Bu Gün Basın Bayramı

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,756
Bu gün basın bayramını kutluyoruz. Memlekette hakkını vererek işlerini yapan özgür basın emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Bu forumun varlık nedenlerinden biri de dolaylı olarak ta olsa basının ta kendisidir. Çizgi roman gibi harika bir eğlenceyi hayatımıza kattıkları için tüm dünya basınına da teşekkürler ederim.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
11,995
Hani bir hikaye vardı bir ara, "anneme reklamcı olduğumu söylemeyin, o beni karaköy'de peçete satıyor sansın" diye... O reklamcının hislerini paylaşan bir sürü basın mensubu var artık ülkemizde. Yine de kutlu olsun, basın ahlağının gereğini yapabilenlerin, cüzdanı ile vicdanı arasına sıkıştırılmış olsa da gönlü vicdanından yana ağır basanların...

Öte yandan o sarı kartı bir maymuncuk sanıp da bu işe girişenler, maymuncukla fazla haşır neşir olma nedeniyle "meslekte" ilerleyenler her günlerini bayram kılacak birilerini bulma maharetini de geliştiriyorlar, onlarınkini kutlamasak da olur... :)
 

savok

Admin
30 Eki 2009
20,011
84,741
Kasımpaşa
Öncelikle tüm basın emekçilerinin gününü kutlarım. Bilirim ki her zaman ezilen, kullanılan, hor görülen ve sömürülenler onlardır. Toplumumuzun genel görünümü nasılsa basın çalışanlarının da durumu odur. Sorun basın patronlarında, sürekli zarar eden ve hiç bir şekilde kar getirmesi mümkün olmayan gazeteleri niye aldıklarını hep merak ederim.. Sermayenin zarar eden bir yatırıma yönelmesini anlamak için aslında dahi olmaya gerek yok ya kendimi avuturum.. Tüm basın emekçilerinin günü kutlu olsun. Dostlar sağolsun, gün günü kovalasın. Keşke tüm patronlar Hulusi KENTMEN olsa..
 

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
406
2,221
bp68jbcqaeteq.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
37,141
İstanbul
Basın emekçilerinin, işi son derece zor. Çünkü ağır bir sorumlulukları var. Gerçeği, olan biteni olduğu gibi aktarmakla ve bunu yaparken gelebilecek her türlü baskı ve tehditlere karşı koymakla yükümlüler. Muhtelif baskılarla bu sorumluluklarını yerine getirmemelerinin kabul edilebilir hiçbir gerekçesi olamaz. Dedik ya bu ağır bir sorumluluk. Biz, basın mensuplarının mesleklerini seçerken bu sorumluluğun farkında olduklarını düşünmek ve varsaymak durumundayız.

Ülkemizin basın sicili maalesef çok kötü. Siyasi iktidarların basın üzerindeki müdahaleleri sır değil (artık hiç değil). Ama öte yandan bu baskının aracısı, tetikçisi olan basın mensuplarının(?) sayısı da hiç az değil. Böylelerinin bayramını kutlamıyorum.

Tüm zorluklara rağmen onurlarıyla mesleki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerinin bayramı kutlu olsun!
 
Üst