Çizgi Diyarı Facebook sayfasının etkin kullanılması hakkında!..

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,147
Kasımpaşa
Sevgili üyeler, günümüzde en etkin iletişim platformlarından birisi sevsek de, sevmesek de Facebook ve benzeri sosyal paylaşım platformları.. Uzun yıllardan bu yana etkin olan adlı bir sayfamız var, şu an itibari ile 1646 beğeni almış bir sayfayız. Ancak bu yeterli değil, siz üyelerimiz nedense bu konuda çekingen davranmakta, facebook sayfamızın tanıtımında pek etkin davranılmamaktadır.

Aslında yapılacak iş çok basit facebook üyeliği olan üyelerimiz, yöneticilerimiz tarafından paylaşılan iletilere "beğen" tuşuna basarak arkadaşlarının da görmesini sağlayarak daha çok insanın bizden haberdar olmasını gerçekleştirirler..

Haydi Çizgi Diyarı üyeleri..
Haydi yöneticiler..

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
336
9,707
İstanbul
Benim Facebook'um var ama kullanmıyorum. Bana saçma geliyor. Kendi adıma Ben beğeni yapmıştım. 1646 beğeni çok azmış o kadar da üyemiz var. Facebook'u kullanan arkadaşlar haydi ne duruyorsunuz.

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
640
2,252
facebook ile ilgili ben de kafama takılan bir konuyu söylemek isterim:
önceleri forum gibi bir paylaşım imkanı olan bir ''sosyal ağ '' yani çizgidiyarımız facebook'a neden ihtiyaç duysun?; ikincisi ve daha önemlisi belki de: daha etkin nasıl kullanabiliriz? beğeni sayısının azlığı da beni şaşıtmıştı gerçekten.
bu konuları tartışmak ve kafa yormak gerekir bence de.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul
Çizgi Diyarı'nın amaçlarından birisi bu ülke topraklarında çizgi roman sevgisinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, çizgi romanla hiç ilişkisi olmayan ya da bu ilişkinin sınırlı olduğu insanları çizgi romandan haberdar etmek. Bu hedef sayesinde, üye sayısı 48000'e yaklaşan forumda (sadece) 70-80 kişi ısrarla paylaşmayı, çizgi romana katkıda bulunmayı sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda kullanılabilecek her platform, her araç faydalı ve önemlidir. Son birkaç ay hariç pek etkin kullanmadığımız facebook sayfamız yıllardır mevcut. Sayfada paylaşılanları beğenmeniz arkadaş listenizde yer alan kişilerin de bu forumu görmesini ve çizgi romana ulaşmasını sağlayabilir. Bu sayede bu ülkede çizgi romanı okuyan insanlar olduğundan haberdar olabilir ve kimbilir kendileri de ilgi duyabilirler.

Facebook insanlar tarafından son derece yaygın kullanılan bir platform ve pek çok insanın bilgisayarında gün boyu açık. An itibariyle facebook'da bizim yaptığımız tek faaliyet forumda paylaşılan çizgi romanların duyurusunu yapmak. Yani insanları forumda yeni bir çizgi romanın paylaşıldığından haberdar etmek. Yani insanları foruma davet etmek. İhtiyaç oluşursa zaman içerisinde facebook paylaşımlarımızın niteliğini yeniden gözden geçiririz.

Sayfada paylaşılanları beğenmekten önce yapılacak daha öncelikli bir iş sayfayı tüm arkadaş listenize önermek olabilir. Sayfanızda yapacağınız 10-15 saniyelik bir işle tüm arkadaş listenizi sayfamızı beğenmeğe davet edebilirsiniz.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul
Forum üyelerinin sayısıyla karşılaştırıldığında facebook sayfamızı beğenenlerin sayısının az olduğu ortada. Bunun birkaç nedeni var:

1) Forum üye sayımız aslında benim bir önceki mesajımda belirttiğim 48000 rakamı değil. Aslında gerçekten de üye sayımızın bu olmadığını, 5-6 üyelik birden alan şahıslar olduğunu biliyoruz. Tespit ettikçe bu üyelikleri iptal ediyoruz ama takdir edersiniz ki bu iş hiç kolay değil.

