Çizgi Roman Önerisi Olan?

Bendi

Yeni Üye
22 Ara 2011
5
0
Öncelikle herkese merhaba;

Foruma yeni katıldım. Bu zamana kadar pek çizgi roman okuduğum olmadı. Ama şuan bana bir çizgi roman okuma istediği geldiki anlatamam.:) Diyeceğim o ki benim gibi ilk defa çizgi roman okuyacak olan birine başlangıç için önerileriniz nelerdir.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
genç kardeşlerimize tolga,tarkan tommiks öneririm sıkılmadan sizi sürükler.bir süre sonra bunlarda sizi kesmez ise depo dolu merak etmeyin.
keyifli okumalar.:)

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,994
22,840
Sarıyer
Aslında, yaş kadar önemli bir konu da ne tür film/roman sevdiğin, hoşlandığın türlerden bir çizgiroman ile başlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim.

Kendi adıma konuşursam, western seviyorsan Zagor - Teks; gerilim türünden hoşlanıyorsan Dampyr - Martyn Mystere, Türk tarihini seviyorsan Karaoğlan, mizahi maceralar için Tenten; her telden bir şeyler çalan karışık maceralar içeren çizgiromanlar için 1001 roman ve Ceylan serilerini öneririm. Bunların hepsi forumda bulabileceğin şeyler. Uçan - kaçan - kodumu oturtan süper kahramanlar içinse şerifengin dostumu bekle mutlaka sana eski yeni bir şeyler önerir.

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
süper kahramanlardan hoşlanıyorsan bi kaç tavsiyem olabilir.: green lantern ışığın savaşı üçlemesi gayet güzeldir bence başlangıç için

Bendi

Yeni Üye
22 Ara 2011
5
0
Yaşa takılmayın hertürlü yaşa hitap eden çizgi romanları okuyabilirim. Daha değişik bir şeyler istiyorum. Ne bilim kült olmuş. Herkesin okumasının mutlaka gerekli olduğu birşeyler olabilir. Yada şöylede olabilir. Okurken beni alsın istiyorum içine çeksin. Dış dünyadan koparsın beni, sürükleyici, esrarengiz olsun. Dedektiflik tarzı olabilir heralde.;):)

Öneride bulunanlara teşekkürler...

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Kült istiyorsan:

Watchmen
V For Vendetta
Batman:Year One
Daredevil:Korkusuz

İkisi Alan Moore'un ikiside Frank Millar'ın bunları oku beğenirsen daha fazla örnek veririm bu dalda :)

Bendi

Yeni Üye
22 Ara 2011
5
0
Kült istiyorsan:

Watchmen
V For Vendetta
Batman:Year One
Daredevil:Korkusuz

İkisi Alan Moore'un ikiside Frank Millar'ın bunları oku beğenirsen daha fazla örnek veririm bu dalda :)

V For Vendetta nette bulabilsem hiç kaçırmatan okuyacağım. Ama yok.

Watchmen olabilir. Eğer nette varsa link verebilirmisin.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Nette var mı yok mu bilmiyorum ben satın alıp okudum. Sana da tavsiye ederim vereceğin paranın her kuruşuna fazlasıyla değer.

DELİ BALTA

Yeni Üye
5 Eyl 2010
91
112
Ben daha erken kara muratla başlamıştım.daha sonra örümcek adam.ardından ne bulursam.hızır bey.noyan, tengiz(çocuk dergilerinden)kurdoğlu, hangisini sayayım?
Martin mystere)ellerinize sağlık bu forum sayesinde bilgisayarımda acaip bir arşiv oluşturdum.vakit darlığından bir türlü okuyamadım tamamını.

conan22

Yeni Üye
19 Ara 2010
41
22
SenSei'nin Batman çevirilerini okuyabilirsin. Ayrıca DC evreni bir kaç ay önce yeniden başladığı için New 52 serilerini okuyabilirsin. Aquaman, Action Comics vb.

Son düzenleme:
J

jack

Bu soru için çok erken madem yeni çr okumaya başlamışsınız ne bulursanız okuyun site bulunmaz bir nimet.

Burda öneri yapanlar genelde kendi beyendiklerini tavsiye ederler pek objektif olmaz.

Siz önce tarzınızı bulun benim hoşuma giden ne? ondan sonra böyle spesifik sorular sorun.

Ben amerikan çr larını seviyorum ama bunun yanında diğerlerinide okuyorum.

Ama diğerlerini çoğunukta benim standtarlarımla buluşmuyor...

Ama hala çoğuğnu beyenmediğim halde bütün çr ları okumaya devam ediyorum.
Mesela öyle 2 sayı okuyup bu kötü deyip olmaz beyenmesekte okumak lazım o zman zaten kötü olduğu hakında gerçekten yorum yapabilirsiniz.

AŞAĞIDAKİLER çok basit ve kısa bir şekilde yazdım sizi yanıltmasın.Benim şahsi fikrimdi....

İtalayan çr lar genelde aynıdır sonu başı çoğunda bellidir bana çok basit geliyor zaten italyadan sonra en çok herhalde ülkemizde iş yapıyor dünyada ülkemizdeki kadar poüler değidir..

Fransızlça olanlar popülerdir dünya çapında örnek red kit ve ten ten i herkes bilir..Belli ülkelerin sınırlarında sıkışmamışlardır..

İngiliz çr ları genelde güzeldir ingilter dünya çapında en çr yazarlarını çıkarmıştır.Herkes tarfından bilinir...

Amerikan çr ları çok büyük bir dünyadır öyle genelde sevmeyenlerin kestirmeden dediği gi bi taytlı pelerinli kodumu oturtan kahramanlardan oluşmaz.

Amerikan çr ları veya amerikan olmasa bile ingilizce olan çr lar genelde kalitelidir..

O dünyaya bir gireeseniz o kadar fazla şeçenek varki bağımsız çr tutun da hemen hemen her tarz bulabilirsiniz tek kötü yanı türkçelrei çok azdır..

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,340
istanbul
bence spiderman ile başlayın "mahlemizin örümceği" :D her zaman ilk okuyanlar için iyidir bence ilk maceralar öyle karmaşık falanda değildir... aman dikkat zenci olanla başlmayın... :D