City of Glass - Paul Auster (grafik uyarlaması)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,792
City of Glass - Paul Auster (grafik uyarlaması)
Cam Kent - Paul Auster (resimli roman versiyonu)
Eser: Paul Auster (1985)
Grafik uyarlama: David Mazzucchelli ve Paul Karasik.
1994, İngilizce
147 sayfa, CBR (tek sayfa)
73 sayfa, pdf (çift sayfa)

cityofglasskapak.jpg
cityofglass.gif




Amerikalı yazar şair Paul Auster'in 1985 tarihli kitabı "City of Glass" (Cam Kent) "The New York Trilogy" (New York Üçlemesi)'nin ilk kitabıydı. Diğer ikisi 1986 tarihli "Ghosts" (Hayaletler) ve "The Locked Room"dur (Kilitli Oda).

"New Yok Üçlemesi" 2004 yılında Can Yayınları tarafından Türkçe basıldı. Bu kurgusal kitap 1984 yılında David Mazzucchelli ve Paul Karasik tarafından çizgi roman formuna adapte edildi. Auster absürd kurgu ve suç romanları yazıyor ve Türkiye'de bir ara Başbakan'la polemiğe girmişlerdi (Auster'in Musevi asıllı olduğunu da hatırlatalım)
ÇD'da da "zagor-t"nin açtığı konuda yer alan "LeMan-Sayı 1055"te bu polemik kapağa taşınmış.

"The New York Trilogy" (New York Üçlemesi) ve bu üçlemenin ilk kitabı "City of Glass" (Cam Kent)'in ABD ve Türkiye'de yapılmış bazı baskıları ve yazar Paul Auster bir arada görülüyor.
cityofglasskitaplar.jpg



'[ÇD'da da "zagor-t"nin açtığı konuda yer alan "LeMan-Sayı 1055"te bu polemik kapağa taşınmış]' yazmıştım. Ama referansını verdiğim sayfadaki Leman kapağı görseli de çökmede kaybolmuş. O resmin bir kopyasını buraya alıyorum:
bz7f.jpg

 
Son düzenleme:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Türkçesini okumuştum çizgi romanı çok güzeldir. Paul Auster'in tarzını sevenler için (ki çoğu kişi onun sinemacı yönünü bilmez), eğer seyretmedilerse ne yapıp edip, yazıp yönettiği "Lulu on the bridge-Köprüdeki Lulu" filmini izlemelerini öneririm(Müzikleri ve özellikle filmin başındaki şarkı da çok güzeldir). Tabii Auster'in "Smoke" serisi de var...
Alttaki fragman "Köprüdeki Lulu"nun kısa bir özeti aslında, son derece gizemli bir dokusu ve sürpriz bir finali var.
 
Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,053
20,424
Kamlançu
Üstadlarım yeterli bilgiyi verdiğine göre okumaya hazır olan ve İngilizce bilmeyenler için Türkçe linkini de verelim ve teşekkür ettikten sonra iyi okumalar dileyelim.

Cam Kent
 
Üst