Bay Fırtına veya Nathan Never

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Abilerim ben 2 çizgi roman arasında kaldım,4 tl ye çok güzel bir nick raider cildi vardı birde 2 veya 3 tl olması lazım nathan never ın sayıları vardı.Şimdi ben bu 2 si arasında kaldım hangisini alayım ?

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Abi özellikle forumda varmı diye baktım benim gördüğüm forumda bulunmuyor...Kapak fotoğrafını bile aklımda tuttum.

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,023
21,624
Bay Fırtına (Nick Raider) olarak forumda var.

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
396
350
İzmit/Gölcük
bence ikisini de şöyle bi kurcala ambalajlı değilse çizimleri falan bak göz ucuyla azcık oku ikisinide hangisi kafana yatarsa onu al :)

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
peki arkadaşlar eğer kafamı fazla karıştırmazsa nathan never alırım.Diğer NR ve Julia'ya göz ucuyla bi kontrol ediyim...

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
396
350
İzmit/Gölcük
aahh ahhh :( çizgi sahaflar şehir dışına kargoyla gönderim yapar mı acaba tabi çoklu alırsak öyle 2-3 tane aldıkmı hem benim hem onun zararına olur kargo ücreti falan filan

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
Abilerim ben 2 çizgi roman arasında kaldım,4 tl ye çok güzel bir nick raider cildi vardı birde 2 veya 3 tl olması lazım nathan never ın sayıları vardı.Şimdi ben bu 2 si arasında kaldım hangisini alayım ?

Eğer tarihe geçecek "editör yazıları" arşivinde olsun istiyorsan Nick Raider-Bay Fırtına'yı önerebilirim. Alaska'ya denk çizgi roman gibi abuk bir sürü laf ediliyordu yazılarda. Bence arşivlik yazılar onlar.

Ancak "çizgi roman" okumak istiyorum dersen önerim Nathan Never'dır. Steven Seagel veya onun da taklidi 20. sınıf sinema filmleri seviyorsan Nick eminim harika gelecektir sana ama böyle bir beğenin yoksa ve sadece zaman geçirmek için arşiv oluşturmuyorsan Nathan daha ufuk açıcı olacaktır düşüncesindeyim.

Tek doğru değil ama benimki :D

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
@Tombrax abim veya arkadaşım,kargoyla gönderme yapmıyodur ya.Sen nerde oturuyosun ki ?

@vakanuvis arkadaşım birde o Nick raider ve nathan never harici dikkatimi ken parker da çekti,sen nathan never'ı mı yoksa ken parker'ı mı önerirsin ?

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
@Tombrax abim veya arkadaşım,kargoyla gönderme yapmıyodur ya.Sen nerde oturuyosun ki ?

@vakanuvis arkadaşım birde o Nick raider ve nathan never harici dikkatimi ken parker da çekti,sen nathan never'ı mı yoksa ken parker'ı mı önerirsin ?

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977

Ken Parker mı Dünyadan herhangi iyi bir çizgi roman mı?... Her durumda Ken Parker derim ben ama senin beklentinle ilintili olduğu için çok da inatla öneriyor olamam.

Nathan Never ilk sayılarının alt yapısı bazı klasikleşmiş roman ve filmler üzerine kurgulanmış, çoğunlukla aksiyonla ilerleyen polisiye bir aksiyon çrsidir. Bence bazı basit (bir de LAl dönemi kötü kapakların psikolojik olarak içeriğini okutmadığına inandığım) sayıları hariç hemen her sayısı son derece keyif sunar. Bazen boyunu aşan (ilk sayılar hariç, onları çok kararında bulurum ben) mesajlar da verir ama hayli başarılı sayılır. Belki bir Dampyr olamayacaktır ama şimdilik benim gördüğüm Büyülü Rüzgar, Brendon, Lilith gibi fumettileri hayli geride bırakmış durumda.

Ken ise aksiyondan çok mesajı ön planda tutan bir karakter çrsidir. Bilgilenen, kahramanlığa kalkışmayan ama kendini olayların içinde bulunca mecburen dahil olan ve o noktada kendini, hayattaki duruşunu, ahlaki düşüncesini, hoşgörü sınırlarını, hümanizmini sorgulayan sıradan insanın temsilcisi oluverir. Çarpık adalet sistemi, ırkçılık, faşizm, emperyalizm, insanın şiddete eğilimi, eşcinselliğe bakış, kadına bakış v.s. gibi konular sayılar içinde yer alır ve bireyin durumu ve tutumu sergilenir. Aksiyon vardır ancak kimi yerde konuşmalar aksiyonun önüne geçer ve devamlılık arz etmeyen öyküler sebebiyle "gelecek sayıda ne olacak?" diye düşündürtmez okuru. Yani sıradan arkası yarın tarzı bir şey bekliyorsan. Yoksa ben her sayısını en az 10'ar defa okudum ve sonradan bulduğum sayılarını hep merakla aramıştım bir zamanlar.

