Çizgi roman kültürü

manolya00

Yeni Üye
21 Ocak 2010
9
46
Merhaba değerli arkadaşlar; uzun bir araştırma ve yazım sürecinin ardından tamamladığım 'Çizgi Roman Bildiğiniz Gibi Değil - türler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, ülkeler' başlıklı çalışmam geçen sene Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanan NODUL 2023 Kültür, Sanat, Edebiyat Almanağı'nda yer aldı. Bahse konu kaynağa erişemeyen için o metnin blogumda yer alan versiyonunu paylaşıyorum. Ona dair eleştiri, öneri, katkı ve değerlendirmeleriniz benim için çok kıymetlidir, onları paylaşırsanız mutlu olurum. İyi okumalar.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,053
14,075
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Yazınıza, sizin de belirttiğiniz gibi uzunluğundan dolayı, tamamen okuma bahtiyarlığına erişemedim ama ülkemizin çizgiromancılarına dair yazdığınız kısmı okudum. Dikkatle takip edilmesi gereken bir üslup ile klavyeye aldığınız için arada dalgınlık yapıp da bir diğer satıra cümleye geçtiğinizde yeniden geriye dönüp okumanız gerekmesi dışında eğlenceli bir dil ile yazılmış bilgi dolu bir yazı olmuş. Abdullah Turhan'ı kendi beğeniniz ölçüt olmadığı için sıralamaya aldığınızı belirtmişsiniz. Benim merakım da Neden Ali Recan'ın listede olmaması oldu. Sizin gibi derinlemesine araştırmada bulunan birinin Ali Recan'ı atlamış olması kanımca mümkün olmadığından bilinçli bir tercih sebebi ile onu listeye almadığınızı düşünmek bana makul geliyor. Bu konuda, en azından burada ufak bir açıklamada bulunursanız sevinirim.