Bilimkurgu filmleri, sizin listeniz nelerdir?

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
82
9,462
İstanbul
Blu-ray bilimkurgu filmleri topluyorum. Acaba gözden kaçırdığım var mı? sizlerin listesini öğrenmek istiyorum. Arkadaşlar, sizler için olmazsa, olmaz. Bilimkurgu listeniz nelerdir?

barkın

Yeni Üye
31 Ocak 2012
22
62
Bir çok klasik var ama beni son zamanlarda en etkileyeni Bulut Atlası(Cloud Atlas) oldu

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,725
36,820
İstanbul
Yıldız savaşları serisi, Geleceğe dönüş serisi, E.T, Hayalet avcıları, Godzilla, Kurtuluş günü, Yokedici serisi, Ölümcül deney serisi, Robocop, Jurassic park serisi, Maymunlar Cehennemi serisi, Matrix serisi, Flash Gordon; ilk aklıma gelenler..

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,994
22,840
Sarıyer
Her bilim kurgu filmini seyretmedim ama seyrettiklerim arasında en iyiler aşağıda, parentez içindeki rakkamlar benden 10 üzerinden aldıkları not.
1 - Star Wars 1 (10)
2 - Apollo 13 (10)
3 - Distrct 9 (9)
4 - Alien (9)
5 - ET (9)
6 - Star wars episode 1 (8)
7 - Terminator salvation (8)
8 - Back to future 1 (8)
9 - Close Encounters of 3. kind (8)
10 - Fifth Element (8)
11- Gattaca (8)
12 - Mad max 1 (8)
13 - Independence day (8)
14 - Core (8)
15 - Rollerball (8)
16 - Star Wars 4 Return of Jedi (8)
17 - Super 8 (8)
18 - Men in Black 1 (8)
19 - Island (8)
20 - Knowing (8)

Pek çok kişinin aksine Matrix'i beğenmedim.

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,978
Yukarda yazılanlara ek olarak Blade Runner bir klasik sayılır. Hatta ilk 5 içinde sayılır bu film. Ayrıca Dune filmi de ilginçtir. Yönetmeni sebebiyle tabi :) ayrıca Maymunlar Cehennemi serisi de ayrı bir klasiktir.

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
Bunlar benim favorilerim:

-2001:A Space Odyssey
-Terminator 1-2
-Yıldız Savaşları serisi
-Robocop
-Geleceğe Dönüş 1-2-3
-Blade Runner
-E.T
-Jurassic Park
-Star Trek II Wrath of Khan
-A Clockwork Orange
-Surrogates (suretler)
-Prestij
-Beşinci Element
-Mad Max 1-2

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,757
Kasımpaşa
Yukarıda benden önce yazan arkadaşların listelerine katılıyorum..
Benim sevdiklerim;
öncelikle bir başyapıt muhakkak izlenmeli
Metropolis; belki görüntülerin eskiliği şu bu sizi yanıltabilir ama bir başyapıttır.
Sonra ilk "Total Recall" schvarzeneger'li olan.. çok beğenirim..
"Riddick Günlükleri" aklıma gelenler..

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,325
179 BK filmi

Sevgili dostum; 179 BK filmi puanlamalarıyla aşağıdaki bağlantıda 8 sayfa olarak verilmiş. Bir bak istersen...Fikir verir sanırım.

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
82
9,462
İstanbul
Değişik fikirler geliyor. Teşekkür ederim hepsini değerlendireceğim. Ayda iki yada üç tane alıyorum. Star Wars saga mı? yoksa üçlü paketlerden mi alayım? bu konuda fikri olan var mı?

