Black Crow 01-Kanlı Tepe

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,404
36,668
İzmir

Bu serinin ilk kitabını Kara Karga adıyla üstat Büyükbeyaz şurada paylaşmıştı.

Ancak, sanırım işlerinin yoğunluğundan dolayı devamı gelmedi. Ben de hem seriyi tamamlamak

hem de korsan macerası okumak isteyen @Dindar Diker üstadın isteğine cevap verebilmek

adına seriyi tamamladım.

Black Crow 01​

(Kara Karga)

a47vmkp069vjl0k5g.jpg

m9dwc5gjj3oz8r05g.jpg

Lütfen Buradan İndirin

Son düzenleme:

Aster01

Aktif Üye
23 Şub 2017
457
1,640
"büyükbeyaz"a bu kahramanı bize tanıştırdığı, seri bitirmeyi alışkanlık yapan "orpa"ya yeni bir soluk getirip devamını getireceği için çok teşekkürler.

Yeni İskoçya, Kanada da bir yermiş.

** Bugün beynim yandı. Tek mesajı iki ayrı şekilde yazmış gibi oldum. Tekaütlüğüme verin :.

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,476
8,801
İzmir
Hay ellerin dert görmesin, hocam.
Odenat üstadımızın çok ama çok uzun süren sessizliğinden
beri (umarım bir sağlık problemi yoktur) şöyle güzel bir
korsan hikâyesi okuyamamıştık...
Böylesi güzel serileri bekleyen tek ben değilmişim sanırım.
Bu güzel jestiniz ve özverili emekleriniz için candan teşekkürler.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
133
164

Bu serinin ilk kitabını Kara Karga adıyla üstat Büyükbeyaz şurada paylaşmıştı.

Ancak, sanırım işlerinin yoğunluğundan dolayı devamı gelmedi. Ben de hem seriyi tamamlamak

hem de korsan macerası okumak isteyen @Dindar Diker üstadın isteğine cevap verebilmek

adına seriyi tamamladım.

Black Crow 01​

(Kara Karga)

a47vmkp069vjl0k5g.jpg

m9dwc5gjj3oz8r05g.jpg

Lütfen Buradan İndirin
Orpa üstadım paylaşım için çok teşekkürler,
size vaktiniz olursa merak ettiğim teknik bir soru soracaktım; Windows 10 ortamında iken, Normalde bu siteden diğer paylaşımcılardan çizgi roman indirdikten sonra, bu indirilenleri çizgi romanların olduğu klasörün üst menüsündeki > görünümden "büyük simgeler" i tıklattığımda çizgi roman dosyalarının ön kapak resimleri gösterilmektedir, bu çizgi romanı tıklayıp açmadan kapak resmine bakarak fikir sahibi olmamızı sağlayan windows' un güzel bir özelliğidir.
Fakat sizin Orpa paylaşımı çizgi romanlarınızı indirdiğimde dosyalarda ön kapak resimleri olmadan gösterilmektedir.
Bunun sebebini bulamadım.
Tahminimce düzenleme esnasında kullanılan farklı bir sıkıştırma programı olduğunu ve bunu windows' un tanıyamadığını düşünüyorum, ama emin değilim,

Sizin düzenlediğiniz çizgi romanlarda her bir çizgi roman için dosya ön kapak resminin görünmemesinin sebebi nedir acaba ?
Çok önemli bir sorun olmasa da sebebini merak ettim. Sizin bir tahmininiz var mı ?

Son düzenleme:

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,404
36,668
İzmir
Eski sürüm rar ile sıkıştırılmış olanları görebilirsin.
Winrar 3.93 sonrasında çıkan sürümlerle rar4, rar5, rar6 vs.. gibi sıkıştırılmış dosyalarda önizleme olmuyor.
Teşekkürler üstat. Sizin yanıtınızı okumadan "bilmiyorum" diye cevaplamıştım.
Winrar 6.24 kullandığım için gözükmüyormuş demekki. Eski sürüme dönemeyeceğim
için sorunu da çözemeyeceğim.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
133
164
Eski sürüm rar ile sıkıştırılmış olanları görebilirsin.
Winrar 3.93 sonrasında çıkan sürümlerle rar4, rar5, rar6 vs.. gibi sıkıştırılmış dosyalarda önizleme olmuyor.

