Chuck #02 (Çeviri Ve Balonlama)

snaxyz

Yeni Üye
19 Haz 2010
11
57
Herkese selam. Arkadaşlar, dün itibariyle assassin's creed: the fall çevirimin indirme sayısı 1000'i geçmiş bulunmakta :2: Yaklaşık 1-2 hafta önce koyduğum Batman: AC ise 600'e yaklaşıyor. Chuck'ın ilk sayısı 100'e bile yaklaşamadı ama olsun. Şuana kadar çevirilerimi inidiren, yorum yazan, eleştiren, iltifat eden, öneride bulunan herkese çok çok teşekkürler... :Ğ
Chuck02Zone-Meganpg01.jpg

Chuck ikinci sayı ile devam ediyor. Chuck japonya'ya giden tommy'nin peşine düşüyor. Tabi onu bulana kadar bir dolu macera ve komedi yaşıyor. Herkese iyi okumalar...

Chuck02Zone-Meganpg05.jpg

Çeviri Notları
*Diziyi izleyenlerin çizgiromanı okurken kafası karışmasın diye İntersect'i Bilgisayar, Fulcrum'u Dayanak, Flash fiilini de çakmak olarak çevirdim. Bana kalırsa fazla tutarlı değiller ama dediğim gibi diziyen çeviren gerek cnbc-e, gerek diğer çevirmenler olsun böyle uygun görmüşler. (Buy More'a Aldıkça Al, Nerd Herd'e İnek Sürüsü denmesine gönlüm el vermedi )
*Arkadaşlar bilen bilir ama ben yinede söyleyim, seride kullanan çakma (flashing) fiili, chuck karakterinin bir cisim, yazı ya da yüz görmesiyle beyninde bulunan cia ve nsa yapımı bir veritabanının (ansiklopedi yada wikipedie gibi) bir kısmıyla eşleşmesi durumda chuck'ın o şey hakkında birçok bilgiyi hatırlayıp elde etmesi duruma deniyor.
*Çr'de bu sahnelerden bahsedecek, oyüzden bir kaç dakikanızı ayırıp izlerseniz daha iyi olur.

Bir konuşabilse filminden bir sahne;

Star Wars'ın ünlü kar sahnesi;

*Suntory:Japonyanın aşırı alköllü içkisi.
*Çakı midyesi: kolayca yakalanabilen kumun altında yaşayan canlılar.

Kısaca Chuck,
Dijital çağın zoraki ajanı: CHUCK

Bir gün hükümetin en büyük sırlarını beyninize yüklenmiş şekilde bulursanız ne yaparsınız? Ekranların yeni kahramanı Chuck’ın bu konudaki tecrübeleri eminiz size yol gösterecektir. The O.C.’nin yaratıcısı Josh Schwartz ajan komedisi Chuck ile televizyona muhteşem bir dönüş yapıyor. Zachary Levi’nin canlandırdığı bir “bilgisayar kurdu” olan Chuck bilgisayarına gelen bir mesajı açmasıyla birlikte birdenbire bütün devlet sırları beynine yüklenir. Chuck bir süre sonra kıdemli ajan John Casey ve yeni ortağı Sarah tarafından, bilgisayarcıdaki işiyle ve Ulusal Güvenlik görevleri arasında gidip gelen ikili bir yaşantı sürmeye zorlanır. Ortada Chuck, bir yandan John çekiştirecek, diğer yandan Sarah. Uluslararası teröristler, karşılarına çıkacak suikastçılar ise işin kaymak tabakasını oluşturacak.

Dizide Chuck’ın en yakın ve biraz dangalak arkadaşı Morgan’ı Joshua Gomez canlandırıyor. Chuck ile aynı evi paylaşan, onun her zaman ve her konuda en büyük destekçisi kız kardeşi Ellie’ye hayat veren oyuncu ise Sarah Lancaster. Bu arada Ellie’nin can sıkıcı mükemmellikte bir de doktor sevgilisi var. İsmi Captain Awesome olan bu erkek arkadaş rolünde izleyeceğimiz oyuncu Ryan McPartlin.

Çeviri ve Balonlama: SNAXYZ
Birinci SAYI:
İkinci SAYI:

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,994
22,840
Sarıyer
İstatistiklerin harika dostum, tebrik ederim. Nasıl her dizinin ratingi aynı olmuyorsa her çizgi romanında indirimi farklı oluyor. Popüler olan çizgi romanları çevirirsen çok indirilir, kimsenin bilmediği çizgi romanları çevirirsen az indirilir, işin gerçeği bu. Malı satan önce ürünün ismi, sonra satıldığı dükkan, en son üretici oluyor gördüğün gibi.

Harcadığın zaman ve emek için teşekkür ederim.

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
63
dizisini çok severim. sayenizde çr olarak okuma şansım da oldu. emeklerinize sağlık.

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,823
29,180
İstanbul
Çakma ajanımız gene ortaya çıkmış. Hemen indiriyorum. Emeğin için sonsuz teşekkürler.

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,544
1,010
Bursa
Enteresan? Dizisini seyrettim çok güzel ve matraktır. Yalnız çizgi romanının olduğunu bilmiyordum. Aynı konuyu eveleyip geveleyip duracaklarsa ilerde sıkabilir. ha genelde önce basılı yayın sonra görsel yayın takibi yapmaya çalışsam da bu teknik anime-manga ikilisinde olduğu gibi sanki bu Chuck da tutarlı olacakmış gibi gelmiyor . Ha Heroes da ki gibi yapılırsa müdavimi olurum diziyle bağlantılı ve dizide gösterilmeyen olayları çizgi romana taşıdılarsa oh ne ala :d aksi durumunda onca okunacak şey içinden bayağı geç sıra gelebilir. Emeklerine sağlık ^^