Her ikisini de harcanan paraya değer bulmakla birlikte beklentiler öncelik sırasını değiştirebilir diye hatırlatmak istiyorum... Uygunsa bütçeniz ikisini de alın bakın kesinlikle pişman olmazsınız ama belki öncelik vermeniz gereken yatkın olduğunuz türü / tarzı tespit edebilirsiniz.

İyi okumalar

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Sağ ol yazıya emek vermişsin,her ikisininde bir sayısını okuyacağım,hangisi hoşuma giderse o seriden devam edeceğim.. :)

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Sadece kendi fikrimi söyliyeceğim hiç objektif olmuycak ama :D Ken Parker'a paran yetiyosa hiç düşünme. Daha önce okudun mu bilmiyorum ama Ken Parker'ın ayrı bi havası tarzı vardır. Nick Raider'e gelince oda bence türünde favori bi çizgi roman ama daha çok roman tadı var gibi onda. Nathan Never'dan pek hazetmediğim için yorum yapamıcam :D Ama Ken Parker iyidir iyi :D

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
ken parker pahalıydı.O yüzden bulaşmadım 20 küsür para bulursam cilt şeklinde alıcam.Martin mystere,nathan never ve mister no aldım.Bİr de yanında koala dergisi aldım toplam 6 tl tuttu...

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,228
Far Far A Way
7. sınıfa geçeceğim.Yani 12 yaşındayım.BU arada izmitte bir akrabam oturuyor... :)

Aaa Yiğit yalanını hiç beğenmedim bak.
Foruma ilk katıldığın sıralar 8. sınıfım diyordun.
Yalan deme, çıkartıp bulurum bak :)

Bende tek sanıyordum kendimi,yaşıtım kişilerde varmış forumda :) Bu arada 1-2 kelime değilde 1-2 sayfalık yazıları çevirirsen daha kolay geliştirirsin ingilizceni,ben oyunlar sayesinde öğrendim gerçi ingilizceyi(okuduğumu anlayabileceğim kadar öğrendim :) ) Mesela 1 sayfalık yazıyla başlarsın 1-2 aya 10 sayfa olur o :)

Fakat dediğini doğrulayan:

bende 12,5 :) Yaşıtlarım arasında tek çizgi roman okuyan benim :) (Bulunduğum çevrede öyle belki başka şehirlerde benim gibi okuyanlar vardır) :)

Son düzenleme:

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,228
Far Far A Way
Bende tek sanıyordum kendimi,yaşıtım kişilerde varmış forumda :) Bu arada 1-2 kelime değilde 1-2 sayfalık yazıları çevirirsen daha kolay geliştirirsin ingilizceni,ben oyunlar sayesinde öğrendim gerçi ingilizceyi(okuduğumu anlayabileceğim kadar öğrendim :) ) Mesela 1 sayfalık yazıyla başlarsın 1-2 aya 10 sayfa olur o :)

:p

Fakat dediğini doğrulayan:

bende 12,5 :) Yaşıtlarım arasında tek çizgi roman okuyan benim :) (Bulunduğum çevrede öyle belki başka şehirlerde benim gibi okuyanlar vardır) :)

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
12 veya 12,5 ne farkeder ? Yaşıtım dedim çünkü burada 30-60 yaş arası abilerim var.Onlara göre küçüğüz ve zaten 1-2 yaş farkı yaşıt olmuyormu ?

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,228
Far Far A Way
clipimage002.jpg

:p

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
396
350
İzmit/Gölcük
beyler lütfen konuyu kapatın daha fazla tartışmayın ayrıca yiğit bence de sen borca harca gir o dükkandakileri al çok ucuz üç dergi 6 tl ise

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Ben tartışmıyorum.Şükrü kendide itiraf etti arkadaşda keçi inadı var.Demin babamla yazıştım başka bişey alma dedi :( Neyse ya çalışıp bakarım bi çaresine alırım bişeyler :)

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
396
350
İzmit/Gölcük
Ben tartışmıyorum.Şükrü kendide itiraf etti arkadaşda keçi inadı var.Demin babamla yazıştım başka bişey alma dedi :( Neyse ya çalışıp bakarım bi çaresine alırım bişeyler :)

anne babanın tepkisini çekmeyecek şekilde aşırıya kaçmadan yavaş yavaş arşivini oluştur sen ordan :) elindekilerinde kıymetini bil 9-10 yaşlarında başlamıştım bende çizgiromana o zamanlar akşam gazetesi her hafta 14 sayfalık renkli teksa-tommiks veriyodu hoz'un bastıklarından neredeyse hepsi vardı bende ama başkasına verdim sonra şimdi vermesemiydim diye düşünüyorum malum çizgiroman sıkıntım var :4:

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
bizimkiler çok zeki ya.Babam bi çizgi roman seçiyo okumak için.Eğer fazlalık görürse yırtar atar yemin ediyorum.Ama dur bakalım bişeyler deniyeceğim ben :D