Carlo Rovelli - Gerçeklik Göründüğü Gibi Değildir

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,654
18,402
rRkdlKtp_o.jpg




“Dünya sınırsız ve rengârenktir; gidip onu görmek isteriz. Gizemi ve güzelliği çevremizi sarar, tepelerin ardında da daha keşfedilmemiş yerler vardır. Bilmediklerimizin derin uçurumunun üzerinde asılı durumdayken, çevremizi kuşatan bu belirsizlik ve kararsızlık yaşamı anlamsız kılmaz, tersine değerini artırır.”

Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders’te, fizikle haşır neşir olmayan okura modern fizik yasalarını anlaşılır bir temel çerçevede sunan Rovelli, Gerçeklik Göründüğü Gibi Değildir’de aynı akıcı ve keyifli anlatımıyla “Nesnelerin doğası nedir? Ne tür dinamikleri vardır?“ sorularının izini sürüyor. İnsanoğlunun evrene yönelik keşif serüvenini anlatan dünyaca ünlü fizikçi, temel fiziğin öne çıkan fikir ve sorunlarının Antik Yunan’dan günümüze geçirdiği değişim sürecini, 20. yüzyıl fiziğinin büyük buluşlarını ve kuantum kütle çekimine yönelik araştırmalarda ortaya çıkmakta olan dünya imgesini mercek altına alıyor.
Gerçeklik Göründüğü Gibi Değildir, yazarının evrenin gizemlerine ve bilime duyduğu tutkuyu her satırda duyumsattığı, dahası okuru da bu heyecanlı keşif yolculuğuna ortak ettiği olağanüstü bir çalışma.

Not: cagan73 arkadaşımızın listesi tamamlanmış oldu.

fnVVvNsu_o.jpg
 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
488
9,477
Değerli @oktayyapıcı13, böylelikle Rovelli nin tüm kitapları tamamlanmış oldu. Ellerinize sağlık ve çok teşekkür ederim, (Beni iki kitap taramaktan kurtardınız :))
Neden Rovelli?
Fizik, herkes için zaten oldukça zor bir bilim dalı, bir de konu kuantum fiziği olunca ne yazık ki hiç anlaşılmıyor, son yıllarda insan bilinci ile kuantum fiziğini bağdaştırmak vb.. gibi bilim şarlatanlıkları da cabası... (Rezonans Kanunu /kanunları vs.. kitaplar özellikle bilim ile haşır neşir olmayan insanları cezbediyor. Büyüler, nazar, muskalar vs.. sonra yeni moda bu tür kitaplar)
Kuantum Fiziği konusunda Dünya çapında ünlü olan Rovelli, 2000 yılından beri Fransa'daki Aix-Marseille Üniversitesinde Teorik Fizik Profesörü olarak görev yapmakta ve Tüm fizik konularını o kadar basit ve anlaşılabilir hale getirdi ki özellikle "Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders" kitabı tüm dünyada milyonlarca sattı.

 
Son düzenleme:

bookmaster

Yeni Üye
20 Tem 2024
56
122
Giderilesi bir merâkı için de olduğumuz fakat karmaşık ve formüllü detayları yüzünden uzak kaldığımız bir konuyu, anlaşılması çok basit bir halde aktaran, tarihi aşamaları ile örneklendirerek geniş çerçeve de duruma hâkim olmamızı sağlayan, süper karmaşayı basit ve anlaşılır bir halde anlamamızı sağlayan yazara ve bu kitabı bize aktarana maksimum eyvallah.
 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
488
9,477
Merhabalar Link kırılmış maalesef, tekrar yükleme şansınız olursa çok makbule geçecek, teşekkürlerimle
 
Üst