Bir densize cevap ve açıklama

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,340
istanbul
ÖNEMLİ NOT: "15) Forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek uyarısız sistemden uzaklaştırılma nedenidir."
Cezama razıyım kimsenin kafasında soru işareti kalmasın.

exodus tarafından profil ziyaretçi mesajlarıma yazılan mesaj:
---özellikle belirtirim ki conan22 ve exodus'un dediği gibi hiç bir şey yapmamış, prim yapmak için iş yapan vs. bir insan değildir kendisi... panda78'e hiç bir şey yapmamış gitsede olur diyecek insan önce dönsün bir kendisine baksın sonra konuşsun.---

Öncelikle birşey yapmamış diyorsun benim çeviri yapmaya yabancı dilim mümkün ama okulum var, sınavlarım var vs. bunu yapmak zorunda değilim.Tarama yönündense asla tarama yapmayı düşünmüyorum.

---emin olun giderseniz ve ben bir yerde yeni paylaşımınıza rastlarsam, ulaşabilirsem ben paylaşırım..paylaşım herkes içindir... sana kızdım sen paylaşma diye bir şey olmaz---

Bu senin çapını gösterir.Paylaşım dediğin gönül işidir.Sahibi istemiyorsa senin gelip burada paylaşman benim gözümde hırsızlıkla eştir.Ayrıca senin başka bloglarda yaptığın tartışmalarını da biliyorum.Yani senin bu paylaşımları ödünç alma konusundaki huylarını da az çok biliyorum.

öncelikle senin kim ve ne olduğunu anlayabilmiş değilm... (bir ara avengers'ı balonlayan o grafiker olduğunu bile düşünmüştüm.. :S) ama amcın hakkında fikir yürütürsem densizliklerinin hepsinin ortalığı karıştırmak için bilerek yapıldığını düşünüyorum ve bana hırsız dediğine görede birilerinin gazına gelmiş çok cahil bir ergen olduğunu düşünüyorum...

tekrar ediyorum, sen kimsin ve ne yaptın ki, siteye emeği geçen, karşılıksız paylaşım yapan (hatta fazla sevilmediğinin farkında olupta) birine "Zaten sitenin kaybetceği bir şey yok.Arkadaşın çalışmaları arasında çizgi roman namına pek bir şey göremedim.En azından görüntü kirliliği yapmaz." gibi densizce laflar sarfedebiliyorsun... bunu site kurucusu, yöneticisi veya yıllarını sitede geçiren yaşça ve yetkiyle senden büyük insanlar bile bunu (düşünüyor olsalar bile saygılarından) söylemezken...

ben panda78'i forum haricinde hiç tanımam, bir kaç mesajla çeviri ve balonlama hakkında iki satır laflamışlığımız vardır ötesi yok yani... kafanızda bu konu da da soru işareti oluşmasın. benim tepkim tavradır... bugün bunu ona diyen, yarın benimde (sanırım o yarın oldu) tepeme çıkar... allah çıkartmasın...

beni senin okulun, sınavın, yeterliliğin yada yetersizliğin ilgilendirmiyor... bende günde 11 saat çalışıyorum, evliyim, ailem var vs... panda78'inde eminim bir sürü derdi ve uğraşacak bir sürü işi vardır tıpkı diğer herkes gibi... biz sana ağlıyormuyuz... bana laf kalabılığı yapma... yaşın kaç onu da bilmiyorum ama yaşın kaç olursa olsun çocukluk diyecekte değilim artık...

hiç birimiz hiç bir şey yapmak zorunda değiliz elbette. sende değilsin ama yapmıyorkende (yapmış olsan bile densizliğinde değişen bir şey olmayacaktı ve aynı cevabı benden alacaktın.) yapanlara bok atacağına sus kenarda otur.

diğer konuda benim çapıma bok atacak durumda olman için önce benim söylediklerimi anlayabilecek seviyede olman lazım... o seviyede olmadığın halde (diğer blog ve sitelerdeki konuşmalarımı takip etmişsin ama eşşekliğinden bir şey kaybetmemişsin) sana bir açıklama yapayım sevgili kardeşim...
belki bu sefer anlarsın...

hiç kendine sordun mu ben ne yapıyorum diye...
ben anlatayım sana;
sen telif hakları satın alınmamış ve yasal olmayan bir şekilde taranmış, çeviri balonlama yapılmış çizgi romanları hiç bir emek sarfetmeden bir foruma girip indirip okuyorsun. bunu yapanlara telif hakları sahipleri ve kanunlar HIRSIZ diyor... sen ne oluyorsun?.. HIRSIZ sevgili kardeşim...

ben hiç sordum mu kendime ben ne yapıyorum diye;
evet ve onu da anlatayım sana;
ben telif hakları satın alınmamış ve yasal olmayan bir şekilde taranmış çizgi romanları çeviren bir arkadaş ile birlikte balonluyorum ve başka çevirenlerinkini okuyorum... bunu yapanlara telif hakları sahipleri ve kanunlar HIRSIZ diyor... HIRSIZ sevgili kardeşim...

