Büyük Osmanlı Tarihi - Joseph Von Hammer

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,697
20,887
5uc4f604hrgs.jpg

Tosunaga

Yeni Üye
10 Ara 2018
79
204
Emeğine sağlık Üstad. Hammer değil de Halil İnalcık olsaydı daha iyi olurdu. Hammer'in kitabına pek güvenmiyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,342
Bandırma
J. V Hammer Avusturyalıdır. Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı'nın Hammer Tarihi'nde hata payı olduğuna işaret ettiklerine şahit oldum. Hiçbir eseri %100 doğru kabul edemeyiz. Mukayeseli tarih burada başlar ve araştırmacı okuma burada filizlenir. Tek bir eserden, tek bir kaynaktan alınacak bilgi hatalı ve sakat olacağı gibi; bu harika eserin yanında Tursun Bey, Cevdet Paşa, sizin de değindiğiniz üzere Halil Hoca, Johann Wilhelm Zinkeissen ve Refik Özdek gibi yazarların eserleri de okunarak harmanlanmalıdır. Yazarı eleştirmek, mantık süzgecinden geçirmek ve çapraz okumalarla, coğrafi araştırmalarla teyit etmek okurun görevidir.

Diğer yandan Sayın Tosunaga, lütfen mesajlarınızın tamamını büyük harf yazmayınız. Dikkate alacağınız için teşekkür ederim.

Değerli Osidi Üstadım; sizi ayakta alkışlayarak teşekkür ediyorum. Forumun kültür seviyesine büyük katkınız var; iyi ki aramızdasınız ve iyi ki varsınız...

Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,697
20,887
Emeğine sağlık Üstad. Hammer değil de Halil İnalcık olsaydı daha iyi olurdu. Hammer'in kitabına pek güvenmiyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm.

Halil İnalcık kitapları var mı bakmam lazım. Ancak normal satışta oldukları için telif nedeniyle eklemek uygun olmayabilir. Farklı alternatifler yükleyeceğim. 'Güven' üstada katılıyorum, her görüş ve milliyetten değişik kaynakları incelemek lazım her konuda.