Che (I-II)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907
Che (I-II)
Bilinmeyen Fotoğraflarıyla Che (I-II)
2 fotoğraf albümü
Aktüel dergisinin eki
36'şar sayfa (toplam 72 sayfa), CBR

Che Guevara'nın fotoğraflarından oluşturulmuş bu iki albüm Aktüel dergisinin ekiydi, eklerde tarih yok ama galiba 1998 yılında verilmiş olması lâzım . Künyesindeki yazıdan aslının İspanyolca olduğu anlaşılıyor. Büyük boy (22x30 cm) albümlerin sonunda fotoğrafların öyküleri de anlatılmış. İlk albüm 1955-1959 yılları arasında çekilen fotoğraflardan, ikinci albüm ise 1959'dan ölümüne kadar olan süreçteki fotoğraflardan oluşuyor. Bu albümlerdeki fotoğrafların birçoğu Amerikalı fotoğrafçılar tarafından çekilmiş ve bir kısmı Amerikan Look dergisinde yayımlanmıştı.Che Guevara'yı tanımayan yoktur. O nedenle ayrıca bir açıklama yapmadım, sadece her iki albümün başındaki yazıları buraya aktardım.

cheiaktelekkapak.jpg

Alıntı:
"İnsanın ayırıcı niteliklerden biridir başkaldırı ve bütün ideolojiler bu olgu üzerinde yükselir. Siyaset bu has duygunun gerçeğe uydurulmasıdır ve itaat ister. An gelir o başkaldırı silkinir, sırtındakini atar, önüne geleni ezer geçer. "İdeolojiler öldü" denen bir çağda yine an gelir başkaldırı bir isim, bir söz, bir resim, bir tebessüm ya da bir hınzır bakışta simgeleşir. "Ateşi görüp ihaneti yaşadığı" halde vardır o ve ümidin de ta kendisidir.Aktüel, modern zamanların en "iflah olmaz" isyankârı Ernesto Che Guevara'nın iki bölümlük fotoğraf albümünü, hâlâ ütopyası olanlara sunuyor."

---------------------------------------------------------------------------------------

cheiiaktelekkapak.jpg

Alıntı:
"Che'nin fotoğrafçısı aramızdaydı: Aktüel in "Bilinmeyen Fotoğraflarıyla Che" albümünün ilk bölümünün yayımlandığı gün, Castro ve Guevara'nın özel fotoğrafçısı Alberto Diaz Korda İstanbul'a ayak bastı. Ünlü fotoğrafçı, Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilen "Fotoğraflarla Che" sergisinin açılışında Aktüel in albümünü de inceledi. "Bu fotoğrafların bir bölümünü ilk kez görüyorum" diyen Korda, güzel birçok pozun da Amerikalı meslektaşları tarafından yakalandığını ifade etti. Kapak karesini Magnum ajansından, golf fotoğraflarını ise "Look" dergisinden fotoğrafçıların çektiğini söyledi."Bilinmeyen Fotoğraflarıyla Che" albümünün ilk bölümünde 1955-1959 yılları arasında çekilen fotoğrafları yayımlamıştık. İkinci bölümde ise 1959'dan, Che'nin Bolivya dağlarında noktalanacak son serüvenine başlamak üzere Küba'dan ayrılışına dek uzanan süreçte çekilen fotoğraflarına yer veriyoruz.

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
59
144
denizci
Çok teşekkürler.

Arjantinli doktor, Küba efsanesi Che’nin, ana baba soyu; Bask.
Tüm zenginliği bırakıp yürüdü, büyük lider.
Ölümsüzdür.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,147
Kasımpaşa
Ne güzel dostlar var aramızda..
Zamanında ben de saklamıştım bu ekleri..
Demek çok iyi saklamışım, hiç görmedim bugüne kadar..
Dostlar sayesinde kaybettiklerimizi buluyoruz..
Teşekkürler..