Bu Adamlar Ne Yapıyor?

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901
Bu Adamlar Ne Yapıyor?

Sizce bu insanlar ne yapıyor?
(İpucu: Burası uzaklardaki bir Asya ülkesi)
Duvara-tirmananlar.jpg

a- Çekilecek bir "Örümcek Adam" filminin seçmelerine hazırlanıyorlar.
b- Yapay tırmanış duvarı imkanı sunan bir spor salonu bulamadıkları için
"Duvara tırmanma sporu"nu kendi imkanları dahilinde yapmaya çalışıyorlar.
c- Yeni açılan çok katlı geneleve kapı yapmayı unutmuşlar, bunlar da meraklı ziyaretçiler.
d- Duvar ustaları sıvasız binaya sıva yapmaya hazırlanıyorlar.
e- Hiçbiri

Cevap: "e- Hiçbiri".
Burası Hindistan'ın doğusunda Bihar eyaletinde bir okulmuş. Duvara tırmananlar ise o sırada sınavda olan öğrencilere kopya vermeye çalışan ebeveynler ve diğer akrabalarıymış. Tırmandıkları pencerelerden çocuklara kopyaları fırlatırlarken TV kameralarına yakalanmışlar. İşin tuhafı orada hazır bulunan polisler o esnada bu duruma müdahale etmemişler, ama kopyaları yakalanan öğrenciler eğitmenlerden biraz sopa yemişler. Daha sonra 500 öğrenci okuldan atılmış ve bu ebeveynler gözaltına alınmış. Habere göre Hindistan'da sınavlarda hile yapmak çok yaygınmış ama ülkenin hile karşıtı yasaları da bir o kadar güçlüymüş ve suçluların peşini kolay kolay bırakmıyorlarmış. Bu ülkede sınavların zorluğu nedeniyle her yıl çok sayıda öğrenci okullarını bırakmak zorunda kalıyormuş.

(Dikkat çekmek için) Biraz dalga geçer gibi sunduğum ve kendi uydurduğum sorularla ironi yapmaya çalışarak aktardığım bu haber aslında imrenilecek bir durumu işaret ediyor. Demek ki onca perişanlığına rağmen Hindistan'da eğitime ve öğretime çok önem veriliyormuş. Artık üniversitelerin bile lise düzeyine indiği ülkemizde bir zamanlar "bakalorya" sınavları varmış (biz yetişmedik). Liseyi bitirdikten sonra verilmesi gereken bu zorlu olgunluk sınavı birçok ülkede hâlâ var (bizde kaldırıldı). 60'larda galiba ilkokulun son iki yılında sınıfta kalma vardı (bizim sınıfta 2 kişi kalmıştı, oradan hatırlıyorum), şimdi masraf olmasın diye (yeni sınıflar, yeni öğretmenler vs) liselerde bile sınıfta kalma yok (en azından fiiliyatta) . Boşuna bütün bilgisayar yazılımcıları Hindistan'dan çıkmıyor. Sınavları zorlu, ama hak ederek diplomasını aldığı zaman aldığı eğitimin hayatta bir karşılığı olacağını biliyor (ya da umuyor) demek ki. Darısı bizim ülkemize. Kopya çekmek tasvip edilecek bir şey değil, ama ben o ülkede bu sınavlara, dolayısıyla eğitime ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olarak değerlendirdim.
Cem Yılmaz'ın dediği gibi: "Eğitim önemli".

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,132
77,345
hiçbiryerde :)
Pencerelerdeki demir parmaklıklar bakarak cezaevi veya stadyum diye düşünmüştüm. Okulmuş ha! İlginç habermiş, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu gerçekten. Elinize sağlık sevgili üstadım.

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,592
8,548
İlginç
Kertenkele gibi tırmanıyorlar
İşte (güya) gerçek aile desteği

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,538
Bence adamların şeklinden çok kopye verecek halleri yok.
Amele tipli elemanlar.:)
Bence reenkarne olmuş inşaat işçileri ulu inşaat tanrısı İnşaatus'a ibadet etmekte olup dini ayin motiflerinin bireysel özgürlük bağlamında ki eşsiz ibadetleri.
Bu dinin mensupları ibadetlerini o yörenin en büyük inşaatına tırmanarak eda ederler.
Hac zamanları ise kaba inşaatın bittiği dönemlerin Zilhicce ayına tekabül eder.
Bunların din adamlarına Ameliustra lar denilir.
Çok güçlü inançları vardır.
Tanrıların tanrısı yüce inşaatus onlara göre ilahlık sıralamasında Hindistan da birinci sırafadır.
İnşaat yapılan her yer kutsal,inşaat firmaları ise azizdir.
Bu bilgilere Vikipedia'dan da ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

Şu haber yukarıdaki haberle ve benim yorumlarımla (bana göre) oldukça ilintili! Hindistan çok az ülkenin başardığını başarmış, nükleer balistik bir denizaltı yapmış, ama bir "insan hatası" yüzünden ciddi bir tehlike atlatılmış. Acaba bu "insan hatası"nı yapanlar yukarıdaki haberde yer alan ve sınavda kopya çekerek sınıf geçenlerden biri(leri) miydi diye düşünmeden edemiyorum!

arihant.jpg

Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,538
Ot yiyen hintli et yiyen İngiliz mücadelesini akla getiriyor olsa da Prens Dakar ( Kaptan Nemo ) yeter Hindistan'ı temize çıkartmaya.
Benim özel uzmanlık alanım Hindistan kültürü ve yogizm ve ekolleri.