2) Mevcut hâliyle forum üyeliğinin kimliği gizlemek gibi bir konforu (?) var. Bir nickin arkasına gizlenerek yazmayı tercih eden insan sayısı çok. Facebook'da da sahte hesap açıp üye olmak mümkün ama bu o platform için çok anlamlı değil. Biz de kişileri olabildiğince gerçek kimlikleriyle forumda görmek istiyoruz. Birileri isimleri, cisimleri, resimleriyle ortadayken diğer birilerinin üstelik birden fazla sahte kişilikle forumda yer almaları anlamlı ve adil değil. Neyse bu ayrıca ele alınması gereken başka bir konu.

3) Hâlen çizgi roman okuduğunu etrafındaki sosyal çevresinden saklama ihtiyacı duyanlarımız olabilir. Umarım bu türden üyelerimizin sayısı azdır. :) Bu istediğimiz son şey. Çizgi romanın ülke topraklarından yaygınlaştırılması hedefinden bahsetmiştim; bu türden üyeler bu hedefimize ulaşma yolunda hiçbir katkısı olmayacak üyeler.

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
640
2,252

Facebook insanlar tarafından son derece yaygın kullanılan bir platform ve pek çok insanın bilgisayarında gün boyu açık. An itibariyle facebook'da bizim yaptığımız tek faaliyet forumda paylaşılan çizgi romanların duyurusunu yapmak. Yani insanları forumda yeni bir çizgi romanın paylaşıldığından haberdar etmek. Yani insanları foruma davet etmek. İhtiyaç oluşursa zaman içerisinde facebook paylaşımlarımızın niteliğini yeniden gözden geçiririz.

bunun yanında paylaşılan çizgiromanlardan daha fazla örnek sayfalar eklenebilir..

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
59
144
denizci
Forum üyelerinin sayısıyla karşılaştırıldığında facebook sayfamızı beğenenlerin sayısının az olduğu ortada. Bunun birkaç nedeni var:

1) Forum üye sayımız aslında benim bir önceki mesajımda belirttiğim 48000 rakamı değil. Aslında gerçekten de üye sayımızın bu olmadığını, 5-6 üyelik birden alan şahıslar olduğunu biliyoruz. Tespit ettikçe bu üyelikleri iptal ediyoruz ama takdir edersiniz ki bu iş hiç kolay değil.

2) Mevcut hâliyle forum üyeliğinin kimliği gizlemek gibi bir konforu (?) var. Bir nickin arkasına gizlenerek yazmayı tercih eden insan sayısı çok. Facebook'da da sahte hesap açıp üye olmak mümkün ama bu o platform için çok anlamlı değil. Biz de kişileri olabildiğince gerçek kimlikleriyle forumda görmek istiyoruz. Birileri isimleri, cisimleri, resimleriyle ortadayken diğer birilerinin üstelik birden fazla sahte kişilikle forumda yer almaları anlamlı ve adil değil. Neyse bu ayrıca ele alınması gereken başka bir konu.

3) Hâlen çizgi roman okuduğunu etrafındaki sosyal çevresinden saklama ihtiyacı duyanlarımız olabilir. Umarım bu türden üyelerimizin sayısı azdır. :) Bu istediğimiz son şey. Çizgi romanın ülke topraklarından yaygınlaştırılması hedefinden bahsetmiştim; bu türden üyeler bu hedefimize ulaşma yolunda hiçbir katkısı olmayacak üyeler.

Katılıyorum.

Ayrıca; birden fazla üyelik neden alınır?
Sebebi nedir?
Altında kötü niyet olduğu kesin.

Bu nedenle üyelik aktivizasyonlarının; cep telefonuna yapılması en doğrusu bana göre.
Böyle olduğunda; üye olmaktan vazgeçenler olabilir, bence olsun da.

Kötü niyetliler; olsa ne olur, olmasa ne olur, zaten hiç bir halta yaramıyorlar zarar vermekten başka.
Bu pislikleri temizlemenin tek ve kesin yolu; e-mail değil, cep telefonu.