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
290
Ankara
Yazan arkadaşların listelerindeki filmleri izlemekle beraber benim açımdan derecelendirme yapmak çok zordur. Çünkü bu türün B-sınıfı filmleri de dahil olmakla beraber hayranıyımdır. Benim listemse şu şekilde olabilir:
İlk üç sırada:
1.Blade Runner
2.Star Wars Serisi
3.Alien ve serisi
... Saturn 3, Forbidden Planet, Strange Days, Voyage To The Bottom Of The Sea,...., The Fly, Plan 9 From Outer Space, Soylent Green...
Tamı tamına 400 adet Bilim kurgu temalı filme sahibim. DVD ve Divx, gibi formatlar mevcut. Ama BluRay olarak bir tek Star Wars Saga'yı satın aldım. Gerçi Bluraylerde kampanyalarda mevcut. Fakat Eski tarihli veya arşivlik film bulmak zor gibi. Saturn 3 filmini çocukken izlemiş ve etkisinde kalmıştım. İnsansı davranan ve daha sonra zıvanadan çıkan robot bence sinema dünyasındaki en korkutucu robot tiplemelerinden birisidir. Anime tarzında Kovboy Bebop, Cobra, Robotech Serileri ve Sinema Filmleri listemde ilk sıralardadır.

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
382
2,200
Bende kendı favorilerimi yazayım bari
1-Abyss
2-Unbreakable
3-Dark city
4-Looper
5-Contact
6-Host
7-Dredd
8-Watch
9-Minority report

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
82
9,462
İstanbul
Yazan arkadaşların listelerindeki filmleri izlemekle beraber benim açımdan derecelendirme yapmak çok zordur. Çünkü bu türün B-sınıfı filmleri de dahil olmakla beraber hayranıyımdır. Benim listemse şu şekilde olabilir:
İlk üç sırada:
1.Blade Runner
2.Star Wars Serisi
3.Alien ve serisi
... Saturn 3, Forbidden Planet, Strange Days, Voyage To The Bottom Of The Sea,...., The Fly, Plan 9 From Outer Space, Soylent Green...
Tamı tamına 400 adet Bilim kurgu temalı filme sahibim. DVD ve Divx, gibi formatlar mevcut. Ama BluRay olarak bir tek Star Wars Saga'yı satın aldım. Gerçi Bluraylerde kampanyalarda mevcut. Fakat Eski tarihli veya arşivlik film bulmak zor gibi. Saturn 3 filmini çocukken izlemiş ve etkisinde kalmıştım. İnsansı davranan ve daha sonra zıvanadan çıkan robot bence sinema dünyasındaki en korkutucu robot tiplemelerinden birisidir. Anime tarzında Kovboy Bebop, Cobra, Robotech Serileri ve Sinema Filmleri listemde ilk sıralardadır.

Değerli arkadaşım Merkal Aldığınız Star Wars Saga içinden çıkanlar ve özellikleri nelerdir. bazı forumlarda nedense önermiyorlar? ne dersiniz?

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
290
Ankara
Değerli cngz1,

Almış olduğum setin özellikleri şöyle,

Özel Seçenekler

•Her Film İçin Lucas ve Yapım Ekibinden Sesli Yorumlar

•Oyuncular Ve Yapım Ekibinin Daha Önce Hiç Bir Yerde Yayınlanmamış Röportajları

Bonus Disk 1-2

•Yeni Star Wars Arşivi:

-45 Silinmiş - Uzatılmış Sahne
-Oyuncu ve Yapım Ekibi Röportajları
-Kostümler ve Maketler
-Konsept Tasarımı

Bonus Disk 3

•Derinlemesine Röportajlar ve Görüntüler

-Star Wars Yapımı, 1977
-The Empire Strikes Back SPFX 1980
-Klasik Yaratıklar: Return Of The Jedi,1983
-Dewback'in Anatomisi, 1997
-Star Warriors,2007
-Star Wars Teknik,2007
-Usta'larla Görüşme: 30 Yıl Sonra Empire Strikes Back,2010
-Ve 90 Dakikadan Fazla Star Wars Özel Seçenekleri

ilk 4-5-6 filmlerin türkçe dublajı yok. bunun yanında bu seti almanı öneririm. Yurtdışında bu set daha ucuz olmasına rağmen Türkçe altyazı seçeneği yok. ayrıca Episode 1 3D olarak yakın zamanda çıkacak. Türkiye'de firma (lar) ticari nedenlerle film kolleksiyoncuları için özel setleri pek fazla getirmiyor veya yayınlamıyorlar. Ülkemizde yayınlanan Elizabeth Taylor'ın oynadığı Cleopatra DVD olarak Türkçe altyazısız olarak sunuldu. Avatar Special Edition yine Türkçe altyazısız sunuldu. HD olarak ve kolleksiyonyapmak için BluRay en iyi seçenek olsa da benim açımdan bütçeme uygun bir seçenek değil. Eğer dille ilgili ve bölgesel kod ile bir sıkıntın yok ise yurtdışından film almak bir seçenektir. En azından ülkemizde yayınlanmamış veya yayınlanmasında sıkıntı olan filmler için böyle bir çözüm soz konusudur.

