Batman, Frank Miller’ın Kalemine Dönüyor!

bentley

Guest
16 Eyl 2013
53
115
Batman, Frank Miller’ın Kalemine Dönüyor!

Frank Miller’ı pek çok işi ile tanıyor olabilirsiniz; Sin City, 300, Ronin… Miller, ‘O yazdıysa okunur’ dedirtecek türden bir yazar olsa da çoğumuzun gönlünde Dark Knight grafik romanları ile taht kurdu.

1986’da çıkan The Dark Knight Returns neredeyse bütün ‘okumanız gereken grafik romanlar’ listelerinde yer alır. Pek çok kişi tarafından- Watchmen ile birlikte- Çizgi Romanda Karanlık Çağ’ı (Modern Çağ, Demir Çağ…) başlatan eser olarak tanımlanır. Bu yüzden çıktığı zaman çok eleştirilmiştir aslında; okuyucular şimdiye kadar gördüklerinden çok farklı bir Batman ile karşı karşıya gelmişmasterrace, doğal bir tepki olarak da tanımadıkları, bilmedikleri şeyden çekinmişlerdir. Ancak eser bu tepkilere rağmen piyasayı derinden etkiledi. Karanlık Çağ ilerledikten sonra bu çağa uygun bir kritisizm ile tekrar incelendiğinde nasıl bir başyapıt olduğu gün yüzüne çıktı.

Bir devam serisi niteliğindeki Batman: The Dark Knight Strikes Again için on beş sene beklememiz gerekti. Çıkar çıkmaz da seriyi yerden yere vurduk. Genel kanı serinin The Dark Knight Raturns’deki duygusal yoğunluktan eksik, çizimlerin ise aceleye getirilmiş olduğu yönündeydi. Sonra işler tatlıya falan bağlanmadı ama ona da ‘bizdendir’ dedik, seriyi bağrımıza bastık.

Serinin üçüncü halkası olan The Dark Knight III: The Master Race, yine Frank Miller’ın kaleminden çıkacak, ancak bu sefer 100 Kurşun, Joker, Wonder Woman gibi işleriyle tanıdığımız Brian Azzarello da ekibe dahil olacak. Çizimleri kimin yapacağı ise henüz belli değil. Sekiz sayıdan oluşması beklenen seri ayda iki sayı şeklinde yayınlanacak ve önümüzdeki sonbahar raflarda olacak.

 
Üst