comicist
Süper Üye
- 1 May 2016
- 597
- 4,865
Aşağıdaki fontun ismi nedir, bilen kimse varmı?
Yeni çeviri projemde kullanacağım.
Bu font navajo font grubundan:
http://www.cizgidiyari.com/forum/ce...ont-navajo-classic.html?highlight=navajo+font
Değerli arkadaşlar madem bu konu burda açıldı!Benim de merak ettiğim ve genellikle gazetelerde köşe yazarlarının kullandığı resimdeki fontun adı nedir?
Aşağıdaki fontun ismi nedir, bilen kimse varmı?
Bu font "Helvetica" sevgili "igdirnet". Ticari bir font. Parasız versiyonu var mı, bilmiyorum (olduğunu sanmıyorum). Basında çok kullanılıyor. Bir bakıma Nimbus fontunun bazı tiplerine de benziyor. Ama Helvetica olması kuvvetle muhtemel. Basının çok sevdiği bir fonttur, okunaklı, esnek. Helvetica'nın birçok farklı varyasyonu var. Buradaki "Helvetica Inserat" (Adobe).
Bu meşhur fontla ilgili iki yazı:
çizgi romandan doğru araştırma yapabiliriz... Çizgi romanın adı nedir?
Yazı içeriği "Times New Roman" bildiğim kadarıyla...
Bilgi için Teşekkürler.Değerli yöneticimiz Scanfan.Yalnız sorum kapsamlı olmadığı için cevap farklı olmuş.Suç bende.Eklediğim köşe yazısında başlık değil de köşe yazısının içeriğinin yazıldığı yazı fontunu sormam gerekiyordu.Galiba siz kullanılan başlığın fontunun ismini belirtmişsiniz.
evet souvenir font doğru ama "ğ" nin şapkası farklı... Doğru şapkalı souvenir font linki:Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Aslında sorunuz yeterince kapsamlıydı sevgili "igdirnet". Ancak ben çok dikkatli bakmadığım için (gözler de biraz zayıfladı) gövde metindeki fontla başlıktaki fontun aynı olabileceğini düşünmüştüm. Değilmiş. Ancak "Times New Roman" ve "Tahoma" da değil. Çok aradım ama benzerini bile bulamadım. Aşağıdaki resimde görüleceği gibi tipik bir "e" harfi var. Buna uygun font bulduğumda bu kez "a" uymuyordu vb. Bunu bilse bilse yayıncılık işinde olan sevgili "hggurak" dostumuz bilebilir. Başlık: Helvetica ama metin gövdesi:?