenimden okkalı bir dayak yemiştim
onu yeniden görmek iyi olurdu
Ancak bu tür kitapları olan üyelerimiz
isterlerse paylaşabilirler
uygun bir sayıya ulaşınca
muhakkak bir başlık açılır,
Açılırsa da iyi olur.
Sevgilerle...

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sevgili savok,

O zamanlar kitaplar çok kıymetli idi.Kitapçılardan ders kitabı almak ayrı bir zevkti.Bizim dönemimizdeki kitaplar nedense hep tatlı geliyor.Şimdi ki kitaplar teknoloji harikası ama o zamanlar basılan kitapların yerini tutamaz.En azından benim için.Ancak sanırım pek çok kişi de böyle bir girişimi sevinçle karşılar.

Sitemizde böyle bir çalışmayı yapacak değerli üyeler olduğunu sanıyorum.İlk kitap sitede yayınlandıktan sonra gerisi gelecektir diye düşünüyorum.

Selam ve sevgiler.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Cumhuriyet tarihi boyunca yayınlanan ders kitaplarının tamamını e kitap halinde internet ortamına aktarmak gerçekten harika bir çalışma olur.

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
39
bu güzel fikir tabii olursa bende babacığıma bi sürpriz yaparım...ama büyük beyazın dediği gibi bu kitaplar koleksiyoncu işi(eski ders kitapları biriktirme nasıl bi koleksiyon fantezisi bilemem o ayrı mesele...)birde ssorum olacak o zamanlar ben yoktumda sizlerden belki o zaman yaşamış abilerimiz vardır kaçınız o kitapları severek isteyerek ne diyeyim şöyle bir şevkle okudunuz acaba bilmem de ben onlara hiç takılmıyodum gerçi sonunda kitabı gördük tersten iş hayatına atılınca ama neyse saygılarımla...

12 Şub 2010
15,003
546,887
60 lı yılların başıydı; bir alfabe kitabımız vardı. içerğinden çok az şey hatırlıyorum. Kaya o topu tut bana at v.s. Fakat Atatürk'lü bir kapağı vardı, hala gözümün önünde. Alfabelerden başlansa çok iyi olur bence dostlar...

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
İlgi alanlarımızı biraz çeşitlendirsek gerçekten de hiç fena olmaz.

Kitapçılarda kimsenin kıymet vermediği o kadar çok kıymetli kitap var ki..

Mesela 1950 ve 1960'ların Amerikan ders kitapları ile karşılaşıyorum kimi zaman.İçerisindeki resimler o kadar güzel ve renkli ki anlatmak olanaksız.

Tarama yapan arkadaşlar umarım bu güzel eserlerin de taramasına başlarlar bir gün.

myeloglu

Yeni Üye
22 Ara 2012
10
17
arkdaşlar ben bi ilk okul dergisi taradım ama nasıl ekleyeceğimi bilemiyorum.
yardımcı olursanız ilk dergiyi ben yükleyeceğim

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,343
1,750
Sayın myeloglu,

Öncelikle teşekkür ederim.Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa memnun oluruz.

myeloglu

Yeni Üye
22 Ara 2012
10
17
1 dergiden başladım ama elimde 27 dergi var 1.yükleyebilirsek diğerlerini de taramaya devam edeceğim ve diğer arkadaşlarden da böyyle kitap yada dergi tararlarsa sevinirim bir de dergileri yükleme hususunda yardımcı olursanız çok mutlu olacağım

mister1194

Yeni Üye
11 Nis 2011
26
42
Sevgili savok,

O zamanlar kitaplar çok kıymetli idi.Kitapçılardan ders kitabı almak ayrı bir zevkti.Bizim dönemimizdeki kitaplar nedense hep tatlı geliyor.Şimdi ki kitaplar teknoloji harikası ama o zamanlar basılan kitapların yerini tutamaz.En azından benim için.Ancak sanırım pek çok kişi de böyle bir girişimi sevinçle karşılar.

Sitemizde böyle bir çalışmayı yapacak değerli üyeler olduğunu sanıyorum.İlk kitap sitede yayınlandıktan sonra gerisi gelecektir diye düşünüyorum.

Selam ve sevgiler.

Sevgili Arkadaşlar kitaplar değerliden de fazlaydı, bir kitap üç-dört öğrenci okuturdu, yatılı okulda çalıştığım için biliyorum, parasız yatılıların kitapları devletçe verilir sene sonunda toplanır, ertesi sene başka öğrencilere verilirdi.
Sırf bu yüzden bile temiz olması istenirdi. Bunun yanında şimdi ki kadar tüketmekten hoşlanmıyorduk o zamanlar...