İyi günler.

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
775
5,746
Kdz. Ereğli
2001 Bir Uzay Macerası- Stanley Kubrick
Blade Runner-Ridley Scot
Fahrenheit 451-François Truffaut
Görev Mars-Brian De Palma
Otomatik Portakal- Stanley Kubrick
Yaratık 1- Ridley Scott
Yaratık 2-John Cameron
Terminatör 2-John Cameron
Batman-(Christopher Nolan serisi)
Star Wars
.... diye gidiyor
Ben olsam böyle sıralardım

devrim

banned
17 Şub 2010
99
43
sliders-paralel evrenler dizisi. fizik öğrencisi alet yapıyor ve havada geçiş kapısı açılıyor. diğer paralel evrenlere giden portal. profesörüyle kız arkadaşı ve tesadüf eseri bir müzisyenin portala düşmesiyle yolculukları başlıyor. fakat kendi dünyalarına geri dönmek için grerekli koordinatları bilmedikleri için bir dünyadan diğerine.....her dünyada ayrı bir macera-birinde sovyetler birliği amerikayı işgal etmiş............

barkın

Yeni Üye
31 Ocak 2012
22
62
Bugün uzun zamandır izlemeyi ertelediğim CYPER adlı 2002 yapımı bilimkurgu filmini izledim görsel olarak yenilik vadetmese de konu olarak çok hoşuma gitti yüksek bütçeli bilimkurgulardan sıyrılıp 1 numaramı aldı

sarya_a

Yeni Üye
27 Ocak 2012
4
5
iki bilimkurgu filmi önereceğim pek bilinmeyen daha önce arkadaşların değinmediği.
ilki comtact, mesaj, jodie fosterın şahane oyunculuğu, ayrıca hakkını sonuna kadar veren bir bilimkurgudur. kuantum fiziğiyle tübitak kitaplarını okuyanları derinden etkileyecek, daha yüzeysel bilgisi olanları da yine tatmin edecek harika bir bilim kurgudur. kitabın yazarı carl sagan da bir bilim adamıdır zaten. kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
ikincisi belki daha çok ilginizi çekecek, dark city. her karesi çizgirman tadında, son drece yaratıcı ve sürükleyici bir kurgusu olan, kusursuz, şaşırtıcı bir film.
lütfen izleyin ve yorumlarınızı paylaşın, bu iki film hak ettiğinin çok altında ilgi görmüş, ne yazık....

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,269
4,716
bunlar da benim favorilerim ve tavsiyelerim :)

Blade Runner
Star Wars (Tüm Seri)
Aliens
Terminator 2: Judgment Day
Donnie Darko
Planet of the Apes (Tüm Seri)
Serenity (Firefly Dizisi de dahil)
Farscape (Dizi)
Dark City
Back to the Future (Tüm Seri)
Contact
Videodrome
Escape from New York
Escape from L.A.
Space Adventure Cobra (Animasyon) (Tüm Seri)

daha çok var ama en iyiler bunlar yaw... :)

steinbeck

Süper Üye
23 Şub 2012
1,525
3,399
En son Plajda (on the beach)'yı izledim. Birçok ülke atom bombası yapmıştı ve bir gün biri düğmeye bastı, yeryüzünde kimse kalmadı, sadece bir grup Avustralya ahalisi ve bir grup denizaltı mürettebatı. Bunların da son bir haftasını anlatıyor film. Gregory Peck ve Ava Gardner. Ağır ilerliyor, ama insanlığın bir gün düşebileceği duruma dair.