SAHİBİ İSTEMİYORSA DERKEN TELİF HAKKI SAHİPLERİNDEN BAHSEDİYORSAN SENDEN ÖZÜR DİLERİM... AMA PAYLAŞAN, ÇEVİRİ BALONLAMA YAPAN, TARAYANDAN BAHSEDİYORSAN O ZAMAN ZEVZEKLİK ETME DERİM...

AYRICA KİMİN NEYİNİ ÖDÜNÇ ALIP PAYLAŞTIĞIMI VE SONRASINDA NE YAPTIĞIMI GÖRDÜNDE HUYLARIMI BİLDİĞİNİ İDDİA EDEBİLİYORSUN MERAK İÇERİSİNDEYİM... AMA GEREKİRSE YAPILMASINA VE YAPMAYADA KARŞI DEĞİLİM... PAYLAŞIM HERKES İÇİN... ÇİZGİ ROMAN HEPİMİZİN...

Yöneticilerden ricam (ceza uygulanmasına denk düşüyorsa yazdıklarım cezamı uygulayın) bu konunun kaldırılmaması, kilitlenmemesidir...

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,544
1,010
Bursa
Selam, şöyle bakıyorumda son günlerde harbi çocukça birileri birileri ile kavga eder halinde. Neyi paylaşamıyorsunuz Allah aşkına yav. Hadi çocukların revaçta olduğu bir forum olsa burası anlayacam ama kimin telifli şeyini kimden saklıyorsunuz ya da saklamaya çalışıyorsunuz. Burda sözü geçen panda78 ya da herhangi başka biri kişi ne isterse onu çevirir balonlar yapar. Buna kimse haa sen niye onu yaptın bunu yapmadın diyemez güzelce istek yaparsın kabul görür ya da görmez bu konu onun bileceği iştir. Ayrıca bu tarz işlerle uğraşanlara son derece saygı duyarım yapılan iş çok büyük emek gerektiren ve karşılığında ise sadece teşekkür ya da bir Allah razı olsun lafı beklenen bir iştir.
Birde zaten kimse alınmasın ama, ben dahil herkes bir çizgiromanı ücretli almış gibi "ben bunun balonlamasını yaptım şimdi bu forumdan gidiyorum tüm paylaşımlarım silinsin" geyiği yapmaları çok gereksiz. Tamamen beleşe elde edilen bir çizgiromanın nesi için telif hakkkı isteyebiliyor insan anlayamıyorum. Bu forumdan gidecek biri, gitmek istiyorsa efendi gibi çeker gider ve bundan sonra yaptığı çalışmalarını başka yerlerde yayınlar buraya koymaz olur biter.
Yalnız kimsenin hakkı yoktur yayınlamayın bunu bu benim eserim diye. Günün birinde o eserin gerçek sahibi gelse telif hakkı istese bu kişiler napacak çok merak ediyorum. Al abi buyur paranı mı diyecek yoksa "sen kimsin?" mi diyebilecek.
Allah aşkına koca koca akıllı uslu adamlarsınız hiç yakışmıyor size bu tarz şeyler.
Sonuç olarak filmografiye kesinlikle katılıyorum o yüzden herkes ne dediğini önce bir ölçsün biçsin ona göre konuşsun. Sonra burda gelipte laf kalabalığı yapıp forumumuzun kalitesini düşürmeye kalkmasın.

