Herkese merhaba,
Sayın Diyardaşlar, sevgili Nostaljiseverler;
Yepyeni bir yarışma başlıyor, adı: Bu diziyi tanıdınız mı?
Hepimiz geçmişteki o güzel dizileri çok seviyor ve o günleri özlemle anıyoruz.
Neden geçmişe küçük bir yolculukla anılarımızı tazelemeyelim?
Peki yarışma nedir kuralları nelerdir onları açıklayalım.
Efendim yarışmamızın soruları 1970 ila 1990 tarihleri arasında yabancı dizi kuşağında yayınlanmış yabancı dizilerin KONULARINDAN bulabilmek.
Sorunun metni yukarıda vermiş olduğum tarih aralığında yayınlanan herhangi bir yabancı dizinin konusu olacak.
Dizinin oyuncularının gerçek isimleri (dizideki isimleri de dahil olmak üzere) verilmeyecek. Karakterler yalnızca "esas oğlan/esas kız" şeklinde verilecek. Bundan maksat soruyu biraz daha zorlaştırmak.
Herhangi bir görsel ya da işitsel materyal kullanmayacağım. Sorudaki diziyi seyretmişseniz ya da bu dizi hakkında bilginiz varsa sorunun cevabı sizin için çok kolay.
Puanlama dizinin Türkiye televizyonlarında yayınlanan Türkçe ismini bilip soruyu doğru cevaplayanlara 10 puan verilmek suretiyle gerçekleşecek.
Dizinin yabancı ismini de yazan olursa "yıldızlı 10" verilecek. Yine ilk cevaplandıran kişi de yıldızlı 10 alacak. (Yıldızlı 10 konusu önemli, aynı puanda olacak yarışmacıların yıldızlarına bakılabilecek)
Soruları hergün öğle arası saat 12:00-13:00 saatleri arasında sormayı düşünüyorum. Süre bir gün sonraki soru sorma saatine kadardır.
Cuma günü sorulan sorunun cevabı Pazartesi gününe kadar cevaplandırılabilinir.
Sorunun cevabını doğru cevaplandıranlar 10 puan alırlar.
Amacımız burada eğlenmek, nostaljik bir seyahat yapmak. Başka bir amacımız yok.
Şimdilik 10 soru sormayı düşünüyorum. İlgi olduğu takdirde devamını getiririz İnşallah.
Yarışmamız 1 Temmuz 2021 tarihinde başlayacaktır.
Herkese çok teşekkür ederim.
Sayın Diyardaşlar, sevgili Nostaljiseverler;
Yepyeni bir yarışma başlıyor, adı: Bu diziyi tanıdınız mı?
Hepimiz geçmişteki o güzel dizileri çok seviyor ve o günleri özlemle anıyoruz.
Neden geçmişe küçük bir yolculukla anılarımızı tazelemeyelim?
Peki yarışma nedir kuralları nelerdir onları açıklayalım.
Efendim yarışmamızın soruları 1970 ila 1990 tarihleri arasında yabancı dizi kuşağında yayınlanmış yabancı dizilerin KONULARINDAN bulabilmek.
Sorunun metni yukarıda vermiş olduğum tarih aralığında yayınlanan herhangi bir yabancı dizinin konusu olacak.
Dizinin oyuncularının gerçek isimleri (dizideki isimleri de dahil olmak üzere) verilmeyecek. Karakterler yalnızca "esas oğlan/esas kız" şeklinde verilecek. Bundan maksat soruyu biraz daha zorlaştırmak.
Herhangi bir görsel ya da işitsel materyal kullanmayacağım. Sorudaki diziyi seyretmişseniz ya da bu dizi hakkında bilginiz varsa sorunun cevabı sizin için çok kolay.
Puanlama dizinin Türkiye televizyonlarında yayınlanan Türkçe ismini bilip soruyu doğru cevaplayanlara 10 puan verilmek suretiyle gerçekleşecek.
Dizinin yabancı ismini de yazan olursa "yıldızlı 10" verilecek. Yine ilk cevaplandıran kişi de yıldızlı 10 alacak. (Yıldızlı 10 konusu önemli, aynı puanda olacak yarışmacıların yıldızlarına bakılabilecek)
Soruları hergün öğle arası saat 12:00-13:00 saatleri arasında sormayı düşünüyorum. Süre bir gün sonraki soru sorma saatine kadardır.
Cuma günü sorulan sorunun cevabı Pazartesi gününe kadar cevaplandırılabilinir.
Sorunun cevabını doğru cevaplandıranlar 10 puan alırlar.
Amacımız burada eğlenmek, nostaljik bir seyahat yapmak. Başka bir amacımız yok.
Şimdilik 10 soru sormayı düşünüyorum. İlgi olduğu takdirde devamını getiririz İnşallah.
Yarışmamız 1 Temmuz 2021 tarihinde başlayacaktır.
Herkese çok teşekkür ederim.