Cdisplay görünüm hatası.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,159
İzmir
Değerli dostlar.

Bilgisayarımda avast virüs programı C:windows/kmsemulator.exe'yi trojen görüp sürekli karantinaya alıyorudu. Akabinde neden oldu bilmiyorum ama cbr dosyalarımın görünüşü de değişti.

Bir arkadaşım ikisi bir birinden bağımsız şeyler dedi ama ben emin değilim. KMS problemini avast'ı kaldırıp AVG kurup düzelttim (AVG'de karantinaya aldı ama ben karantina dışı bıraktım.) ama, benim cbr görünümlerim düzelmedi.

Daha önce görünüm / çok büyük simgeler seçeneğini işaretlediğimde bütün cbr'leri görüyordum. Şimdi bir kısmı gözükmüyor.
Not: Sadece görünüm problemi var. Dosyalar çalışıyor.

neden olur?
ne yapmalı?
fikri olan?

file

Örnek resimde bazı dosyalar gözüküyor, bazıları ise gözükmüyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,320
143,772
Aynen banada oldu bu durum benimkilerde görünmüyor. Format atacağım makineye onada eriniyorum. Resimlerle alakalı ve cbr cbz rar yapan bir 2 proğram kurmuştum ben ona bağladım.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,159
İzmir
Aynen banada oldu bu durum benimkilerde görünmüyor. Format atacağım makineye onada eriniyorum. Resimlerle alakalı ve cbr cbz rar yapan bir 2 proğram kurmuştum ben ona bağladım.

Format atmak bende istemiyorum.
Format atmak dert değilde, asıl formattan sonrası çok uğraştırıyor.
Tekrar aynı ayarlara getirmek ve bir sürü program kurması var.
Yedeklemeler v.s.
Kısa yollu bir çözüm arayalım.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,320
143,772
Hata aslında bizde bilgisayarı kurduktan sonra bazen dayanamayıp eş değerde aynı formatları içeren proğramları kurup siliyoruz, ondan kaynaklanıyor, birde format atmadan makineyi ilk kurduğumuz güne getiren proğramlar var ben onu deneyeceğim, aslında kuruluda şifresini unuttum çalıştıramıyorum. En güzel çözüm bence genede 6 ayda bir format atmak c ye. Proğramlarıda kafadan düşünerek kurmak. Birde çok çeşitli sitelere giriyoruz haliyle spwm alıyoruz. Bundan kaçış yok. Virüs proğramları filanda hikaye bence, bizlere bu proğramlara para vermiyoruz, ücretini ödemediğimiz bir proğram bizi ne kadar koruyabilir?

Belki çözüm bulan bir arkadaş çıkar.

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
714
(1) Sorunuzun tam cevabı değil, üstelik dosyaların simgelerinde kapakları görmenizi de sağlamayacak ama; sumatrapdf programını denemenizi önereceğim.
cdisplay ile çok sorun yaşadım. En önemli sorunum, windows7'de bazı cbr (rar'lı) dosyaları açamıyordu, windows xp'de hiç sorun çıkarmıyordu.
Bir şeklide sumatrapdf programını buldum.
Bu program pdf'leri süratle açmakla kalmıyor, cbr, cbz gibi çizgi romanları, mobi, epub, chm gibi e-kitapları da açabiliyor. Tavsiye ederim.

(2) sadece tahminde bulunacağım. chm formatındaki bazı dosyaları açamadığımda, bunun sebebini araştırmıştım:
"Solution: Run Windows Explorer, right-click on the CHM file, and select Properties from the popup menu. Click on the Unblock button immediately below the Advanced button on the General page. Click Apply to show the content. Once the CHM file has been unblocked, the Unblock button disappears."
bu dosyaların properties'ine baktığınızda unblock seçeneği tıklanmış ise kaldırınız.

Son düzenleme:

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,584
13,885
iskenderun-Hatay
önceden ben de Cdisplay kullanıyordum fakat Gonvisor'u 6 aydan beri kullanmaya başladığmda anladım ki Cdisplay'den her bakımdan kat kat iyi..

Son düzenleme:

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,663
141,712
Son versiyonu yüklerseniz düzelebilir. Hala devam ediyorsa ilgili klasördeki .db (gizli) silin ve klasörü kapatın, tekrar açınca sistem yeniden düzeltecektir. (Ben İlgili forumun yalancısıyım!)

Ben de Medium dahil bütün ikon seçeneklerinde her şey görünüyor (win7 64bit)

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,159
İzmir
Son versiyonu yüklerseniz düzelebilir. Hala devam ediyorsa ilgili klasördeki .db (gizli) silin ve klasörü kapatın, tekrar açınca sistem yeniden düzeltecektir. (Ben İlgili forumun yalancısıyım!)

Teşekkürler hocam yeni sürüm yükleyince düzeldi.
Sorun çözülmüş oldu.

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
581
3,548
arkadaslar ; bu tur programlar ; hata yaptiginda tamamen silin ; sonra tekrar yukleyin ... Format atmayi en sona birakin . Ben yakin bir zamanda cbr okuyan programlarla ilgili epey kafa yormustum . Yeniden yukledikten sonra gene problem olursa lutfen bana yazin diger programlardan deneyebiliriz.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,320
143,772

Teşekkürler yeni versiyon olayı çözdü.

lemazmatik

Kıdemli Üye
18 Eyl 2010
221
207

Cdisplayex ne kadar da kötü programmış öyle önce çr nin yüklenmesini bekle sonra her seferinde tam ekran yap of of ölüm yahu ölüm! Bir de onu yüklerken delta illeti bulaşmasın mı yine! Neyse bu sefer kolay kalktı ama...
Bu insanlığa bir uyarıdır! Dikkat! şu zamana kadar Cdisplay kullandıysanız sakın ama sakın cdisplayex kullanmaya kalkmayın. Depresyonda falansanız bu kadar küçük bir şey bile olsa sizi intihara sürükleyebilir aman diyim.
Sorunlarım mı var ne? :p

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
714
Biraz araştırdım ve, windows explorer altında ilk mesajda olduğu gibi çizgi romanların ilk sayfalarının resimlerinin gözükmesi için CBX Shell manager kurdum, cdisplay yüklü olmasa bile bu görüntüyü alabiliyorsunuz: