ÇİZER OLMAK İSTİYORUM

cscnmhmt

Yeni Üye
17 Nis 2019
1
4
Merhaba sayın üyeler, sizlere bu aralar kafamı çok karıştıran bir konu hakkında danışmak istiyorum. İleride çizer olmak istiyorum fakat bir çekincem var 18 yaşındayım ve bu zamana kadar resim eğitimi almadım, hep kendim çalışarak bir yerlere kadar geldim. Şu anda Bilgisayar Bilimleri 2. sınıf öğrencisiyim ama sevemiyorum, sürekli çizmek, karakter tasarlamak istiyorum bu yüzden önümüzdeki sene çalışıp resim veya animasyon bölümlerinden birine girmek istiyorum ama yaşımdan dolayı sanki çok geç kalmışım gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim, elbette neticede benim vereceğim kararlar önemli ama etrafımda şu an bunları konuşabileceğim kişiler pek mevcut değil, söylesem bile, "delirdin mi bu yaştan sonra bölüm mü değiştireceksin, git okulunu bitir paranı kazan" gibi sözler duyuyorum ve açıkçası moralim de bozulmuyor değil, bu konuda sizlerin görüşünü de bilmek isterim. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,338
Bandırma
Değerli Genç Arkadaşım,

Şu hayatta bir yere varmak istiyorsan yapmak istediğin her neyse onu yap, yaptırıldıklarını değil. Ama erken yap, ama geç yap; yeter ki yapmak istediklerini yap. Yapamadan göçme bu dünyadan. Yapmak istediklerinin ve yapacaklarının yakınına sokul, gayret et, kendini geliştir. Karşına fırsatlar çıkacaktır. Varmak istediğin yere bir gün ulaştığındaki mutluluğu sana kimse tarif edemez.

BAŞARILAR...

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,538
Okulunuza devam etmeniz bana göre yerinde olur.
Okulu bırakmak bir yandan ailenizi üzerken diğer yandan gerekirmiydi sorularına muhatap olabilirsiniz.
Bir çok yazar ve çizerin asıl mesleği farklıdır.
Sir Arthur Conan DOYLE mesela göz doktorudur.
Einstein bir ara Patent memurluğu yapmıştır.
Celal ŞENGÖR hocamız jeolog olmasına rağmen tarihle de ilgilenmektedir.
Çizer olmak için haliyle salt sevmek yetmiyor.
Benim önceki yıllara ait çizimleri bir göstersem dersiniz ki kardeşim neden yapmıyorsun , yada devam etmiyorsun.
Zaman sorunu ve sürecin nerelere gideceğini bilememek.
Günümüzde eğitim özellikle temel eğitim her alanda çok mühim.
Temel resim eğitimi almanızda çok büyük fayda var.
Birden fazla işi bir arada götürebilirsiniz.
Dİğer taraftan hayatımızı idame ettirmek gibi bir görevimizde var.
Çizmek tek başına ülkemizde optimal şartları sağlayabilecek durumda değil bana göre.
Özellikle bazı proğramlarda uzmanlaşırsanız bol çizim yaparsanız ileride profesyonel olarak yeteneğinize bağlı olarak bir yerlere gelebilirsiniz.
Çizgi roman çizimi ile ilgili olarak çok fazla yayın var artık.
Udemy den eğitim setide satın alabilirsiniz.

Ama önce çizimlerinizden örnekler yüklerseniz görme şansımız olur en azından.

Başarılar dilerken yolunuz açık olsun.
Ben kendi adıma yaptığım işle istediğim iş arasında alaka yok.
Hatta birden fazla mesleğim olduğunu söyleyebilirim.
Bir taraftan temel sağlık bilimleri diğer taraftan sosyal bilimler.
İki farklı ve alakasız alanda yıllarca çalıştım.
Hatta Kalite Belgesi işi ile yıllarca uğraşıp tonlarca seminer aldım.

Bazı sınavlarda Türkiye'de derece dahi yaptım.

İki Üniversiteyi yarıda bıraktım.
Bilkent İngilizce Uluslararası İlişkileri kazanmama rağmen gitmedim sair.

Hayat bazan farklı alanlara sürüklüyor bizleri.
Hayatın gerçekliği ile isteklerin umut ve hayallerinin kesişme noktasında realiteler her zaman galip gelir.

Yolunuz açık olsun.

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,129
Kastamonu
Okulunu bitir, sonra resimle ilgili bir okula git! Bitireceğin okuldan alabildiklerin de resimde işine yarayacaktır.

18 yaşında olduğuna göre, istediğin şeyleri, hattâ daha fazlasını yapabilmek için çok, çok, çok zamanın var demektir. Şu örneği de unutma: Abraham Lincoln, yüz tane seçim kaybettikten sonra 56 yaşında ABD başkanı olmuş.