scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,901
Cracked Dergisinden Bir "Shut-Ups" Sayfası Çevirisi
Alıntılandığı Dergi: Cracked Magazine (ABD)
"Shut-Ups" Sayfası
Tarih: ~ 1978
Çizen ve Yazan: Charles Rodriguez
Çeviri Balınlama: scanfan
Cracked mizah dergisinin en uzun süre yayımlanan köşelerinden biri de "Shut-Ups", yani "kapa çeneni" sayfasıydı. Sayfasıydı dedim, zira Mad mizah dergisininin en önemli rakiplerinden biri olan ve 1958 yılından beri çıkan bu hiciv dergisi 2007 yılı başında kapandı. İkinci sayıdan beri hiç ara vermeden çıkan bu köşe zaman içinde farklı çizerler tarafından yapıldı: Bill Ward, Don Orehek, Charles Rodriguez, Mike Ricigliano, Vic Martin ve Noel Anderson sırasıyla bu köşeyi çizen sanatçılardı.
Benim burada çevirip balonladığım paneller Charles Rodriguez'e ait (imzası yoktu gerçi). Kendine has çok ilginç çizgileri var. Sayfayı hangi sayıdan kesip ayırdığımı not etmemişim. Minik bir dedektiflik: yine aynı sayının iç sayfalarından kesip birlikte zımbaladığım bir "Jaws 2" filminin parodisi vardı. Buradaki "Shut-Ups" büyük olasılıkla o filmin çevrildiği yılda, yani 1978'de çizilmiş olmalı. Orijinaliyle birlikte sunuyorum (Beyazlatmayı hiç sevmediğim halde burada makul derecede kullandım, belki de orijinalini çok koyu bulduğum içindir.)
ÇB
ORJ