Dün akşam ve bugün projelerimizi çalıştım; 2 çalışmayı sonlandırdım. Ne çizgi roman okuyabildim, ne foruma girebildim. Diğer üçüncüsüne de başladım.
Kimseyi bilmem ama; ben azıcık da olsa, katkılarımı birden fazla üyeliği bulunanlara helal etmiyorum.

“Bir nickin arkasına gizlenerek yazmayı tercih eden” leri; sokakta da yakalarsam çok fena öpeceğim.
Birden fazla üyeliği bulunanlar, benim katkılarımı okurlarsa; haram ettiğim biline.

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
5,078
forumda geniş bir e kitap arşivi var. çizgi romanla ilgilenmeyen kişilerinde ilgisini çekebilecek genişlikte. pek çok arkadaşıma anlatıp gösterdiğimde çok şaşırdı. sanırım e kitaplarında duyurusu yapılsa dikkat çeker. ben yavaştan sayfamda reklamlarını yapmaya başlayacağım.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,950
4,989
Navajo Köyü
facebook sayesinde çoğunluğu akrabalarım olmak üzere onlarca kişiyi forumumuza üye yaptım
mesela dayım sırf conan için, babamın arkadaşları çr için, diğer teyze çocukları ve akrabalarım beni kıramadıkları için yapacağınız şey sadece bu;
facebookta çizgi diyarı sayfasını beğenip paylaşılanları beğenmek ve bu bağlantıları paylaşmak
ikincisi forum için;
facede ne düşünüyorsun yazan yere: ((sınırsız çizgiroman, karikatür, e-kitap ve fotoromanlara ulaşabileceğiniz tek adres: Çizgi Roman Diyarı | Çizgi Roman Hepimizin! - Çizgi Roman,Karikatür,Resim Forumu)) gibi şeyler yazmanız sayımızı artıracak ve yavaş yavaş yüzlerce belkide binlerce insanı çr sevdalısı yapacak ve inşallah bazı kesimlerce öldü denilen çr efsanesi yeniden doğacak.
Haydi Arkadaşlar İş Başına
Saygılarımla

Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
59
144
denizci
“Facebook’a üye olacağım” demiştim :Z, ama olmadım :eek:, çünkü olsam; hiç kullanmayacağım :39:, onunla uğraşmayayım dedim, sosyal anlamda internetle ilgim sadece; Çizgi Diyarı ve başka hiçbir şey istemiyorum ;), sadece yurtdışından; yani yerli olmayan %100 yabancı :rolleyes:, bir foruma üye olacağım bugünlerde :cool:, ancak ben de üzerime düşen görevi yerine getirdim işte:71:, tam 5 Facebook üyesine like yaptırttım :D, hatta tam şu an sayfamızın sağ tarafında gözüken Facebook’ta bize like vermişlerden ikisi benim adamım :d

Arada yakaladığım kim olursa :mad:; baskı ve zulümle, like yaptırtmaya devam edereceğim tabii :4:, benden bu kadar işte :39:

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,406
6,607
Ankara
Bir süredir sizlerle birlikteyim. Çok sık olmasa da belirsiz aralıklarla sizlerle birlikte olmaya çalışıyor. Çekemediğim çizgi romanları çekmeye çalışıyorum (Arşivlemek istiyorum ama bitmiyor ki :) )
Ara ara da karınca kararınca bir şeyler katmaya çalışıyorum siteye. Etrafımda bende bulunan hazineyi öğrenenler hemen bana da ver diye sıkıştırmaya başlıyorlar. Benim cevap net: Hiç kusura bakmayın arkadaşlar, site orada. Gizli saklı da değil gir o ortama, oradan elde et. Muhtemelen çok da sevecek ve saygı duyacaksın. Öyle kolaya kaçmaca yok diyorum :)

Art niyetli olarak dağıtım yapanları da bu yüzden anlamıyor ve hiç de tasvip etmiyorum. Kardeşim paylaşacaksan başka ortamlarda yine paylaş, fakat hiç olmazsa yapana, emek verene bir saygı duy; kısaca isimlerinden bahset bari değil mi?

Facebook olayına gelince alışkanlık değil herhalde sayfa beğen reklamı yapmak; fakat bu başlığı görünce site için bir istisna yaptım bile.

Muhabbetle