Cevaplar için çok teşekkürler, en azından sorunun ne olduğunu üç aşağı beş yukarı öğrenmiş olduk.
Orpa üstadım Tabii ki eski sürüme dönmeniz mantıksız olur.

Bu arada sizden cevap beklerken ben bir şey denedim;
örnek olarak "black crow 01.cbr" dosyası için sırayla şunları yaptım;
1- Orpa paylaşımı çizgi romanın .cbr uzantısını rar yaptım,
2- rar' ı "extract to" yaparak, içindeki dosyaları klasör olarak dışarı çıkarttım,
3- bende ki "winrar 5.31" sürümüyle bu klasörü "zip" uzantılı olarak tekrar sıkıştırdım.
4- bu zip uzantılı sıkıştırılmış dosyanın uzantısını tekrar "cbr" yaptım.

Ve başarılı oldu, dosyanın olduğu klasörün üstünde görünüm > "büyük simge göster" dediğimde ilk kapak resmi anında görüntülendi.

Yukarıda ki adımları "7Zip" son versiyon 23.01 sürümüyle denedim, o da başarılı oldu, kapak resmi görüntülendi.

Orpa üstadım;
Tekrar dikkatlice incelediğimde anlattığım sorunun sadece sizin paylaşımlarınızda değil, çok nadirde olsa başka paylaşımcılarda da olduğunu gördüm.

Buradan çıkardığım sonuçlar;
Windows 10 işletim sistemi ortamında kapak resmi gösterilmeyen cbr uzantılı çizgi romanların sıkıştırma uzantılarını yukarıdaki anlattığım adımlarla Winrar veya 7zip uygulamalarıyla zip veya 7zip yaptığımda yukarıdaki adımlar başarılı oluyor, kapak resmi gösteriliyor, "rar" yaptığımda ise başarısız oluyor, burası kafa karıştırıcı.

"veryabsurd" arkadaşımızın söylediği "3.93 sonrası sürümlerle ön izleme olmuyor" dediği doğru, ama format seçimi olarak "rar" seçimi yapılırsa, buna mukabil "zip" seçilirse sorun düzeliyor.

Öte yandan;
dosyada kapak resmi görünsün diye bu kadar teferruatla uğraşmaya tabii ki değmez, ama en azından sorunun sıkıştırma programlarıyla ilgisi olduğunu bazı soru işaretleri olsa da öğrenmiş oldum, ayrıca görünmeyen kapak resmi nasıl gösterilir sorusunun cevabını deneyerek öğrenmiş oldum, bununla uğraşmaya değmese de zaman alıcı bir iş olsa da.

Cevaplar için teşekkür.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
133
164
Orpa üstadım tekrar merhaba,

En son anlattıklarıma ek olarak, şunu denedim;
Sizin kullandığınız winrar 6.24 sürümünü kurdum, kapak resmi gösterilmeyen cbr dosyasını, en son yukarıda anlattığım adımları uyguladım, başarılı oldu, kapak resmi gösteriliyor.
Burada işin püf noktası sıkıştırırken format seçimi olarak "rar" değil, "zip" i seçmek.

Diğer arkadaşın söylediği "winrar 3.93 sürümden sonrası sıkıştırmalarda ön izleme gösterilmiyor" cümlesi doğru ama uzantı "rar" seçilirse, "zip" seçilirse sorun yok.
Başka bir deyişle sıkıştırırken format seçimi "zip" yapılırsa winrar' ın versiyonunun ne olduğu önemli değil, denemelerim bunu gösteriyor.

Ayrıca alternatif olarak 7zip sıkıştırma uygulamasıyla da oluyor.

Bu anlattıklarımı en son "Ars Magna" paylaşımınızda da denedim, bunda da doğrulandı.

Bilginize...

Son düzenleme: