Berat Kandiliniz Kutlu Olsun...

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,303
090520171629147343249.jpg


Ramazan ayından öncesi son kandil olan Berat anlamı itibariyle de büyük öneme sahip.
Berat Kandili fazileti bol bir gecedir.
Bu gecede amel defteri yazılır.
O yıl içinde doğacak ve ölecek olanlar ile rızıklar
Berat Kandili gecesinde amel defterine işlenir.
Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir.
Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır.
Bu gece bol dua etmeli.
Değerli dostlar,
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.


 

{kırlangıç}

Yeni Üye
23 Tem 2012
88
317
Yüce {ALLAH} cc kutsal berat kandilini tüm islam alemi ve çizgidiyarı dostlarımıza mübarek etsin yaptığımız tüm duaları ulu katında kabul etsin amin.
 

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
3,049
115,475
Tüm Çizgi Diyarı'nın Berat Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.Nice kandil ve bayramlara.
 

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
935
19,545
Denizli
Yeryüzündeki Müslümanların iki bayram günü olduğu gibi, göklerdeki meleklerin de iki bayram gecesi vardır. Meleklerin iki bayram gecesinden biri, Şâban ayının on beşinci gecesi olan Beraat gecesi; diğeri ise Kadir gecesidir.
Müslümanların iki bayram günü ise; Ramazan ve kurban bayramı günleridir. Bu sebeple Şâban ayının on beşinci gecesi olan Beraat gecesi meleklerin bayram gecesi olarak isimlendirilmiştir.

Rabb'im bu geceyi hayırlara vesile eylesin inşaallah!

BERAT GECESİ İLE İLGİLİ HADİSLER
"Şaban ayının yarısı (Berat gecesi) olduğunda, gecesinde kalkın ibadet edin, gündüzünde de oruç tutun! Muhakkak ki yüce Allah, o günde dünya semasına iner (rahmetiyle özel olarak tecelli eder) ve imsak vaktine kadar şöyle der: Affedilmeyi dileyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu, şifa vereyim. Şunu isteyen yok mu vereyim..." (İbn Mâce, Salât, 191.)

"Kim bayram gecesini ve şaban ayının on beşinci (berat) gecesini ibadetle ihya ederse, kalplerin öldüğü günde o kişinin kalbi ölmez" (İbn Mâce, Sıyâm, 68; Taberânî, el-Evsat, 1/57)

"Allah Teâlâ (c.c) Şaban'ın 15. gecesi kullarına nazar eder ve yeryüzünde bulunanlardan şirk koşanlarla haset edip kin tutanlar hariç herkesi bağışlar." (İbn Mace, Salat, 191)

"Her kim bu geceyi namaz kılmak suretiyle ihya ederse, Allah Teâlâ o kişiye yüz melek gönderir. Otuzu ona cennet müjdesi verir. Otuzu, onun cehennem azabından kurtulması için dua eder. Otuzu, onu dünyevî âfet ve belalardan korur. On tanesi de onu şeytanın hile ve tuzaklarından korur." (Kenzü’l-Ummal, 27/238)

"Allah (c.c) bu gecede kullarından Kelboğulları'nın koyunlarının kılı adedince kişiye rahmet eder" (İmam Ahmed, Tirmizi)

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar kabul olur. Bunlar; Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir” (El-Feth’ül Kebir, II,92)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir:
"Allah’ım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin.” (et-Tergib ve't-Terhîb, 2:.119, 120)
 
Üst