Çizgi Roman Karakterlerinin Serilerini okumakla ilgili...

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Sanırım gene bir bölümü adına uygun kullanmıyacağım :D.Şimdi ben 16 yaşındayım yaklaşık 6 senedir filan çizgi roman okuyorum ama ben istiyorumki Çizgi Diyarı'ndan filan indirdiğim çizgi roman serilerini bitiriyim.Sizce belli bir karakterin bütün maceralarını ard arda yani başka bir karakter okumadan sürekli onu okuyup bitirmelimiyim yoksa bütün karakterlerin maceralarını tek tek okuyum mu?İtalyan,Amerikan,Türk,Avrupa farketmiyor bütün tarzları seviyorum.Ama Amerikan'ı ard arda okuyup bitirmezsem anlaşılmıyo hikaye.Sürekli aynı karakteri okumam lazım yoksa kopukluk oluyor.Bana bir akıl verirseniz çok mutlu olacağım :)

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,433
12,894
Sanırım gene bir bölümü adına uygun kullanmıyacağım :D.Şimdi ben 16 yaşındayım yaklaşık 6 senedir filan çizgi roman okuyorum ama ben istiyorumki Çizgi Diyarı'ndan filan indirdiğim çizgi roman serilerini bitiriyim.Sizce belli bir karakterin bütün maceralarını ard arda yani başka bir karakter okumadan sürekli onu okuyup bitirmelimiyim yoksa bütün karakterlerin maceralarını tek tek okuyum mu?İtalyan,Amerikan,Türk,Avrupa farketmiyor bütün tarzları seviyorum.Ama Amerikan'ı ard arda okuyup bitirmezsem anlaşılmıyo hikaye.Sürekli aynı karakteri okumam lazım yoksa kopukluk oluyor.Bana bir akıl verirseniz çok mutlu olacağım :)

Barmen! Bu arkadaş ne içtiyse aynısından bana da gönder :Ğ

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,433
12,894
Şaka bir yana devamlı aynı karakterin maceralarını okursan bir süre sonra tekrara düşer ve sıkılırsın. Bu yüzden Bir kahramanın macerasını bitirince tamamen farklı bir tarzda başka bir kitabı okuyup, sonra sevdiğin karaktere dönüş yapabilirsin. Sevgiler.

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,891
Sevgili kardeşim ,
Öncelikle kendine biraz zaman tanı.
Unutma ki benim yaşım 50 , 35 senedir çizgi roman okurum , hala sitede okumadığım bir yığın kitap var , senin daha yolun başında olduğunu anlatmak istiyorum.
En hoşuna giden kahramanı seçtiysen onun maceralarını okumakla başlayabilirsin ama bu alemde neler olduğunu da kaçırma. Hepsinden azar azar oku bir dene derim.
Bir süre sonra okumaktan çok keyif aldığın kitaplar çıkacak , hangi serileri okuman gerektiğine o zaman karar verirsin.
Sevgilerimle.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,150
İzmir
Ben kendi adıma sevdiğim karakterleri okuyorum. Öncelik başta Conan olmak üzere Comicsler, akabinde Frankofonlar geliyor. Fumettilerin hepsini okumam. Mangalara ise bakmıyorum. Seçim yapmam gerekiyor, yoksa o kadar çok çalışma varki okumaya ömür yetmez. Çeviri ve balonlamaların ise ne olduğuna bakmadan tamamını okurum.
Bence beğendiğin karakterleri oku. Eğer Amerikan kökenli çizgi romanlar çok ve uzun gelecekse Fransızlar tavsiye ederim. Neredeyse herbiri bir albüm olduğundan tam macera, yada iki bölüm bir macera.
Kısaca benim listem:

1. Conan
2. Marvel Comics
3. DC Comics
4. Dark Horse ve İmage Comics ( Hepsi değil, belli başlı karakterler.)
5. Frankofonlar. (Fevkalade hikayeleri ve tablo gibi çizimleri var.)
Görüldüğü gibi yazdığım liste onlarca çizgi romanı kapsadığından geri kalana çok fazla vakit kalmıyor. Listem dışındakilerin sadece özel sayılarını okuyorum.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Aslında ilk başta Ayın kahramanı kimse onun hikayelerini okuyordumda onlarda hep yarım kalıyor.Şimdilik çeviri ve balonlamalardaki one shotları, serileri bitiriyorum.Malum okul filan çizgi romana fazla zaman kalmıyor.Yazın çok yoğun çizgi roman okuduğum için sormak istedim yazın ne yapıyım diye.

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
Scott Mc Cloud "Understanding Comics" adlı başyapıtında "Günün 24 saatini çizgi roman okumaya ayırsanız bile hep bilmedikleriniz kalacaktır" buyurmuş :)

Önerilere katılıyorum. Önce herşeyi oku, sonra tarzını ve beklentilerini sapta, ardından daha çok onlara yoğunlaş, sonra nasıl olsa dünyadan bi haber olmamak için vakit yaratıp başka şeyler de okursun.

Ha, hepsini sıralı bulur musun, bulsan yine de anlar mısın o tartışılır. Hele de benim gibi DC Comics okuruysan. Onbeş-yirmi diziyi takip etmezsen hep aradan kaçacak bilgiler olacak ve kafanı dağlara taşlara vuracaksın... Ama işin güzel tarafı da sanki bu "bulma okuma" değil "arama ulaşma tamamlama" süreci :D:':)Ğ

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Zaten hep sayenizde neler oluyor neler bitiyor öğreniyorum.Şimdi şöyle bi olay var Amerikan seviyorumda DC'nin o dediğin sıkıntısı var vakunis.Onun dışında Kaptan Swing hayranıyım çok seviyorum onu ama mesela ama bazı italyanlarda sıkıyor.Ken Parker ve Büyülü Rüzgar tarzı en sevdiğim tarz diyebilirim.Gene lafı fazla uzattım sanırım :D

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,037
denize sıfır
Teksas,Tommiks oku onlarda kendini bulursun.bunlar bittiğinde zaten yolunu çizmiş olacaksın.:)Zilin sesini duydun,başla.:)

Son düzenleme:

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Çizgi Roman okumaya başlayışımda Akşam'ın Teksas Tommiks ekleriyle olmuştu.İlk göz ağrım onlar benim :) tavsiyeleriniz için teşekkürler herkese..

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
Sadece karakter üzerine gitme ortada yüksek seviye öykülerin de anlatıldığı Watchmen gibi bütün gençlere ders niyetine okutturulması gereken eserler de var