profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,006
- 545,758
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hamit Şendur'un 1947 yılında başlayarak 1959 yılı sonlarına kadar 12 yıl süren ÇOCUK ALEMİ 'nin tüm serilerinden, özellikle ilk ve son sayılarını paylaşarak Çizgi Diyarı arşivinde yer almasını sağlamaya çalışacağım.
Kimi serilerin ilk ve son sayılarından fazlasını, kimi serilerin tümünü paylaşmayı hedefliyorum. Gönül isterdi ki, tüm serileri tamamiyle paylaşayım. Ancak bu takdirde başka çizgi romanların paylaşımına uzun aylar boyunca ara vermek gerekecekti.
Umarım benim paylaşım dışı bırakmak zorunda kaldığım nüshalar başka dostlar tarafından paylaşılarak seriler tamamlanır veya Allah ömür verir ve diğer ÇR lardan sıra gelirse ben paylaşırım.
Paylaşmakta olduğum bu sayı, 1951 yılı serisinin ilk sayısı olup 8. Cildin de ilk sayısıdır.
Bu mecmua, küçük boy Kartal Dergisi'ni anımsatan boy ve görünümdedir. Küçük boy dediğim cep boy olmayıp Lal Kitap yayınlarından biraz daha büyük olup fikir edinmek için Lal Kitap örneğini verdim.
Toplam 30 sayılık bu serinin her sayısında birer sayfa yayınlanmış olan Mandrake, Kızılmaske ve Tarzan tefrikalarının derlemesini daha önce paylaşmıştım.
Ancak bu dergideki çizgi romanlar bu saydığım üç kahramandan ibaret değil. Gizli Polis X-9 (Ajan X-9), Hava Kahramanları, Kara Maske, Brik Bradford, Korkusuz Çocuk gibi birbirinden güzel çizgi romanlar da var. Bunlara haksızlık etmemek gerektiğini düşünüyorum. Bir müddet sonra bu serinin tamamını taramayı planlayabilirim.
Bu paylaşımı sevgili Ozanbarış&Palio68 dostların şahsında
tüm çizgi roman tutkunlarına ithaf ediyorum.
Saygılarımla