Her ne kadar sürç-i lisan ettiysek affola.
Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,827
2,871
sayın filmografi sizin ve panda78'in bu foruma katkılarını uzun zamandır bilen , takip ve takdir eden
biri olarak üzüldüğünüzü duymak benide kırdı. Hiçbir katkıları olmadığı halde ve bunu rahatlıkla ifade eden bir kişinin susmayı bile bilmemesi üzücü. bir fikri olmadan konuşmak ve yazmak ise dahada vahim. SİZ doğru bildiğiniz yolu takip edin , sadece uslup biraz daha yumuşak olsa daha iyi olur düşüncesindeyim.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,167
İstanbul-İzmir
Yahu uzak durayım karışmayayım dedim olmadı.
Şerif amca sataşmazsa olmaz..
Şimdi Panda78 biraz fevri bir arkadaşımız.
Başka bir sitedede buna benzer çıkışı olmuştu biliyorum. Ama karakteri böyleyken böyle. bize göre kusurdur ona göre iyi bir şeydir.
Herkes mükemmel değildir.
Balonlama yapan çeviri yapan insanlar birbiriyle ilgili tenkitte bulunmakta eleştiri yapmakta hatta insan oldukları için belkide çekememezlikte yapabilirler.
O kişilere hadi eyvallah..
Eh suya sabuna dokunmayıp ben bilirim pozlarına girmekte neyin nesi?
İndir çeviriyi balonlamayı oku,taramayı yala yut.
az sonra sen zaten şirinleri çevirdin banane ben okumuyorumki zaten gidersende git demek ne demek?
Gülyabani, Blackbishop, Filmografi ve diğerleri sayesinde adını duymadığım eserleri gördüm okudum..Elimizden sadece destek vermek adına küçük takılmalar sataşmalar geldi başka bir şey değil...
Adam gelmiş 95 yaşına evet sen filmografi size bir şeyler vermeye çalışıyor.. torun torbada bişiler öğrensin diye..
Bakın 30-40 sene gerisinden çizgiroman takip ediyoruz nerdeyse 100.000 lerce çizgi romanı göremiyeceğiz..
Bu adamlar o denize sıçanın sidiği fayda diyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
iki tane kendini bilmez kötü yorum yaptı diye gaza gelmeyin arkadaşlar konuyuda uzatmayınız.
Panda78 zamanla ufak sıkıntılar unutulur. olabilir herkesin sıkıntılı olduğu canını sıktığı konularda burda patlar.. sizi en kısa zamanda aramızda görürüz umarım..

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,602
77,613
NeverLand
Zamanında çizgi roman okumak için kaynak arayan insanların artık kaynağa doyduklarını mı gösteriyor acaba bu tarz girişimler? Kimsenin %100 mutluluğunu sağlama şansımız yok ama bu tarz davranışlar %100 mutsuz ediyor bizleri. Başkalarının yapmış olduğu davranışları burada bulamayacaksınız bundan emin olun. Asla dağlar kadar egosu olan insanlar tarafından yönetilmeyecek Çizgi Diyarı. "Giden gitsin" yaklaşımını benimsemek yerine sorunu en aza indirmek amacımız. Fakat ille de ben giderim diyene de sadece başarı dileriz bizden sonraki hayatında. Ancak, çizgi roman okumanın ayıplandığı bir kültürün çocukları olarak hala "Ben sana bunu öyle ya da böyle okutmam!" şeklindeki bir düşünce de burada esas yapılmak istenenin anlaşılmamış olduğunu gösterir.
exodus ismini son günlerde çok duyar/görür olduk.
Bakalım çizgi roman konusunda eleştirmekten başka bizimle paylaşacak bir şeyleri var mı?
İzliyoruz.

12 Şub 2010
15,003
546,885
filmografi; gerek paylaşımları, gerek mesajları ile son derece saygı duyduğum ve tanışmayı yürekten arzu ettiğim bir çizgidiyarlı.

vkopuzoğlu; " Köyümüzün Deli " lerinden, çok şirin, sempatik, çalışkan, verimli... ama burada bir başka yönüne tanık oldum, şaşırdım, mutlu oldum, keyif aldım, ne kadar olgun yazmış, hayran oldum.

Kaptan bakunin; bilge adam, sabır, hoşgörü, anlayış...

şerifengin, akyıldız; seviyeli, ciddi ve dost fikir beyanları...

karşılıksız paylaşım ruhunun yaşaması, ÇR sevgisinin sürmesi, iki kuruşluk dünyada gönül kırmanın yararsız olduğu inancı ile dilek ve saygılarımla...

J

jack

Zamanında çizgi roman okumak için kaynak arayan insanların artık kaynağa doyduklarını mı gösteriyor acaba bu tarz girişimler? Kimsenin %100 mutluluğunu sağlama şansımız yok ama bu tarz davranışlar %100 mutsuz ediyor bizleri. Başkalarının yapmış olduğu davranışları burada bulamayacaksınız bundan emin olun. Asla dağlar kadar egosu olan insanlar tarafından yönetilmeyecek Çizgi Diyarı. "Giden gitsin" yaklaşımını benimsemek yerine sorunu en aza indirmek amacımız. Fakat ille de ben giderim diyene de sadece başarı dileriz bizden sonraki hayatında. Ancak, çizgi roman okumanın ayıplandığı bir kültürün çocukları olarak hala "Ben sana bunu öyle ya da böyle okutmam!" şeklindeki bir düşünce de burada esas yapılmak istenenin anlaşılmamış olduğunu gösterir.
exodus ismini son günlerde çok duyar/görür olduk.
Bakalım çizgi roman konusunda eleştirmekten başka bizimle paylaşacak bir şeyleri var mı?
İzliyoruz.

Çok hoşuma gitti fikirleriniz adeta kapak olaması gereken bir yazı ve örnek olması gereken bütün fikirlerinize gönülden katılıyorum..

