Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
"Dev maceracı dünyadaki gezileri esnasında, özellikle çok sayıda yabancı lisanı konuşup okuyabilmeyi de içeren geniş bir bilgi dağarcığı edinmişti. Güvenli çatılar altındaki birçok bilgin Cimmerialının linguistik yetenekleri karşısında apışıp kalırdı, zira yabancı bir lisanı bilmenin yaşamla ölüm arasındaki çizgi olduğu bir sürü macera geçmişti başından."
Robert E. Howard/GWAHLUR'UN MÜCEVHERLERİ'NDEN
Dostlar,
Biliyorsunuz Robert E. Howard'ın Conan öyküleri Dünyanın tüm belli başlı dillerine çevrilmesine rağmen, tüm külliyatın Türkçe'ye çevrilmemesi nedeniyle bu şen Cimmerialı bir türlü Türkçe konuşamamıştı. Nihayet bu eksikliği gideriyoruz. Gece Yayınları benim çevirdiğim Conan öykülerinin tamamını yayınlayacak. Böylece Conan Türkçe tedrisatını tamamlamış olacak.
Conan öyküleri üç cilt halinde yayınlanacak. Yayınevi ilk cildin Kasım ayının sonuna kadar yayınlanmasını öngörüyor. İkinci ve üçüncü ciltler bir-iki ay arayla yayınlanacak. İlk cilt, dört yüz sayfayı aşıyor. Daha önce yayınlananların iki katı öykü var içinde. İkinci ve üçüncü cilt de aşağı yukarı aynı boyutta olacak.. Conan'ın performansına göre, Kull ve Bran Mak Morn için de girişimde bulunmayı düşünüyorum.
Bu arada ilk cilt için yazdığım önsözde, Türkiye Çizgiroman dünyasının ufkunun genişlemesinde en büyük rolü olan değerli büyüğümüz Haluk Yücesoy'un katkılarını da belirttim. Bu konuda kendisinin çok teşvikini gördüm, o olmasa bu noktaya getiremezdim çalışmalarımı.
Bu işin gecikmesinin bir nedeni de yayınevlerine karşı önyargılı olmammış. Gece Yayınevi'ne de gösterdikleri incelik için teşekkür etmem gerekiyor. Ben emek verdim ama onlar da benim çekindiğim tüm riskleri üstlendi.
Sanki duyuruyu yaparken, reklam kokan bir hareket varmış gibi de geliyor. Ancak dıyardaşlarımızdan birçok mesaj da aldım bunları nasıl bulabiliriz diye. Eğer reklam içeriği var diye düşünürlerse, yönetici arkadaşlar gereğini yaptı diye gücenmeyeceğimi şimdiden belirteyim.
Okumayı düşünenler, okuyanlar umuyorum ki beğenirler.
Sevgi ve saygılarımla