Çizgi Roman merakı hakkında bir yazı

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Tüm çizgi roman severlere merhabalar,

Küçüklüğümde tam bir çizgi roman müptelasıydım, bu merakım 8-9 yaşlarında başladı. Çocukluğumun geçtiği 70 li yıllar adeta çizgi roman cennetiydi.
Yatak altlarında dizi dizi Conan lar, Teksas lar, Tommiks ler, Kaptan swingler, Kızılmaske ler v.b. bir çok koleksiyonum olurdu.
Bu kitapları arkadaşlarımla değiş tokuş yaparak ekonomik olarak da istifademiz olurdu.
Televizyonun çok yaygın olmadığı, internetin olmadığı bu yıllar da bu kitapları okuyarak boş vaktimizi değerlendirir, adeta o kahramanların yanında yaşardık.
Bu tutku yoğun olarak askerliğe kadar devam etti. Askerlik, iş derken zaten daha sonra çizgi roman yayıncılığı da azalmaya başlayınca, uzun yıllar çizgi roman okumaya ara verdim. Fakat o tutku hiçbir zaman kaybolmadı, sadece geçici bir zaman bu hobiyi kafase kapattım.

Fakat serisini tamamlayamayıp okuyamadığım çizgi romanlar içimde ukte olarak kaldı.
O kadar yoğun çizgi roman okumama rağmen, bugüne kadar çıkan çizgi romanların belki de yüzde 20 sini okumuşumdur.

Fakat bir gün internet de sörf yaparken, oda ne ? Sizin sitenizle tanıştım. Hemen siteye göz attım, inanılmaz bir arşiv zenginliğiyle karşılaştım, çocukluğumda okuyamadığım, kaçırdığım seriler buradaydı. Üstelik de bu arşivi sağlayanlar bu işe benim gibi meraklı gönüllülerdi.

Bu arada android tablet bilgisayarımda kitap okumanın zevkini de tatmışdım, neden çizgi roman da okumayım diye düşündüm ve sizin siteden bir çok çizgi roman indirdim. Şu anda kitaplarınızı "ComicRack Free" gibi harika bir çizgi roman okuma uygulamasıyla, tabletimde okuyorum. Tablet bilgisayarımda inanılmaz bir arşivim oldu, çizgi romanların kapak resimlerine bile bakarak büyük bir zevk alıyorum. Bu arada söylemeden edemeyeceğim, hepsini sevmeme rağmen favorilerim Conan ve Teksas dır.

Bu arşivi bizlere kazandıranlara ne kadar teşekkür etsem azdır.
Teşekkürler ÇizgiDiyarı.com ve emeği geçenlere.

Son düzenleme:

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
714
Ekleme yapayım,
Bir süre çeşitli programları ücretsiz olarak denedim. Sonra baktım hep Comicrack kullanıyorum, Comicrack'i parasını verip satın aldım, bunu hak ediyor.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Tablet alacağım sırf çizgi roman okumak için :D Bu arada %20 çok iddialı bir rakam. İddia ediyorum en fazla %3'lük çizgi roman okumuşsunuzdur :D O kadar geniş bir dünya ki türkçelerini okumaya bile ömür yetmiyor :D

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
914
ben android'de cizgi roman okumak icin perfect viewer'i tek gecerim... goruntu kalitesi ve hizi cok iyi... gerci bazen takilma yapiyor ama surekli update ediliyor...