Carter Dickson - Kanlı Eldiven

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,654
18,400
pV8OO3bG_o.jpg




OLAY SİSLİ LONDRA SOKAKLARINDA GEÇİYOR.

Üç ortaklı bir avukatlık bürosuna olaylar gelişiyor.Büronun üç ortağından biri Hugh Prentice, diğeri en büyük ortak amcası Charles Grandison Prentice ve üçüncü ortak Hugh'un arkadaşı ve kızkardeşinin nişanlısı James Vaughan. Birgün akşam üzeri Hugh,nişanlısı Helen ile kendi odasında birlikte ve James Vaughan'da büroda odasında iken garip kılıklı,cüce, fesli bir adam Hugh'un odasına geliyor.Kardeşinin başının belada olduğunu söylüyor.Helen Hugh'u müşterisi ile başbaşa bırakıp çıkıyor.Hugh'un Avukat Patrick Butler'le randevusu olduğundan adama yarım saat büroda beklemesini söylüyor.Ortağı JamesVaughan'a da durumu anlatıp çıkmak isterken kendi odasında adam bıçaklanarak öldürülüyor.Adam öldürüldüğünde büroda üçünden başka kimse yok.İki ortak da birbirinin yanında.Cinayeti kim, nasıl işledi?. Olaylar bundansonra gelişiyor.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,478
8,806
İzmir
Kapalı Oda (Locked Room) tarzı yazdığı cinayet romanlarıyla
özellikle 90'larda müptelası olduğum Carter Dickson (ya da bilinen
diğer ismiyle John Dickson Carr) en sevdiğim polisiye yazarlarındandır.
1970'li yıllarda basılan Akba Polisiye Romanları Serisini
takip edenleriniz varsa 132 sayılık seride bolca Carter Dickson
romanı bulunmaktadır.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,308


Sayın oktayyapıcı13 ;

Polisiye merak-düşünce-heyecan-macera .... gibi duyguları uyaran edebiyat türüdür. Hep denir ya iyi polisiye iyi edebiyattır.
İlkgençlik dönemimde çok polisiye roman okumuştum. Ancak Akbaba yayınlarının mizah ve anı dışında hele hele roman türünde yayın yaptığını bırakın görmeyi haberim bile olmamıştı... Sayende 70 küsür yaşımda öğrenebildim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ....



 
Üst