BUCK DANNY - Mission Apocalypse (ve Türkçesi)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

BUCK DANNY - Mission Apocalypse
İkisi Bir Arada
(Hem Fransızca Orijinali, hem de Türkçesi)

Senaryo: Jean-Michel Charlier
Çizimler: Francis Bergese
Yayınevi: Novedi (Türkçesi Milliyet)
FR - 19 MB, 48 sayfa, cbz
TR - 34 MB, 46 sayfa (kapaksız) cbr

Buck_Danny_tome_41_Mission_Apocalypse_00.jpg

Buck_Danny_tome_41_Mission_Apocalypse_02_horz.jpg

(Mega) ORİJİNAL FRANSIZCA ALBÜM (scanfan)
(Mega) TÜRKÇE DERGİ TEFRİKASI (BlackBishop)

Yüzbaşı Volkan'a da esin kaynağı olmuş "Buck Danny"nin 41 no'lu albümü "Mission Apocalypse" ("Kıyamet Görevi"). Bu resimli romanlar sayın "bakunin"in ansiklopedi bölümünde yazmış olduğu gibi Türkiye'de dönem dönem tefrika şeklinde yayımlandı, albüm olarak çıkmadı. Bu tefrikalardan bir bölümü de 1984'te "Kahraman Pilotlar" başlığı ile "Milliyet Çocuk" dergisinde çıkmıştı. Buradaki "Mission Apocalypse" albümünün Türkçe tefrikasını 5 yıl önce sayın "BlackBishop" ÇD'nda paylaşmış. Onun affına sığınarak onun Türkçe derlemesini bu orijinal albümün yanında sunmak istedim (eküri oldular!). Bazı albüm ve kitapların hem orijinallerini, hem de Türkçelerini birlikte sunmak düşüncesi hep aklımdaydı, bu bir başlangıç oldu. Her ikisini de kullanarak tek bir albüm oluşturmak isteyenler için bir kaynak oluşturabilir (Kaliteli baskı orijinalinden, Türkçe hazır balonlar Milliyet tefrikasından).

Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,060
20,540
Kamlançu
Her iki versiyonunu da aldım. Elimde yapılacak iş miktarı şu an için fazla olmasa balonlamasını yapardım. Kimse yapmazsa yine yaparım, orası ayrı mesele :)
Teşekkürler üstadım. Böyle çalışmaları keyifle takip ediyorum. Elinize sağlık.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
142,834
Bende 54 adetlik Fransızca serisini indirmeye başladım inince yüklerim.

Teşekkürler.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287
Sayın scanfan ;

İlginç bir deneyime imza atmışsın. Ancak Fransızca bilenlerden değilim. İngilizce olanlar olsa benim gibiler için daha anlamlı olurdu ( sanki İngilizceyi çok bilirmişim gibi , bakma sen işte ).

Birinde dil yabancı , ama görüntüler mükemmel. Diğerinin dili Türkçe , ama görüntüler kötü.

Bu yazdıklarım sakın Milliyet Çocuk'u yermek olarak anlaşılmasın ( başta sayın fındıkfındık tarafından böyle anlaşılmak istemem doğrusu ). Çünkü benim değil elbet ( hatta dolaylı yoldan bana da diyebilirim ) ama çocuğuma Milliyet Çocuk Dergisi'nin kazandırdıklarını yadsıyamam doğrusu.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,554
28,985
İzmir
Sevgili scanfan,
Kapaksız Türkçe versiyonunu güzel kılan orijinalini de yanına eklemeniz olmuş.
Ayrıca tanıtım yazınızda fevkalade.
teşekkürler.