Benim Güzel Kızım

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,221
2,306
LÜLEBURGAZ
cbng8ur55zer65j57.jpg

GÜZELLİĞİ ANADAN ZEKÂSI BABADAN

Temel öyle çirkinmiş ki yüzüne bakanın neredeyse bir hafta iştahı kapanıyormuş. Surat tam işkembe. Temel’in çirkinliği karşısında anneler çocuklarıyla geçerken, Temel’in suratına bakıp ta korkmasınlar diye, çocuklarının gözünü kapıyormuş. Çirkin olmasına çirkinmiş ama Temel’in olağanüstü bir zekâsı varmış. Herkes aklına hayranmış. Gönül bu nereye konacağı belli olmuyor ya kısmet işte Temel, köyün en güzel kızı Fadime ile evlenmiş… Fadime de öylesine güzelmiş ki bakan dönüp dönüp bir daha bakıyormuş. Fakat tüm güzelliğine rağmen Fadime aklı kıtın tekiymiş. Bir tavukta bile daha fazla zekâ varmış… Neyse aradan aylar geçmiş Fadime hamile kalmış. Temel bir gün düşünceli düşünceli kahvede otururken yakın arkadaşı Cemal yanına gelmiş. Temeli görünce;
- Hayırdır, demiş. Kara kara ne düşünüyorsun?
- Fadime hamiledir. Onu düşünüyorum.
- İyi ya baba olacaksın sevinsene. Hele doğacak çocuk güzelliğini annesinden, zekâsını da senden alırsa nasıl bir çocuğa sahip olacağını düşün. Temel içini çekerek cevap vermiş;
- Ben de zaten bunu düşünüyorum… Ama ya tersi olursa diye düşünüyorum…

0a-rofl8ab_zps03e28a82.gif

kitkarson

banned
15 Ocak 2013
65
53
Karadenizlilerin kıvrak zekasına hayran olmamak elde değil ama birde şu bildiğim doğrudur diyip burunlarının dikine gitmeleri olmasa.Her güzelin bir kusuru olurmuş o da nazar boncukları oluyor sanırım.