Bu kadar güzel açıklamadan rağmen hala bazı şeyleri anlmamakta direten ve kavarama eksikliği olanlara üzülmekten ve acımaktan başka yapılabilecek bir eylem yoktur herhalde...

Özelikle kaynak arayan insanlar kaynağa doydumu?

Lafı birçok şeyi açıklıyor..

Burası gönülden paylaşım sitesi oldu sürece ve ben şahsen 100% mutlu kalıcam bundan şüpheniz olmasın..Umarım benim gibi düşününler çoğunluktadır...

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,840
6,413
Kimse ucundan da olsa bu arkadaşa en azından bedava sirkeye tükürülmez dememiş anlaşılan. çocukluğuna ver dicem ama sen vermişsin zaten hakkını filmografi kardeşim.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,150
İzmir
Sevgili dostlar,
Ufak bir parça dağda çığ olur büyür misali, sevgili Kaptanın başlattığı bu dalga da çığ gibi büyüdü... Çizgi roman hepimizin, çizgi roman okumak herkesin hakkı diyen, karşılık beklemeden saatlerini harcayan, tarayan, çeviren ve balonlayan nice dostlar var ki adları saymakla bitmez. Nice ağabeyler var ki yıllarca biriktirip, sahaf sahaf gezip eksiklerini tamamladıkları, göz bebeği gibi sakladıkları arşivlerini açan... Böyle bir yer bu Diyar.

Bu diyarda durmakta, gitmekte kişiye bağlıdır. Tamamen özgürdür yani...Bazı arkadaşlar gitmeyi seçebilir. Bazı arkadaşlar ise gelmeyi...

Burada herkes amatör. Yaptıklarından para kazanan kimse yok. Bir teşekkür yazıyoruz emek veren dosta, o da karın doyurmaz biline. Amaç ne öyleyse?

Farkında mısınız bilmem? Ama, burada öyle dostluklar oluştu ki...
Nice insanlar tanıdım, nice insanlarla oturdum, konuştum, rakı içtim... Hepsi cömertlikte ve paylaşımda öyle yüce gönüllü...

Böyle bir ortamda hepimiz amatör çizgi roman severleriz. Ne yayıncıyız, nede yayın evi... Bu işten para kazananlar değiliz...

Biz amatörleri tabi ki eleştireceksiniz. Tabi ki eleştiri olacak. İyi eleştiri insanı daha iyi yapmaya götürür. Gözünden kaçanları gösterir. Doğru yola sokar, ufkunu açar. Ama bazı kişiler herşeyin erbabıymış gibi harcanan saatleri, verilen emekleri hiçe sayarak paylaşımcının çalışmasını indirip ( aman bunu yaptın sen telife aykırısın, ayıplısın falan diyorlar. Bakmayın önce onlar indirip okuyorlar...) tu kaka sen bu işi bilmiyorsun...yapma etme... kabiliyet düşmanı... telif hırsızı... sen ne anlarsın... v.s. diye saldırıya geçiyor. Hatta utanmasalar Nathan Never'ın üstüne Superman'ı salacak, Flash ile Punisher'ı yarıştıracak kadar da hizipçilik yapıyorlar.

Eh, artık bende şöyle derim: Sen eğer uzmansan eserin nerede?
Hiç birşey yapmadığı halde, yapanların çalışmalarını hiçbir güçlük ile karşılaşmadan indirip, sonra da emek verenlere hakaret eden, bizi telif hırsızlığı, emek hırsızlığı ile suçluyanlara ne diyeceğimi bilmiyorum...

Fakat, ne olursa olsun biz paylaşımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz...

Unutmayın; dostluk paylaştıkça çoğalır.

Bütün dostlarıma selam ederim...

Ahmet Cemil

Aktif Üye
7 Eki 2011
171
1,066
İstanbul
ben adminin yerinde olsaydım hiçbir kullanıcının klavyesi bizim elimizde değildir efendi insanları sever saygısızlara cevabı her platformda yapıştırırız emeğe de saygı duyarız gelenlere hoşgeldin der gidenlere de tekrar gelmeyi düşünürlerse anahtarın paspas altında onları beklediğini söylerdim

kimse kimseden üstün değildir herkes karşısındakinin de insan olduğunu unutmamalı oturanlar çalışanları hor görmemeli oturanlar o kadar oturuyorlar ki kıçları sandalyeye yapışıp kurtlanacak bir gün :) tembellikten mıçmayı bile boşverecek insanlarla içiçe yaşıyoruz

son olarak insanı küstah ve ukala edenlerle ilgili...

para kağıttır biter
hayat saatin peşinde gider
klavye delikanlılığı herşeyden beter
emeği sevgiyi kaybetme yeter

hayat iki gün biri dün biri bugün

Juky

Son düzenleme: